f5 BigIP Load Balancer Template

Templates, scripts for templates, scripts and requests for templates.

Moderators: Moderators, Developers

Post Reply
Author
Message
kbartoletta
Cacti User
Posts: 146
Joined: Tue Oct 04, 2005 4:20 pm
Location: suwanee, ga
Contact:

f5 BigIP Load Balancer Template

#1 Post by kbartoletta » Thu Mar 30, 2006 9:29 pm

This is my first attempt at a complete template. Zip file includes .xml query file to be place in ./resource/snmp_queries directory, along with all dependant resources. Import as a host template.
Attachments
F5_BigIP.ZIP
BigIP Template
(9.81 KiB) Downloaded 3774 times

magenbrot
Posts: 1
Joined: Fri Mar 31, 2006 10:55 am
Contact:

#2 Post by magenbrot » Fri Mar 31, 2006 10:56 am

could you post a screenshot?

regards
Oliver

gslulu
Posts: 1
Joined: Wed May 03, 2006 2:09 pm
Location: Dallas
Contact:

f5 BigIP Load Balancer Template

#3 Post by gslulu » Wed May 03, 2006 2:24 pm

Hi
I followed the steps you described. But, no graphs are drawn . Does the BIGIP kernal version has any influence? My BIGIPs Kernel Version is BIG-IP Kernel 4.5PTF-07 Build18.


The snmpwalk result too is strange
c:\>snmpwalk -c XXXXXXXXX -v 2c 10.16.7.249 .1.3.6.1.4.1.3375.2.1.3.2.3.2.1.1
SNMPv2-SMI::enterprises.3375.2.1.3.2.3.2.1.1 = No Such Object available on this agent at this OID

Let me show the screenshots of my setup.

Please advice me what is wrong with my setup as I am not getting any graphs plotted.


Thank You
Attachments
WS000002.JPG
WS000002.JPG (151.11 KiB) Viewed 37653 times
WS000001.JPG
WS000001.JPG (159.68 KiB) Viewed 37653 times
GS

scottj
Posts: 1
Joined: Fri Aug 04, 2006 1:29 pm
Contact:

Re: f5 BigIP Load Balancer Template

#4 Post by scottj » Fri Aug 04, 2006 1:32 pm

gslulu wrote:Hi
I followed the steps you described. But, no graphs are drawn . Does the BIGIP kernal version has any influence? My BIGIPs Kernel Version is BIG-IP Kernel 4.5PTF-07 Build18.
Yes, the kernel version does matter.
gslulu wrote:The snmpwalk result too is strange
c:\>snmpwalk -c XXXXXXXXX -v 2c 10.16.7.249 .1.3.6.1.4.1.3375.2.1.3.2.3.2.1.1
SNMPv2-SMI::enterprises.3375.2.1.3.2.3.2.1.1 = No Such Object available on this agent at this OID
The v4 BIGIP OIDs were enterprises.3375.1.*. Anything that is enterprises.3375.2.* is BIGIP v9+. This template, therefore, is specific to BIGIP v9.

jch125
Posts: 3
Joined: Thu Aug 24, 2006 3:08 pm

Issue Importing cacti_host_template_f5bigip.xml template

#5 Post by jch125 » Thu Aug 24, 2006 3:12 pm

I have placed the files in the ./resource/snmp_queries directory and then was going through the Import Templates in Cacti and received a "Error: XML: Hash version does not exist." when trying to import the cacti_host_template_f5bigip.xml template.

jch125
Posts: 3
Joined: Thu Aug 24, 2006 3:08 pm

Issue Importing cacti_host_template_f5bigip.xml template

#6 Post by jch125 » Thu Aug 24, 2006 3:30 pm

More info. Running Cacti 0.8.6h on Linux

Thanks,
John

apuye
Posts: 5
Joined: Thu Oct 05, 2006 1:29 am

#7 Post by apuye » Thu Oct 05, 2006 1:32 am

Did you ever get this working? I have downloaded the scripts and followed the instructions to import it but I'm not getting anything. Not even an error message. What version of Cacti are these scripts written for?

jch125
Posts: 3
Joined: Thu Aug 24, 2006 3:08 pm

#8 Post by jch125 » Thu Oct 05, 2006 7:43 am

Found out that the Cacti we were running was 0.8.6g instead of .6h. Upgraded to 0.8.6h and followed the instructions and the template imported, but not exactly working correctly with my BigIPs. This was more curiosity than anything else to see if i could get more info from the BigIPs, so I haven't messed with it anymore.
So it appears the scripts and templates were exported from 0.8.6h.

-John

apuye
Posts: 5
Joined: Thu Oct 05, 2006 1:29 am

#9 Post by apuye » Thu Oct 05, 2006 5:58 pm

Does anyone have templates for the Big-IP that they have gotten working? I really them. I have been trying since yesterday to get these ones working with no luck. the problem is that templates are not even loading to give me errors. When I click on the "Save" button after selecting the file, it just sites there.

Any help would be greatly appreciated.

Alhagie.

apuye
Posts: 5
Joined: Thu Oct 05, 2006 1:29 am

#10 Post by apuye » Fri Oct 06, 2006 2:33 am

Ok, So have finally been able to import the templates but I can only get "connections", "Chassis temperature" and "CPUEnv" to graph. It looks like those are the only templates with corresponding data queries.

Has anyone been able to successfully get these working? Any help would be greatly appreciated.

Thanks in advance,
Alhagie.

nvmor
Posts: 11
Joined: Fri Sep 29, 2006 9:55 am
Contact:

#11 Post by nvmor » Wed Nov 08, 2006 3:09 pm

I'm very interested to see this work as well, not sure what was causing the data queries not to work- files are placed there now (manually) and still no working

Elfchen
Posts: 1
Joined: Thu Jan 11, 2007 2:34 am

F5 BIG IP

#12 Post by Elfchen » Thu Jan 11, 2007 2:36 am

Maybe anyone can help here:

I have a F5 BIGIP 3DNS load balancer bought on ebay.

System would work, but need to get a boot image file over PXE.

Can anybody send me this boot file please?

Thank you.
Susi

ben_c
Cacti User
Posts: 203
Joined: Mon May 14, 2007 8:12 pm
Location: Melbourne, Australia.

#13 Post by ben_c » Mon Aug 27, 2007 9:17 pm

Has anyone got this working correctly with a 9.x LTM?

EDIT : I suggest checking this template out, it's much more functioning :)

http://forums.cacti.net/about17030.html

Post Reply