Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Sun Apr 23, 2017 8:44 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: RRDTool issue
PostPosted: Mon Oct 17, 2016 5:37 am 
Offline

Joined: Thu Oct 13, 2016 3:35 am
Posts: 1
Dear all,

I reach a problem that related to RRDtool in Apache windows server 2012, just wanna see is there anyone can help on this issue.

As my customer requirement, they want to keep the data on some of the interface in 5mins average hourly,daily,weekly and yearly, like below. But the words in some of the graphs doesn't show correctly, even though the graph hourly and the problem is comes randomly:

Image

I tried to upgrade RRDtool from 1.2.15 to 1.4.5 and Active Perl v5.16.3 still having this problem.

Then I checked the error log in Apache, I see log of error on below:


0 [main] rrdtool 14588 tty_list::allocate: No tty allocated
1 [main] rrdtool 22104 tty_list::allocate: No tty allocated
1 [main] rrdtool 2572 tty_list::allocate: No tty allocated
1 [main] rrdtool 18420 tty_list::allocate: No tty allocated
1 [main] rrdtool 22852 tty_list::allocate: No tty allocated
ERROR: failed to load /usr/local/rrdtool-1.2.15/share/rrdtool/fonts/DejaVuSansMono-Roman.ttf
1 [main] rrdtool 22736 tty_list::allocate: No tty allocated
ERROR: failed to load /usr/local/rrdtool-1.2.15/share/rrdtool/fonts/DejaVuSansMono-Roman.ttf
1 [main] rrdtool 5620 tty_list::allocate: No tty allocated
ERROR: failed to load /usr/local/rrdtool-1.2.15/share/rrdtool/fonts/DejaVuSansMono-Roman.ttf
6 [main] rrdtool 22248 tty_list::allocate: No tty allocated
0 [main] rrdtool 14728 tty_list::allocate: No tty allocated
0 [main] rrdtool 6740 tty_list::allocate: No tty allocated
0 [main] rrdtool 22208 tty_list::allocate: No tty allocated




After investigation, I found that when the graphs show no words inside, below error will be created:
ERROR: failed to load /usr/local/rrdtool-1.2.15/share/rrdtool/fonts/DejaVuSansMono-Roman.ttf

So I tried to change to a incorrect file name (no-Roman.ttf) in cacti, then all the log shown:
ERROR: failed to load c:/cygwin64/usr/local/rrdtool-1.2.15/share/rrdtool/fonts/no-Roman.ttf

but

Still have some log shown:
ERROR: failed to load /usr/local/rrdtool-1.2.15/share/rrdtool/fonts/DejaVuSansMono-Roman.ttf

All the graphs take around 30 second to complete the loading in IE, Chrome and Firefox, but i have changed all the related timeout value in Apache and php to more then 600ms, no idea why the issue still exist.
On the other side, we have other cacti using IIS and monitoring the same thing, every things work fine only the yearly graph takes 4mins to load it... that why we planned to use Apache.

May i get someone help on this case? Thank you very much!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group