Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Thu May 25, 2017 5:09 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 43 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 16, 2009 1:27 pm 
Offline

Joined: Thu Nov 12, 2009 1:54 am
Posts: 5
I got it sorted out now.. was the wrong CF as you explained.
But i wonder if it is, by any chance possible to align the thresholds vertically?

Thank you very much for your help.

Kind Regards
M


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 01, 2010 6:44 pm 
Offline

Joined: Tue Jun 16, 2009 3:34 pm
Posts: 25
Hey guys,

I've imported the template(s) attached to this post, however, i cannot seem to manage to get the queries going. Do i have to create the queries manually? if so, how?

I'm still quite new with cacti, i've done wide search on forums and cacti documentation, but the things I found were not clear to me.

Thanks!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Latest Templates
PostPosted: Tue Feb 16, 2010 6:41 pm 
Offline

Joined: Tue Feb 16, 2010 6:37 pm
Posts: 1
Location: Chicago
I was running into the same issue, I downloaded the latest firmware, latest MIB, and could only get the total amps in use, but never the threshold values. I downloaded a MIB browser and went through the MIB to find the new values mentioned above for single bank PDU's. The new templates worked like a charm. I would recommend downloading the MIB and then use a browser to troubleshoot these things and see what values you are getting back from the OID specified in the template. In my case, I could tell I was not getting a number back and I knew that I had to query another value. However this original template does work on different model PDU's perfectly.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 15, 2010 8:03 am 
Offline

Joined: Thu Nov 01, 2007 2:23 am
Posts: 20
Location: Jönköping
Hello

I made some changes to the original template and here is my version. Hope someone have use for it. I only tried it on AP7857. This template makes graphs and presents all thre phases on the PDU. I created a host template and the template is exported on Cacti 0.8.7e. Let me know if you have any questions about it.

Regards
Magnus


Attachments:
apc-rack-pdu-load-by-phase.PNG
apc-rack-pdu-load-by-phase.PNG [ 25.4 KiB | Viewed 5071 times ]
cacti_host_template_apc_3-phase_rack_pdu.xml [68.18 KiB]
Downloaded 804 times
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: APC rack pdu stuff
PostPosted: Wed Mar 02, 2011 4:37 am 
Offline

Joined: Wed Mar 17, 2010 3:37 pm
Posts: 5
Hi, does anyone have the template on the PDU AP8953?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: APC rack pdu stuff
PostPosted: Wed Sep 28, 2011 6:51 am 
Offline

Joined: Sun Mar 27, 2005 7:17 pm
Posts: 18
sub_zero wrote:
Hi, does anyone have the template on the PDU AP8953?


I cam across this looking for the same thing so thought I would post the resolution for the AP8953:

I used the multi-bank graph template from siouxee @ APC rack pdu stuff and then updated the data template with the following MIB's I got from a MIB browser:

Phase 1 Total: .1.3.6.1.4.1.318.1.1.12.2.3.1.1.2.1
Bank A Total: .1.3.6.1.4.1.318.1.1.12.2.3.1.1.2.2
Bank B Total: .1.3.6.1.4.1.318.1.1.12.2.3.1.1.2.3


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: APC rack pdu stuff
PostPosted: Wed Oct 26, 2011 6:57 pm 
Offline

Joined: Wed Oct 26, 2011 6:56 pm
Posts: 1
Hello,
do you know if there is a way to show watt instead of amps? Thanks

Regards


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: APC rack pdu stuff
PostPosted: Thu Oct 27, 2011 3:43 am 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Thu Aug 05, 2010 2:04 am
Posts: 1573
Location: Japan
>> do you know if there is a way to show watt instead of amps?

Watts = Volts * Amps * Power Factor

If you regard power factor as 1.0, create following CDEF and use it in your graph template.
Quote:
cdef=CURRENT_DATA_SOURCE,Volts,*

Volts are device/country dependent.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: APC rack pdu stuff
PostPosted: Tue Jan 15, 2013 2:11 pm 
Offline

Joined: Fri Jun 29, 2012 3:43 pm
Posts: 45
I came across this topic and it seems like it would be helpful. I just tried loading the template for the Metered PDU Single bank for my AP7821 running AOS 3.7.3 and it doesn't seem to be getting any data besides IFconfig data. I did a verbose query and it appears that the Single Bank template only pulls ifconfig data.

Any suggestions on where to go from here? Should I go ahead and try the Metered PDU Multibank and 3 Phase templates?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: APC rack pdu stuff
PostPosted: Sat Jan 19, 2013 2:38 am 
Offline

Joined: Sat Jan 19, 2013 2:22 am
Posts: 8
I turned up debugging on the cacti log and it seems to be getting data, but my graph is still missing the overload level, hmm?
Image
Image
Image
Image
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: APC rack pdu stuff
PostPosted: Thu Aug 27, 2015 7:25 pm 
Offline

Joined: Sun Sep 04, 2011 1:34 pm
Posts: 3
Anybody have templates for AP8841, AP8858 single phase and AP8868 3-phase metered APC PDUs running the latest AOS 6.3.2?

I tried using the older templates here for single phase (single and multi bank) and multi phase PDUs and updating the OIDs but I am not getting data populating the graphs.

I can get the data if I snmpwalk the OID so I know my OIDs and snmp v3 user info is correct.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: APC rack pdu stuff
PostPosted: Wed Apr 05, 2017 1:10 pm 
Offline

Joined: Wed Apr 05, 2017 1:03 pm
Posts: 1
Anybody has templates for APC AP84xx? (3 phases PDU metered per outlet) I need to graph them....
these are the OIDs that are giving KW/h if you devided by 10.

.1.3.6.1.4.1.318.1.1.26.9.4.3.1.11.xx (1,2,3,4,....,24)

They are giving Integer values (KW/Hours)
Please please.... :lol: :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: APC rack pdu stuff
PostPosted: Tue Apr 18, 2017 2:09 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Fri May 25, 2007 1:18 pm
Posts: 89
just in case =)
used .1.3.6.1.4.1.318.1.1.12.1.16.0 to query the Power (in Watts) on an APC 8641 rpdu
(single phase, 2 banks).

duplicated the existing APC PDU Graph template and modified it to graph this value over time.. works fine thus far


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 43 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group