Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Sat Jul 21, 2018 2:43 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: Cisco routers (cpu, temperature and memory) templates
PostPosted: Sat Nov 27, 2004 4:54 am 
Offline

Joined: Tue Nov 12, 2002 2:53 am
Posts: 25
Hello,

Here is my set of cisco templates. There are 2 host templates (accompanied by appropriate data and graph templates):
1. "cisco 7200..."; this tracks cpu, memory and temperature (since 7200 supports it)
2. "2600..."; this is actually for every other router (not just 2600), and it tracks just CPU and memory
(see attached pictures)

Memory is shown in percents; percentage of free memory is calculated as a fraction of total memory, available after image was loaded and memory structures were allocated. This is different from actual amount of memory installed; see "show ver" and "show mem".

note on CDEF included: for hystoric reasons its called "OFDM..."; it actually calculates percentages


Attachments:
cisco_7200.jpg
cisco_7200.jpg [ 54.01 KiB | Viewed 101397 times ]
cisco.zip [33.42 KiB]
Downloaded 13190 times
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 29, 2004 11:34 am 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Wed Jan 14, 2004 3:23 am
Posts: 256
Location: Germany
Getting XML Parse Error for:

cacti_graph_template_cisco_7200_cpu_memory_usage_temperature.xml
cacti_graph_template_cisco_2600_cpu_memory_usage.xml
cacti_host_template_cisco_2600_cpu_memory_usage.xml

Using Cacti 0.8.6b on Linux

:roll:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Try to import xml file
PostPosted: Wed Dec 01, 2004 5:06 am 
Offline

Joined: Fri Nov 12, 2004 4:21 am
Posts: 31
Location: sttutgart, germany
tried to import your xml filoes on my Win32 install and also get the following

Warning: filesize() [function.filesize]: stat failed for C:\WINDOWS\TEMP\php7E1.tmp in C:\cacti\templates_import.php on line 59

Warning: fread() [function.fread]: Length parameter must be greater than 0. in C:\cacti\templates_import.php on line 59

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\cacti\templates_import.php:59) in C:\cacti\templates_import.php on line 67


Regards,

Leo

_________________
LIfe is very hard without the proper tools.....I am but a Slave...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Another try
PostPosted: Wed Dec 01, 2004 8:23 am 
I changed the "file_uploads = on" in php.ini, then I still got same error, so I changed upload_tmp_dir = "C:\cacti\tmp\" in php.ini, amd created a tmp directory within my cacti (was thinking it was a write security issue)now I only see as it should be "xml parse error......"

I like your graphs and would really like to implement them myself, thank you If you can help me on this. By the way I am using cacti Version 0.8.6b with all new patches, PHP5,Mysql 4.0.x. :o

Thanks,


Leo
:o


Top
  
 
 Post subject: PHP5? Ack
PostPosted: Wed Dec 01, 2004 4:11 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jul 30, 2004 7:39 pm
Posts: 11
[edit] Nevermind; those three templates do not work because the & symbol is not allowed in XML. You need to use & instead, in the titles and description. I would guess that the export routine for Cacti does not catch this, and exports the templates with the & symbol instead of & .. no biggie. Anyway, I've attached corrected copies of the scripts to this message.

The list of characters that are not allowed in XML include:

Use " instead of "
Use ' instead of '
Use & instead of &
Use &lt; instead of <
Use &gt; instead of >


Attachments:
File comment: Corrected Cisco scripts (fixes the XML Parse Error people are getting).
cacti-cisco.zip [33.22 KiB]
Downloaded 11831 times


Last edited by jshanley on Mon Dec 06, 2004 9:44 pm, edited 1 time in total.
Top
 Profile  
 
 Post subject: Will try again
PostPosted: Thu Dec 02, 2004 8:06 am 
Offline

Joined: Fri Nov 12, 2004 4:21 am
Posts: 31
Location: sttutgart, germany
Hi jshanley,

Thank you for the new scripts I will try to import them now as soon as I get a chance (my boss is on my back about some other stuff).

Question, when I import them will these xml files overwrite the old template or should I erase the original cisco cpu usage that is already provided by cacti first ?

I will post the results,

Again thanks a billion..


LA

_________________
LIfe is very hard without the proper tools.....I am but a Slave...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re-Importing the scripts
PostPosted: Thu Dec 02, 2004 4:35 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jul 30, 2004 7:39 pm
Posts: 11
I didn't delete any scripts before I imported, and everything seems to work fine. I didn't notice yesterday that the title for the graphs that do "memory, cpu, and temperature" only say "CPU & Memory Usage", even though they do graph temp as well. But that's an easy edit with Wordpad or whatever, so...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 03, 2004 2:21 am 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Wed Jan 14, 2004 3:23 am
Posts: 256
Location: Germany
Hi ymilner, jshanley,

thanks for the good template & fix.

Everythink works now for me. :wink:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 05, 2004 7:08 am 
Offline

Joined: Tue Nov 12, 2002 2:53 am
Posts: 25
Hello everyone,

Sorry I didn't answer; i do not visit here too often.
Don't know about the xml too much; all I did was export a working stuff (after creating it, of course:)).

I can give original OIDs I use, if anyone have no luck importing the stuff.

Cheers,

Yuly


Top
 Profile  
 
 Post subject: Cisco scripts
PostPosted: Tue Dec 07, 2004 1:30 pm 
Offline

Joined: Fri Nov 12, 2004 4:21 am
Posts: 31
Location: sttutgart, germany
Hi jshanley,

Everything is working fine with you xml scripts thanks a billion.
Hope I can contribute some day like you can, I am learning.. :o

_________________
LIfe is very hard without the proper tools.....I am but a Slave...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Error Messages...
PostPosted: Mon Nov 27, 2006 9:31 pm 
Offline

Joined: Mon Oct 16, 2006 9:14 am
Posts: 3
Good afternoon All,

I need to be able to monitor the memory on my 7204VRX and tried to install the above template... it seemed to import and install correctly however I get the following error when I try to create the graph:


ERROR: invalid rpn expression '100,b,a,b,+,/,*'

Does anyone have any idea at all what this means..??

Thanks in advance for your help...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 12, 2007 12:35 pm 
Offline

Joined: Wed Aug 15, 2007 9:46 am
Posts: 13
Is this still a valid template set?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 28, 2010 10:47 pm 
Offline

Joined: Mon Oct 13, 2008 11:12 pm
Posts: 2
I will try this script


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group