Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Mon May 29, 2017 8:16 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 65 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: Intro page/console homepage
PostPosted: Thu Jun 04, 2015 8:18 am 
Offline
Cacti User

Joined: Tue Mar 18, 2008 2:30 am
Posts: 91
Location: Czech
jko5 wrote:
Howie wrote:
uppps. Version 0.6 has a problem. If you have cacti URL with any directory (like http://ip.ad.re.ss/cacti), you are redirected wrongly. I will fixed it in new release.

You can fix it, change function:

function intropage_redirect () {
global $config;
header("Location: " . $config['url_path'] . "/plugins/intropage/intropage.php");
}


Macan, thank you for this information. What php file in what location do I need to change?


setup.php

_________________
Author of:
FreeBSD template
ESXi template
Intropage plugin
Multicore CPU average graph
HP MSM wifi controller 7xx
TopX plugin


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Intro page/console homepage
PostPosted: Thu Jun 04, 2015 8:24 am 
Offline

Joined: Fri Oct 11, 2013 9:35 am
Posts: 10
Thank you! I really appreciate the quick response. I love the plugin.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Intro page/console homepage
PostPosted: Thu Jun 04, 2015 8:27 am 
Offline
Cacti User

Joined: Tue Mar 18, 2008 2:30 am
Posts: 91
Location: Czech
jko5 wrote:
Thank you! I really appreciate the quick response. I love the plugin.


Myabe tomorrow I will release new version. I fixed a lot of errors :-)

_________________
Author of:
FreeBSD template
ESXi template
Intropage plugin
Multicore CPU average graph
HP MSM wifi controller 7xx
TopX plugin


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Intro page/console homepage
PostPosted: Mon Jun 08, 2015 10:51 am 
Offline

Joined: Wed May 20, 2015 6:27 am
Posts: 7
I could not get to display the intropage on the console screen. It is set as a separate tab. How do I configure this ?
Cacti version 0.8.8c


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Intro page/console homepage
PostPosted: Mon Jun 08, 2015 12:01 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 22, 2015 7:13 pm
Posts: 4
Location: Canada
norah10 wrote:
I could not get to display the intropage on the console screen. It is set as a separate tab. How do I configure this ?
Cacti version 0.8.8c



You have to do this under the user profile, if you don 't see a radio button choice to do this, your update or upgrade may have been corrupted.

Do you see the choice when you edit your user?
Attachment:
Capture console.PNG
Capture console.PNG [ 37.06 KiB | Viewed 4748 times ]

_________________
Cacti Version/Spine - 1.0.1
Web Server - Apache/2.2.15 (CentOS)
PHP - 5.3.3
MySQL - 5.1.73
RRDTool - 1.4.x


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Intro page/console homepage
PostPosted: Mon Jun 08, 2015 1:16 pm 
Offline

Joined: Wed May 20, 2015 6:27 am
Posts: 7
These are the options I have. This is neither updated nor upgraded. Everything is fresh install.
I just modified the setup.php for 0.6 version as described a couple of posts earlier. Nothing else.


Attachments:
Capture.JPG
Capture.JPG [ 19.61 KiB | Viewed 4740 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Intro page/console homepage
PostPosted: Tue Jun 09, 2015 12:42 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Tue Mar 18, 2008 2:30 am
Posts: 91
Location: Czech
norah10 wrote:
These are the options I have. This is neither updated nor upgraded. Everything is fresh install.
I just modified the setup.php for 0.6 version as described a couple of posts earlier. Nothing else.


Please try new version (0.7). I fixed few errors related to displaying in separated tab/console.
You have to copy new files and stop, deinstall, install, start intropage plugin (Console -> plugin management)

_________________
Author of:
FreeBSD template
ESXi template
Intropage plugin
Multicore CPU average graph
HP MSM wifi controller 7xx
TopX plugin


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Intro page/console homepage
PostPosted: Wed Jun 10, 2015 6:25 am 
Offline

Joined: Wed May 20, 2015 6:27 am
Posts: 7
macan wrote:
norah10 wrote:
These are the options I have. This is neither updated nor upgraded. Everything is fresh install.
I just modified the setup.php for 0.6 version as described a couple of posts earlier. Nothing else.


