Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Fri Apr 28, 2017 5:23 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 55 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 11, 2009 12:20 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Wed Aug 06, 2008 4:45 pm
Posts: 194
Is 87d going to address the outstanding bug reports on this forum as well as the import/export issues and spine building?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 11, 2009 12:57 pm 
Offline
Developer
User avatar

Joined: Tue May 14, 2002 5:08 pm
Posts: 14863
Location: MI, USA
To build spine, run the bootstrap script. If you are a Windows user, you will have to download the Linux/UNIX build which is not as broken. Tony has to fix the Website link.

TheWitness

_________________
True understanding begins only when we realize how little we truly understand...

Life is an adventure, let yours begin with Cacti!

Author of MacTrack, Boost, CLog, SpikeKill, Platform RTM, DSStats, maintainer of Spine, lot's of unpublished work and most of Cacti's bugs.
_________________
Official Cacti Documentation
Gandalfs Official Debugging Help
Central Plugin Repository
Central Templates Repository


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 11, 2009 12:58 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Wed Aug 06, 2008 4:45 pm
Posts: 194
Read my earlier post about running 'bootstrap'... I cannot get it to build on a Linux platform. It configures OK, but will not build, even though I can get 87a to build no problems.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 11, 2009 1:00 pm 
Offline
Developer
User avatar

Joined: Tue May 14, 2002 5:08 pm
Posts: 14863
Location: MI, USA
You may have to chmod +x bootstrap to get it to run. The bootstrap deletes the configure script, so those errors will disappear.

TheWitness

_________________
True understanding begins only when we realize how little we truly understand...

Life is an adventure, let yours begin with Cacti!

Author of MacTrack, Boost, CLog, SpikeKill, Platform RTM, DSStats, maintainer of Spine, lot's of unpublished work and most of Cacti's bugs.
_________________
Official Cacti Documentation
Gandalfs Official Debugging Help
Central Plugin Repository
Central Templates Repository


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 11, 2009 1:01 pm 
Offline
Developer/Forum Admin
User avatar

Joined: Mon Nov 17, 2003 6:35 pm
Posts: 5943
Location: Michigan, USA
TheWitness wrote:
You may have to chmod +x bootstrap to get it to run. The bootstrap deletes the configure script, so those errors will disappear.

TheWitness


Or, you can just type

Code:
sh bootstrap

_________________
Tony Roman
Experience is what causes a person to make new mistakes instead of old ones.
There are only 3 way to complete a project: Good, Fast or Cheap, pick two.
With age comes wisdom, what you choose to do with it determines whether or not you are wise.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 11, 2009 1:21 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Wed Aug 06, 2008 4:45 pm
Posts: 194
chmod'ing wasn't my issue...

here's my exact output:


....
configure: creating ./config.status
config.status: creating Makefile
config.status: creating config/config.h
config.status: config/config.h is unchanged
config.status: executing depfiles commands
rm -f spine spine
rm -rf .libs _libs
rm -f *.o
rm -f *.lo
source='sql.c' object='sql.o' libtool=no \
DEPDIR=.deps depmode=none /bin/sh ./config/depcomp \
gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I./config -I/usr/include/net-snmp -I/usr/include/net-snmp/.. -I/usr/include/mysql -g -O2 -c sql.c
: command not foundine 2:
: command not foundine 5:
: command not foundine 10:
: command not foundine 15:
: command not foundine 20:
: command not foundine 25:
: command not foundine 27:
'/config/depcomp: line 64: syntax error near unexpected token `in
'/config/depcomp: line 64: `case "$depmode" in
make: *** [sql.o] Error 2
--------------------------------------------------------------
Spine build process complete!!!
--------------------------------------------------------------
NOTE: Spine has been installed in /usr/bin
NOTE: A spine config file has been located in /etc
NOTE: This file must be renamed from spine.conf.dist to
NOTE: spine.conf and then updated to include the correct
NOTE: settings for you cacti install.

-------------------------------------------------------------------------------

If you look at the results above, you'll see that the make FAILS, and nothing is created/installed even though it says it is.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 11, 2009 1:43 pm 
Offline
Developer
User avatar

Joined: Tue May 14, 2002 5:08 pm
Posts: 14863
Location: MI, USA
PM me the whole output.

_________________
True understanding begins only when we realize how little we truly understand...

Life is an adventure, let yours begin with Cacti!

Author of MacTrack, Boost, CLog, SpikeKill, Platform RTM, DSStats, maintainer of Spine, lot's of unpublished work and most of Cacti's bugs.
_________________
Official Cacti Documentation
Gandalfs Official Debugging Help
Central Plugin Repository
Central Templates Repository


Top
 Profile  
 
 Post subject: compile error
PostPosted: Mon Feb 23, 2009 2:33 am 
Offline

Joined: Fri Feb 20, 2009 1:32 pm
Posts: 17
Hi dononeil,

I am having the same issue as you, did you find a fix so far?

br
olivier


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 23, 2009 6:22 am 
Offline
Developer
User avatar

Joined: Tue May 14, 2002 5:08 pm
Posts: 14863
Location: MI, USA
Pull a copy from svn.

_________________
True understanding begins only when we realize how little we truly understand...

Life is an adventure, let yours begin with Cacti!

Author of MacTrack, Boost, CLog, SpikeKill, Platform RTM, DSStats, maintainer of Spine, lot's of unpublished work and most of Cacti's bugs.
_________________
Official Cacti Documentation
Gandalfs Official Debugging Help
Central Plugin Repository
Central Templates Repository


Top
 Profile  
 
 Post subject: gracias senior
PostPosted: Mon Feb 23, 2009 1:48 pm 
Offline

Joined: Fri Feb 20, 2009 1:32 pm
Posts: 17
Hi,
using the svn of today fixed it.

br
Olivier


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 55 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group