Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Wed Jun 28, 2017 3:59 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: cacti 0.8.8h -> 1.0.x : own scripts / no update of rrds
PostPosted: Thu Feb 16, 2017 8:47 am 
Offline

Joined: Thu Feb 16, 2017 8:04 am
Posts: 1
Hi there,

upgraded my cacti install from 0.8.8h to 1.0.0 (and after that to 1.0.1 - 3 ) did also a new update today from 0.8 to 1.0.3, problem persists.

System:
Apache 2.4
PHP 7.0.15 max_execution_time 120 / memory_limit 256M
MySQL: 10.0.29-MariaDB
RRDTool 1.6.x
Poller cmd.php

Code:
2017-02-16 14:38:05 - SYSTEM STATS: Time:4.3870 Method:cmd.php Processes:2 Threads:N/A Hosts:8 HostsPerProcess:4 DataSources:92 RRDsProcessed:60
2017-02-16 14:38:01 - POLLER: Poller[1] WARNING: Poller Output Table not Empty. Issues Found: 5, Data Sources: (DS[54] Graphs['1Wire Sensors']), (DS[73] Graphs['DSL (Bandwith)']), (DS[74] Graphs['DSL (Attentuation)']), (DS[75] Graphs['DSL (SNR)']), (DS[152] Graphs['PLC Bandwidth'])
2017-02-16 14:37:31 - WEBUI: Cacti Log Cleared from Web Management Interface


* Poller Output table:

Code:
SELECT * FROM `poller_output`

local_data_id rrd_name  time  output 
152   2017-02-16 14:41:01 rx:083 tx:123
75    2017-02-16 14:41:01 downsnr:18 upsnr:0 
74    2017-02-16 14:41:01 upattenuation:0 downattenuation:14 
73    2017-02-16 14:41:01 up:10047 down:54887
54    2017-02-16 14:41:01 105912E500080002:12.12 10d0e6db01080031:20.1 28CA7...


I have 4-5 Scripts, which provides data, these work in 0.8.8h very well, after the upgrade, they work also ( i see it in the poller output table) but the rrds are not updated.
If i run the cli script "poller_output_empty.php" it hangs, till the poller output is cleaned up by the 1 minute run of the normal poller. I have set a debug statement in the script and this output is repeated again and again, so it must somewhere hang in a loop.

Within the database migration, the data profiles get upgraded also, after the upgrade was done, i have had 5 profiles, all named "Upgrade Profile 1" , that was confusing, i have append the poll/heartbeat time so i now, what profile has which options. My that be a reasing for this issue ?

I did not find any hint on how to fix this, there are posts regarding the poller, but they do not match (old posts, wrong permissions and so on).

What is needed, to track this further down ?

Thanks Ronny


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group