Please try new version (0.7). I fixed few errors related to displaying in separated tab/console.
You have to copy new files and stop, deinstall, install, start intropage plugin (Console -> plugin management)


Perfect, 0.7 version works great.
Updated to Cacti 0.8.8d & works on it as well.

Thank you. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Intro page/console homepage
PostPosted: Sun Oct 18, 2015 5:41 pm 
Offline

Joined: Mon Oct 18, 2010 12:02 pm
Posts: 9
Notice the following in the intro page.

"Top 5 hosts with the lowest availability"

Shouldn't the host listed in this table be the lowest availability ? All the hosts listed in this table show 100% availability.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Intro page/console homepage
PostPosted: Tue Oct 20, 2015 8:27 am 
Offline
Cacti User

Joined: Tue Mar 18, 2008 2:30 am
Posts: 91
Location: Czech
anandks wrote:
Notice the following in the intro page.

"Top 5 hosts with the lowest availability"

Shouldn't the host listed in this table be the lowest availability ? All the hosts listed in this table show 100% availability.


Table data are gathered from Console -> Devices -> column availability

If you have all hosts in (console->devices) with 100% availability, in top5 will be 100% too.

_________________
Author of:
FreeBSD template
ESXi template
Intropage plugin
Multicore CPU average graph
HP MSM wifi controller 7xx
TopX plugin


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Intro page/console homepage
PostPosted: Thu Oct 29, 2015 3:36 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Oct 09, 2012 2:51 am
Posts: 41
Location: Belgium
I also have some minor bugs:

With 1 Thold defined, and being breached, the number of OK shows -1 instead of 0
Image

When the same device is multiple times on the same tree, it is displayed multiple times. This is for example same device is on multiple sub trees on the same parent tree.
Image

_________________
Cacti Plugins: Acceptance, Autom8-Reportit, Autom8-Thold


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Intro page/console homepage
PostPosted: Fri Dec 11, 2015 10:32 am 
Offline
Cacti User

Joined: Tue Mar 18, 2008 2:30 am
Posts: 91
Location: Czech
Hipska wrote:
I also have some minor bugs:

With 1 Thold defined, and being breached, the number of OK shows -1 instead of 0
Image

When the same device is multiple times on the same tree, it is displayed multiple times. This is for example same device is on multiple sub trees on the same parent tree.
Image


Thank you, I will fix it in next version. I thing in few days.

_________________
Author of:
FreeBSD template
ESXi template
Intropage plugin
Multicore CPU average graph
HP MSM wifi controller 7xx
TopX plugin


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Intro page/console homepage
PostPosted: Mon Dec 14, 2015 3:29 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Oct 09, 2012 2:51 am
Posts: 41
Location: Belgium
Thank you. Could you let us know in this topic if the update is ready?

_________________
Cacti Plugins: Acceptance, Autom8-Reportit, Autom8-Thold


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Intro page/console homepage
PostPosted: Mon Dec 14, 2015 3:38 am 
Offline
Cacti User

Joined: Tue Mar 18, 2008 2:30 am
Posts: 91
Location: Czech
Hipska wrote:
Thank you. Could you let us know in this topic if the update is ready?


yes :-)

_________________
Author of:
FreeBSD template
ESXi template
Intropage plugin
Multicore CPU average graph
HP MSM wifi controller 7xx
TopX plugin


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Intro page/console homepage
PostPosted: Wed Jan 27, 2016 5:29 am 
Offline

Joined: Thu Dec 31, 2015 2:55 am
Posts: 21
hi macan
at first thank's for good plugins.
i install this plugins as you described. i see intropagr tab in cacti settings but when i click on console tab that page dosen't show any new item and is clean like before install intropage plugins.
my cacti is 0.8.8a and my poller is cmd.php.what's wrong man?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 65 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group