Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Mon May 22, 2017 2:33 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: how to set cache folder on windows server
PostPosted: Wed Jan 07, 2015 9:59 am 
Offline

Joined: Wed Jan 07, 2015 9:47 am
Posts: 16
hi all.
i want to understand how to setup cache directory on windows server which has cacti installed on it to view realtime graphs.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to set cache folder on windows server
PostPosted: Wed Jan 07, 2015 12:33 pm 
Offline

Joined: Fri Dec 07, 2012 11:11 am
Posts: 48
harbinur wrote:
hi all.
i want to understand how to setup cache directory on windows server which has cacti installed on it to view realtime graphs.


Is this "Cache" folder for the "Realtime" plugin by chance?

If so, you need to set the permissions on the folder so that the WAMP/IIS server can write to the C:\your\rrd\cache\path (whatever it may be).

_________________
-------------------------------------

VERSION: Cacti 0.8.8b
POLLER: Spine
DATA SOURCES: 100,000K and Growing (Multiple Servers)
PLUGINS: AUTOM8, THOLD, DISCOVER, WEATHERMAP, BOOST, CLOG, NECTAR, MACTRACK, FLOWVIEW, SPIKEKILL, INTROPAGE, MONITOR


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to set cache folder on windows server
PostPosted: Wed Jan 07, 2015 11:33 pm 
Offline

Joined: Wed Jan 07, 2015 9:47 am
Posts: 16
Thanks for quick response.
cache folder is for realtime graph

what i did up to now is ;
i have created folder in c:\\Cache folder
gave modify persmission for iusr on folder and the status of settings on cacti is on captured screen picture.

when i click on realtime graph button the result appears on screen as seen on attachment.
it does not show anything just a window which can can be expanded to see contents.


Attachments:
realtime result.PNG
realtime result.PNG [ 6.1 KiB | Viewed 2697 times ]
cache.PNG
cache.PNG [ 9.47 KiB | Viewed 2697 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to set cache folder on windows server
PostPosted: Sun Jan 11, 2015 10:29 am 
Offline

Joined: Wed Jan 07, 2015 9:47 am
Posts: 16
will you give any response ?

jimcjulsonjr wrote:
harbinur wrote:
hi all.
i want to understand how to setup cache directory on windows server which has cacti installed on it to view realtime graphs.


Is this "Cache" folder for the "Realtime" plugin by chance?

If so, you need to set the permissions on the folder so that the WAMP/IIS server can write to the C:\your\rrd\cache\path (whatever it may be).


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to set cache folder on windows server
PostPosted: Mon Jan 12, 2015 12:20 pm 
Offline

Joined: Fri Dec 07, 2012 11:11 am
Posts: 48
harbinur wrote:
will you give any response ?

jimcjulsonjr wrote:
harbinur wrote:
hi all.
i want to understand how to setup cache directory on windows server which has cacti installed on it to view realtime graphs.


Is this "Cache" folder for the "Realtime" plugin by chance?

If so, you need to set the permissions on the folder so that the WAMP/IIS server can write to the C:\your\rrd\cache\path (whatever it may be).


Hi there,

Thanks for getting back to me. So the cache directory is obviously set properly...You said you gave the IIS account permission to the directory, so that's good. The next thing you need to figure out is, whether the process that writes the RRD files has permissions to update that directory.

One thing you can try to see if this is a permissions issue is to * TEMPORARILY * set the permissions on C:\cache to "everyone" with FULL rights. That should tell you straight away if it's an issue with permissions. Additionally, you'll want to check your Windows Logs for both System and IIS logs to see if anything jumps out. It's been years since I've managed a Windows Cacti box, but if memory serves, issues with polling or with directory permissions will show up there.

_________________
-------------------------------------

VERSION: Cacti 0.8.8b
POLLER: Spine
DATA SOURCES: 100,000K and Growing (Multiple Servers)
PLUGINS: AUTOM8, THOLD, DISCOVER, WEATHERMAP, BOOST, CLOG, NECTAR, MACTRACK, FLOWVIEW, SPIKEKILL, INTROPAGE, MONITOR


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to set cache folder on windows server
PostPosted: Mon Jan 12, 2015 6:09 pm 
Offline
Cacti Moderator
User avatar

Joined: Sat May 08, 2004 12:44 pm
Posts: 12115
Location: USA
Or use Sysinternals Process Monitor (http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... s/bb896645) and log a realtime cache attempt to see what account is being used and the reason for failure.

