Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Tue Jun 18, 2019 6:52 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 206 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Next
Author Message
 Post subject: Brocade Fibre Channel templates.
PostPosted: Tue Feb 08, 2005 7:23 am 
Offline
Cacti User

Joined: Wed Dec 29, 2004 7:37 am
Posts: 79
Location: Sweden
Hi!

I wrote theese templates for monitoring Brocade Fibre Channel switches (and relabled ones).

Graphs included in the package;

Switch-port monitoring
Fan sensors monitoring
Temperature sensors monitoring

If you find errors, please post to this thread.

brocade_interfaces.xml should be in resources/snmp_queries

The other template should be imported from GUI.


Templates exported from Cacti 0.8.6c (with all patches applied)


Regards,
Christofer


Attachments:
File comment: Import from GUI.
cacti_host_template_brocade_fc_switch.xml [254.28 KiB]
Downloaded 12613 times
File comment: should be in resources/snmp_queries
brocade_interfaces.xml [5.18 KiB]
Downloaded 10983 times
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 08, 2005 7:24 am 
Offline
Cacti User

Joined: Wed Dec 29, 2004 7:37 am
Posts: 79
Location: Sweden
And the graphs (preview).


Attachments:
brocade-temp.jpg
brocade-temp.jpg [ 44.83 KiB | Viewed 96144 times ]
brocade-fan.jpg
brocade-fan.jpg [ 47.95 KiB | Viewed 96144 times ]
brocade.jpg
brocade.jpg [ 69.91 KiB | Viewed 96143 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 08, 2005 10:05 am 
Offline
Cacti User

Joined: Wed Dec 29, 2004 7:37 am
Posts: 79
Location: Sweden
found a typo in the "Brocade FC Temp (Sensor 3)" -Datatemplate.

Please edit;

1) Click "Data Templates"

2) Click "Brocade FC Temp (Sensor 3)"

3) Under Custom Data, OID - replace with

.1.3.6.1.4.1.1588.2.1.1.1.1.22.1.4.3


4) Click "save".

Thanks!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Brocade Fibre Channel templates.
PostPosted: Wed Feb 09, 2005 12:11 pm 
Offline
Developer
User avatar

Joined: Thu Dec 02, 2004 2:46 am
Posts: 22376
Location: Muenster, Germany
I'm quite interested in this templates. Downloaded everything and tried to import (cacti 0.8.6.b with patches applied).
Am receiving
Quote:
Error: XML: Hash version does not exist.


So import fails. Does anybody know about version conflicts for export/import?

royce wrote:
Templates exported from Cacti 0.8.6c (with all patches applied)
[/quote]


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 09, 2005 5:23 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Wed Dec 29, 2004 7:37 am
Posts: 79
Location: Sweden
No idea. import worked on my other cacti instance. (0.8.6c)

Try install cacti 0.8.6c on a new location, downgrade to 0.8.6b, and export the templates and reimport it on your working environment.

Christofer


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 10, 2005 5:17 am 
Offline

Joined: Thu Feb 10, 2005 5:12 am
Posts: 4
Location: Germany
Hi,

I tried to import this template to my cactiversion, but it does not work. When I click on the save button nothing happens. The website is reloaded, but I don't see that the import worked. When I past the content of the xml-file I get the same result.
Does anybody has any ideas?

I have running cacti-version 0.8.6c. (I think :-)))


Thanks
dimi


Top
 Profile  
 
 Post subject: brocade
PostPosted: Thu Feb 10, 2005 12:46 pm 
Offline
Developer
User avatar

Joined: Thu Dec 02, 2004 2:46 am
Posts: 22376
Location: Muenster, Germany
royce wrote:
Try install cacti 0.8.6c on a new location, downgrade to 0.8.6b, and export the templates and reimport it on your working environment.

Christopher,

I updated my cacti to 0.8.6c this morning. Now import works well. I just added all our 10 switches. Graphs are populating. Seems to work alright. But some values are "nan". Don't know why at the moment.
We're using IBM 2109-S16 and 2109-F32 (re-labeled brocades as to my knowledge). I'm not exactly sure, whether the MIB is exactly identical.

A loud and great thanx for your work. Saved me hours of investigation!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 10, 2005 5:45 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Wed Dec 29, 2004 7:37 am
Posts: 79
Location: Sweden
You get nan if you're missing that particular sensor in your switch. (different switches got different amount of sensors :) ..

Just edit the graph templates to get rid of the Nan entries..

The real & hard way to solve this issue, is a indexed query that's used in order to index up the sensors.. Quite a job.

Thanks
Christofer


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 10, 2005 5:51 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Wed Dec 29, 2004 7:37 am
Posts: 79
Location: Sweden
dimi wrote:
Hi,

I tried to import this template to my cactiversion, but it does not work. When I click on the save button nothing happens. The website is reloaded, but I don't see that the import worked. When I past the content of the xml-file I get the same result.
Does anybody has any ideas?

I have running cacti-version 0.8.6c. (I think :-)))


Thanks
dimi


I think you're version is more equal to 0.8.5a.

Do verify your version. Apply all patches.

Christofer


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 11, 2005 2:49 am 
Offline
Developer
User avatar

Joined: Thu Dec 02, 2004 2:46 am
Posts: 22376
Location: Muenster, Germany
royce wrote:
You get nan if you're missing that particular sensor in your switch. (different switches got different amount of sensors :) ..

Christofer,
the temp and fan sensors are ok for me. I'm worrying about the port statistics (see first image). On the same switch, port 2 reports all values (see second image). Do you have any explanation?


Attachments:
File comment: port statistics with "nan" value
FC image1.png
FC image1.png [ 14.74 KiB | Viewed 95986 times ]
File comment: port statistics on same switch
FC image2.png
FC image2.png [ 13.08 KiB | Viewed 95986 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 11, 2005 5:49 am 
Offline

Joined: Thu Feb 10, 2005 5:12 am
Posts: 4
Location: Germany
Thats right. I just updated to 0.8.6c and now everything is working.
:D


dimi


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 11, 2005 8:32 am 
Offline

Joined: Thu Feb 10, 2005 5:12 am
Posts: 4
Location: Germany
Hi,

I was searching the web for the mib files for brocade switches. Can somebody provide me this things? I didn't found anything ...


Thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 11, 2005 8:52 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Dec 09, 2004 1:51 pm
Posts: 112
Location: Austria
Go to http://www.oidview.com/mibs/detail.html and select Enterprise # 1558.

_________________
Thomas Rupp


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 12, 2005 1:37 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Wed Dec 29, 2004 7:37 am
Posts: 79
Location: Sweden
Thomas wrote:
Go to http://www.oidview.com/mibs/detail.html and select Enterprise # 1558.


That's 1588 :)

Christofer


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 12, 2005 1:41 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Wed Dec 29, 2004 7:37 am
Posts: 79
Location: Sweden
lvm wrote:
royce wrote:
You get nan if you're missing that particular sensor in your switch. (different switches got different amount of sensors :) ..

Christofer,
the temp and fan sensors are ok for me. I'm worrying about the port statistics (see first image). On the same switch, port 2 reports all values (see second image). Do you have any explanation?


All I can think about is that the counter havnt changed since first poll. Cacti wont tell any values until there are a difference.

Please verify this with snmpwalk.

Christofer


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 206 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Next

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group