Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Mon Apr 24, 2017 10:02 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 973 posts ]  Go to page Previous  1 ... 61, 62, 63, 64, 65
Author Message
 Post subject: Re: Report plugin ''ReportIt" - v0.7.5a (released 23/12/11)
PostPosted: Fri Jul 31, 2015 4:12 am 
Offline

Joined: Fri Oct 16, 2009 4:22 am
Posts: 20
Location: London, UK
Hi,

Does anyone have and can share reporting template for Linux memory usage ? Data are opined from SNMP query.
I'm trying to do it on my own but I can't get all data sources together :(

Thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Report plugin ''ReportIt" - v0.7.5a (released 23/12/11)
PostPosted: Mon Aug 24, 2015 12:19 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 20, 2012 8:00 am
Posts: 9
Has anyone come up with a solution for using this plugin with graphs that are calculated from multiple datasources, as shown below? Each one of those downstreams is its own datasource.

Attachment:
graph_image.php.png
graph_image.php.png [ 137.24 KiB | Viewed 3278 times ]


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Report plugin ''ReportIt" - v0.7.5a (released 23/12/11)
PostPosted: Wed Jan 27, 2016 6:10 pm 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Fri Nov 04, 2005 3:37 pm
Posts: 229
Location: Ca US
We built a new cacti server, and I'm attempting to install the reportit plugin.

From the plugins documentation page, there is no reportit plugin, only automa8reportit, which instructs me to install a patch with this command:
Code:
patch --dry-run -d reportit/ -i autom8reportit/reportit_v075a.patch
I poked around a bit, and found the reportit plugin in this thread. Then after installing both reportit and autom8reportit, I attempt to install the patch. The patch fails with this:
Code:
patch: **** Can't open patch file autom8reportit/reportit_v075a.patch : No such file or directory
Well, the reportit_v075a.patch file DOES exist, so I looked at the first few lines of the patch, which are:
Code:
diff -ru v075a/runtime.php custom/runtime.php
--- v075a/runtime.php   2011-12-23 07:33:02.000000000 +0100
+++ custom/runtime.php  2013-07-12 10:55:54.000000000 +0200
So what is v075a/runtime.php and what is custom/runtime.php, and how do they relate to reportit/runtime.php?

_________________
---------
The Glue Guy


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Report plugin ''ReportIt" - v0.7.5a (released 23/12/11)
PostPosted: Mon May 16, 2016 3:05 pm 
Offline

Joined: Mon May 16, 2016 2:59 pm
Posts: 1
HI, good afertoon.

I have one question. Is there a way to obtain the report CSV with data by hours and not only by all day?

For example:

Inbound Traffic Inbound Traffic Inbound Traffic Outbound Traffic Outbound Traffic Outbound Traffic
LAST[Bits/s] AVG[Bits/s] MAX[Bits/s] LAST[Bits/s] AVG[Bits/s] MAX[Bits/s]
INTERFACE1 Monday Sunday 0:00:00 24:00:00 GMT 0 0 0 5.11 M 16.59 M 32.15 M
INTERFACE2 Monday Sunday 0:00:00 24:00:00 GMT 0 0 0 4.66 M 16.59 M 31.83 M


I want for example,
INTERFACE1 Monday 00:00 hours/min --- XX M XXX M XXX M
INTERFACE1 Monday 00:05 hours/min --- XX M XXX M XXX M
INTERFACE1 Monday 00:10 hours/min --- XX M XXX M XXX M
...
...
INTERFACE1 Monday 23:55 hours/min --- XX M XXX M XXX M
INTERFACE1 Tuesday 00:00 hours/min --- XX M XXX M XXX M
..
..
..
INTERFACE1 Tuesday 23:55 hours/min --- XX M XXX M XXX M
..
...

and so it goes.


I mean, for interface , each 5 minutes.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Report plugin ''ReportIt" - v0.7.5a (released 23/12/11)
PostPosted: Tue Jun 07, 2016 11:14 am 
Offline

Joined: Tue Jun 07, 2016 11:02 am
Posts: 1
Hi,

Guys, is there any method get data from the total graphs created using aggregate plugin.
There are total graphs created from aggregate plugin, and I need to get the utilization through report it.
could you plz help me.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Report plugin ''ReportIt" - v0.7.5a (released 23/12/11)
PostPosted: Wed Jul 20, 2016 3:53 am 
Offline

Joined: Wed Jul 20, 2016 12:59 am
Posts: 1
Hello, I need to set time zone GMT +5 for several interfaces, but this time zone is not listed. How can I add this time zone?


Attachments:
Time zones.jpg
Time zones.jpg [ 102.38 KiB | Viewed 2079 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Report plugin ''ReportIt" - v0.7.5a (released 23/12/11)
PostPosted: Fri Aug 19, 2016 4:43 am 
Offline

Joined: Thu Aug 04, 2016 9:28 am
Posts: 7
Dear Cacti Users,

We recently installed ReportIT plugin to generate monthly Network Report of our Router,
unfortunately I cant get the exact report that I need. which is I am doing manually.
It is a monthly report of bandwidth usage of a network Router, however I can get the summary of monthly usage
but it is not detailed in every day usage.

here's I preferring to:

for example: Month of August report.