[HOWTO] Debug Windows NTFS permission problems

_________________

| Scripts: Monitor processes | RFC1213 MIB | DOCSIS Stats | Dell PowerEdge | Speedfan | APC UPS | DOCSIS CMTS | 3ware | Motorola Canopy |
| Guides: Windows Install | [HOWTO] Debug Windows NTFS permission problems |
| Tools: Windows All-in-one Installer |


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to set cache folder on windows server
PostPosted: Mon Jan 12, 2015 6:10 pm 
Offline

Joined: Fri Dec 07, 2012 11:11 am
Posts: 48
BSOD2600 wrote:
Or use Sysinternals Process Monitor (http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... s/bb896645) and log a realtime cache attempt to see what account is being used and the reason for failure.

[HOWTO] Debug Windows NTFS permission problems



^^^ This ^^^

_________________
-------------------------------------

VERSION: Cacti 0.8.8b
POLLER: Spine
DATA SOURCES: 100,000K and Growing (Multiple Servers)
PLUGINS: AUTOM8, THOLD, DISCOVER, WEATHERMAP, BOOST, CLOG, NECTAR, MACTRACK, FLOWVIEW, SPIKEKILL, INTROPAGE, MONITOR


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to set cache folder on windows server
PostPosted: Sun Jan 18, 2015 10:27 pm 
Offline

Joined: Wed Jan 07, 2015 9:47 am
Posts: 16
i have tested both iusr and everyone with full rights however there is no activity on folder yet.
when i click on realtime graph link same window appears as i sent earlier.
is it possible someone to connect via team or ammyy to check settings ?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to set cache folder on windows server
PostPosted: Mon Jan 19, 2015 2:08 pm 
Offline
Cacti Moderator
User avatar

Joined: Sat May 08, 2004 12:44 pm
Posts: 12115
Location: USA
harbinur wrote:
is it possible someone to connect via team or ammyy to check settings ?

Certainly, for a consulting fee. PM me if interested.

_________________

| Scripts: Monitor processes | RFC1213 MIB | DOCSIS Stats | Dell PowerEdge | Speedfan | APC UPS | DOCSIS CMTS | 3ware | Motorola Canopy |
| Guides: Windows Install | [HOWTO] Debug Windows NTFS permission problems |
| Tools: Windows All-in-one Installer |


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to set cache folder on windows server
PostPosted: Mon Feb 16, 2015 10:20 am 
Offline

Joined: Wed Jan 07, 2015 9:47 am
Posts: 16
is there anyone to help about cacti real-time graphs ?
i was not successful.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to set cache folder on windows server
PostPosted: Tue Aug 02, 2016 11:04 pm 
Offline

Joined: Mon Jun 02, 2014 10:00 pm
Posts: 6
Hi Harnibur,

This is how i managed to work:

1- inside realtime plugin folder made a cache folder called "cache" (doh !)
2- In the realtime settings, i've writte the full path, like this: C:/inetpub/wwwroot/cacti/plugins/realtime/cache (yes, with right slashes)
3- In windows, over the cache folder added writte permissions to the IUSR user and the IIS_IUSRS group
4- and enjoy realtime graph

My win-cacti its running on IIS over MS Windows Server 2008 SP2 Standard

Spanish its my native lang, sorry if you find some errors.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: how to set cache folder on windows server
PostPosted: Sat Jan 07, 2017 11:24 pm 
Offline

Joined: Sat Jan 07, 2017 11:07 pm
Posts: 1
hi..
I think this is rather old topic but... i setup the realtime cache folder on "C\inetpub\www\cacti\realcache"...
every so often it keeps adding "backslashes" to the route... ex; "C\\\\\\\\inetpub\\\\\\\\www\\\\\\\\cacti\\\\\\\realcache"
rendering the folder unusable... giving log errors...
Like this...
"CMDPHP: Poller[0] ERROR: A DB Exec Failed!, Error:'1406', SQL:"replace into settings (name,value) values ('realtime_cache_path', 'C:\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\inetpub\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\wwwroot\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\cacti\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\realcache')' "


Any suggestion?

cacti .0.8.8h on Windows 7


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group