Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Thu Jun 27, 2019 5:45 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: W32 - Process Stats Data Query Template
PostPosted: Thu Sep 29, 2005 4:48 pm 
Offline

Joined: Fri Jul 01, 2005 12:07 pm
Posts: 31
Here is my first Data Query Template... Enjoy...


Attachments:
File comment: put in your resourcescript_queries directory.
W32ProcessStat.xml [1.58 KiB]
Downloaded 1405 times
File comment: put in your scripts directory.
w32_query_Process.pl.txt [5.9 KiB]
Downloaded 1424 times
File comment: import this template as a graph template.
cacti_graph_template_w32_process_stats.xml [24.82 KiB]
Downloaded 1388 times
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 29, 2005 4:49 pm 
Offline

Joined: Fri Jul 01, 2005 12:07 pm
Posts: 31
Picture of the graph.


Attachments:
Process.JPG
Process.JPG [ 115.44 KiB | Viewed 23299 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 03, 2005 2:57 pm 
Offline

Joined: Wed Sep 14, 2005 9:25 am
Posts: 34
Location: Omaha, NE
Hi forgive the n00bness. :)

When I make a graph using this data query, what do I put in for:

Index Type
Index Value
Output Type ID

???

Thx!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 04, 2005 4:51 pm 
Offline

Joined: Fri Jul 01, 2005 12:07 pm
Posts: 31
Hey.. I'm a noob too =P

The data query should auto populate these fields. Did you put all the files in the proper directories above?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 05, 2005 10:05 am 
Offline

Joined: Wed Sep 14, 2005 9:25 am
Posts: 34
Location: Omaha, NE
Ya I put everything in the directories as per your post. :)

It has all three of those fields blank. :(


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 07, 2005 5:18 pm 
Offline

Joined: Fri Jul 01, 2005 12:07 pm
Posts: 31
Did you take the .txt off the perl script?

Other than that I'm not skilled enought to help you unfortunately..

Is this working for anyone else?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 11, 2005 9:14 am 
Offline

Joined: Wed Sep 14, 2005 9:25 am
Posts: 34
Location: Omaha, NE
Yup. Removed the .txt after the pl extension.

Bleh. :(


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 11, 2005 11:23 am 
Offline
Cacti Moderator
User avatar

Joined: Sat May 08, 2004 12:44 pm
Posts: 12160
Location: USA
When you manually run the perl script from the command line, does it return anything? If not, then you need to make sure you have Perl installed and in your system path.

_________________

| Scripts: Monitor processes | RFC1213 MIB | DOCSIS Stats | Dell PowerEdge | Speedfan | APC UPS | DOCSIS CMTS | 3ware | Motorola Canopy |
| Guides: Windows Install | [HOWTO] Debug Windows NTFS permission problems |
| Tools: Windows All-in-one Installer |


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 19, 2005 9:35 am 
Offline

Joined: Wed Sep 14, 2005 9:25 am
Posts: 34
Location: Omaha, NE
Ya Perl works fine. I get this when I run the script:

Quote:
Unable to talk to WMI for localhost.


Same error when I try other servers as well. All are Win2k Server SP4.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 20, 2005 9:24 am 
Offline

Joined: Fri Jul 01, 2005 12:07 pm
Posts: 31
I fixed this by changing the account the the worker process runs under in IIS 6.0. The account I used has access to the WMI repository on the remote machine.

Steps:
1. Open the IIS Manager in Administrative Tools
2. Expand Application Pools
3. Right-Click DefaultAppPool (or the custom pool you have assigned to Cacti) and go to properties.
4. Select the Identity Tab
5. Select the Configurable Radio Button and type in the account that has rights for access to remote WMI access.
6. Add this domain account to the local IIS_WPG on the machine.
7. Issue a iisreset at a command prompt.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 20, 2005 9:55 am 
Offline

Joined: Fri Jul 01, 2005 12:07 pm
Posts: 31
You'll need Windows Server 2003 for this to work properly.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jun 18, 2007 5:17 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu May 03, 2007 2:25 am
Posts: 165
thats works only on cacti on windows

i try on cacti linux i have this message on script execution:
[[email protected] scripts]# ./w32_query_process.pl
-bash: ./w32_query_process.pl: c:/perl/bin/perl: bad interpreter: Aucun fichier ou répertoire de ce type

_________________
|Cacti Version - 0.8.6j||Plugin Architecture - 1.1||Poller Type - CMD.php|
|os - Red hat 4es | |Web Server - Apache/2.0.52 (Red Hat)|
|PHP - 4.3.9| |MySQL - 4.1.20| |RRDTool - 1.2.13||SNMP - 5.1.2|
|Plugins| Host Info (hostinfo - v0.1)


Top
 Profile  
 
 Post subject: not working either...
PostPosted: Thu Jul 12, 2007 4:19 pm 
Offline

Joined: Thu Jul 12, 2007 4:16 pm
Posts: 5
I installed it the way it has been described and all three fields are blank and asking for enties. COuld you give me an example having all three entries configured so the graph should be shown?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 13, 2007 3:49 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Mar 01, 2007 5:55 am
Posts: 68
This script use WMI or SNMP queries?


Top
 Profile  
 
 Post subject: WMI or SNMP
PostPosted: Fri Jul 13, 2007 4:54 am 
Offline

Joined: Thu Jul 12, 2007 4:16 pm
Posts: 5
from look into the pl script for me it looks like SNMP


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group