Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Sun Apr 23, 2017 4:47 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Cacti 1.0.3 won't automatically add discovered devices
PostPosted: Fri Feb 24, 2017 10:52 am 
Offline
Cacti User

Joined: Tue Mar 31, 2009 10:05 am
Posts: 216
In the "Automation" section in Cacti 1.0.3, I have created a network and then executed a scan. Devices are discovered as they show up in the "Discovered Devices" section, however they aren't automatically created in Cacti. If I click on one and then choose the "Add Device" option, it is successfully added to Cacti. When I run the discovery, I see the attached image in the log, so it looks like it is trying to add them to Cacti and failing.
Attachment:
log.png
log.png [ 173.21 KiB | Viewed 205 times ]


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cacti 1.0.3 won't automatically add discovered devices
PostPosted: Fri Feb 24, 2017 1:40 pm 
Offline
Developer

Joined: Thu Apr 07, 2005 3:29 pm
Posts: 2517
Location: B/CS Texas
As a quick test, open lib/api_automation.php and change line 2671 from
Code:
   $ip                   = $device['ip'];
to
Code:
   $ip                   = $device['ip_address'];

_________________
CactiEZ CD


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cacti 1.0.3 won't automatically add discovered devices
PostPosted: Fri Feb 24, 2017 1:57 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Tue Mar 31, 2009 10:05 am
Posts: 216
That resolved my issue! Ran a discovery and the devices were added to Cacti correctly. Thank you!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cacti 1.0.3 won't automatically add discovered devices
PostPosted: Fri Feb 24, 2017 2:04 pm 
Offline
Developer

Joined: Thu Apr 07, 2005 3:29 pm
Posts: 2517
Location: B/CS Texas
Np, I will try to get that fix in for the next release.

_________________
CactiEZ CD


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cacti 1.0.3 won't automatically add discovered devices
PostPosted: Thu Mar 02, 2017 3:03 pm 
Offline

Joined: Fri Oct 05, 2012 12:22 am
Posts: 15
Hi,

I had nearly the same problem.

Attachment:
cacti_error.png
cacti_error.png [ 6.09 KiB | Viewed 166 times ]


Installed version 1.0.4. Now i changed line 2671 in the other way from 'ip_address' to 'ip' and that worked.

regards
christian

_________________
Debian 8.7
Cacti 1.06


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cacti 1.0.3 won't automatically add discovered devices
PostPosted: Fri Mar 03, 2017 7:18 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 06, 2011 9:30 am
Posts: 43
Location: Nashville, TN
looks like you fixed this but could this bee the issue with adding a device from device discovery????

2017-03-03 18:08:49 - CMDPHP PHP ERROR NOTICE Backtrace: (/automation_devices.php: 59 form_actions)(/automation_devices.php: 102 automation_add_device)(/lib/api_automation.php: 2671 CactiErrorHandler)(/lib/functions.php: 4264 cacti_debug_backtrace)
2017-03-03 18:08:49 - ERROR PHP NOTICE: Undefined index: ip_address in file: /var/www/html/cacti/lib/api_automation.php on line: 2671


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cacti 1.0.3 won't automatically add discovered devices
PostPosted: Mon Mar 06, 2017 4:27 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Mar 06, 2017 4:06 pm
Posts: 15
I have the same error in 1.0.4.
Image
Don't know why unknown?
Image
Image
Previous in 1.0 it worked ok.

_________________
http://morawiec.info


Top
 Profile  
 
 Post subject: [SOLVED] Re: Cacti 1.0.3 won't automatically add discovered
PostPosted: Mon Mar 06, 2017 4:39 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 06, 2011 9:30 am
Posts: 43
Location: Nashville, TN
So I submitted a ticket on this and got a response.

The fix that was found has been added to the next release.

If you can't wait for that I could probably help you fix it temporary if not it should be included in the next release.

Basically they fixed the one issue above with one code rev but then cause an issue from the discovery by making that change.
They then corrected that in the next release which I imagine would be 1.0.5.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Google Adsense [Bot] and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group