Date---------------------Current-----------------Average----------------Max
--------------------Inbound-Outbound---Inbound-Outbound---Inbound-Outbound
August 1 ----------11.26mb--2.44mb----9.75mb--3.91mb-----25mb ----5.29mb
August 2---------- 2.44mb---11.26mb---3.91mb--9.75mb-----3.91mb---5.29mb
August 3..........
August 4 ............
August 5 (till end of the month)......


Do I have a way to have this?
Please help as I working on it so badly.
any help and suggestions are appreciated.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Report plugin ''ReportIt" - v0.7.5a (released 23/12/11)
PostPosted: Wed Nov 02, 2016 8:23 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Mar 29, 2012 2:19 am
Posts: 69
Hi,
thanks for this great plugin.
i was looking for a way to make a report run on all of my interfaces.
sure I can Select all of them, but when I add a new interface I need to select it again.

can I tell the report to run on all of my interfaces?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Report plugin ''ReportIt" - v0.7.5a (released 23/12/11)
PostPosted: Wed Nov 02, 2016 10:32 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Mar 29, 2012 2:19 am
Posts: 69
Hi,
After reading the man page...
in data item presents -->data item filter is empty.
In Admin-->auto generate data items is checked.

the issue is that not all of my interfaces are in the report.
I have 7200 and only 400 are in the report.

should I write something in data item filer?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Report plugin ''ReportIt" - v0.7.5a (released 23/12/11)
PostPosted: Sun Nov 06, 2016 4:24 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Mar 29, 2012 2:19 am
Posts: 69
solved
there is a parameter in setting -->report
default is 100.
changed to 9999 and all interfaces are include


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Report plugin ''ReportIt" - v0.7.5a (released 23/12/11)
PostPosted: Mon Nov 07, 2016 4:54 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Mar 29, 2012 2:19 am
Posts: 69
Hi,
I've created some great reports with his plug.

today, I saw my mailbox was empty of reports.
when investigate I get the following using debug mode:

php /var/www/html/cacti/plugins/reportit/runtime.php -d -v --debug
PHP Parse error: syntax error, unexpected '|' in /var/www/html/cacti/plugins/reportit/lib_int/funct_calculate.php(298) : eval()'d code on line 1
PHP Fatal error: Allowed memory size of 1073741824 bytes exhausted (tried to allocate 888613868 bytes) in Unknown on line 0

please help on this


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Report plugin ''ReportIt" - v0.7.5a (released 23/12/11)
PostPosted: Tue Jan 31, 2017 2:50 am 
Offline
Developer
User avatar

Joined: Tue Jun 13, 2006 1:17 am
Posts: 786
Location: Cologne, Germany
Dear Cacti Community,

Most probably some of you have already noticed that we have just released Cacti 1.0.
Unfortunately I have to inform you that in its current state ReportIt is not compatible with that new major release.
This does not mean that ReportIt is completely dead although its development has stopped a long time ago.
Pressure on me is really high, but all in all I assume it will take around 3 months to get a ReportIt 1.0 version ready.

I'm really sorry.

-Andi

_________________
Hat das Blümchen einen Knick, war der Schmetterling zu dick! ;)
reportit v0.7.5a
SNMPAgent v0.2.3
Download ReportIt | Download SNMPAgent | ReportIt SVN | ReportIt Templates | Wish list


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Report plugin ''ReportIt" - v0.7.5a (released 23/12/11)
PostPosted: Fri Feb 10, 2017 4:30 am 
Offline

Joined: Fri Feb 10, 2017 4:21 am
Posts: 1
Hello. I just begin to use ReportIt, generally all o.k., but when I try to use scheduled reports, I got all reports on my email, not one which I really need. Email generating is enabled only in one report.
Also, I got some warnings in console:

Code:
php /var/www/cacti/plugins/reportit/runtime.php -d
PHP Strict Standards:  Only variables should be passed by reference in /usr/local/share/cacti/plugins/reportit/runtime.php on line 326
PHP Strict Standards:  Only variables should be passed by reference in /usr/local/share/cacti/plugins/reportit/runtime.php on line 328
PHP Strict Standards:  mktime(): You should be using the time() function instead in /usr/local/share/cacti/plugins/reportit/runtime.php on line 494
PHP Strict Standards:  mktime(): You should be using the time() function instead in /usr/local/share/cacti/plugins/reportit/runtime.php on line 498
PHP Strict Standards:  mktime(): You should be using the time() function instead in /usr/local/share/cacti/plugins/reportit/runtime.php on line 502
PHP Strict Standards:  mktime(): You should be using the time() function instead in /usr/local/share/cacti/plugins/reportit/runtime.php on line 494
PHP Strict Standards:  mktime(): You should be using the time() function instead in /usr/local/share/cacti/plugins/reportit/runtime.php on line 498
PHP Strict Standards:  mktime(): You should be using the time() function instead in /usr/local/share/cacti/plugins/reportit/runtime.php on line 502


Do I did something wrong?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 973 posts ]  Go to page Previous  1 ... 61, 62, 63, 64, 65

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group