Search found 54 matches

by helzerr
Tue Jun 07, 2016 1:46 pm
Forum: Help: General
Topic: Cacti & Spine 0.8.8f + SNMPv3 w/ SHA+AES128 not working
Replies: 21
Views: 3879

Re: Cacti & Spine 0.8.8f + SNMPv3 w/ SHA+AES128 not working

Eureka! Found the solution to my issue:

http://bugs.cacti.net/view.php?id=2682

EngineID on client SNMP side needs to be unique on each node for Spine / cmd.php to properly query all v3 devices!
by helzerr
Tue Jun 07, 2016 1:42 pm
Forum: Help: Linux/Unix Specific
Topic: SNMP Issues
Replies: 16
Views: 5385

Re: SNMP Issues

Found my solution here: http://bugs.cacti.net/view.php?id=2682

EngineID on client SNMP side needs to be unique on each node for Spine / cmd.php to properly query all v3 devices!
by helzerr
Tue Jun 07, 2016 12:29 pm
Forum: Help: General
Topic: Cacti & Spine 0.8.8f + SNMPv3 w/ SHA+AES128 not working
Replies: 21
Views: 3879

Re: Cacti & Spine 0.8.8f + SNMPv3 w/ SHA+AES128 not working

I can verify that Spine ./configure indicated "checking if Net-SNMP needs crypto support... no" I then tried again with CFLAGS="-I/usr/include/net-snmp" and now configure reports Yes After building and installing Spine with CFLAGS, the results are exactly the same :-/ however, the resulting spine ex...
by helzerr
Tue Jun 07, 2016 12:18 pm
Forum: Help: General
Topic: Cacti & Spine 0.8.8f + SNMPv3 w/ SHA+AES128 not working
Replies: 21
Views: 3879

Re: Cacti & Spine 0.8.8f + SNMPv3 w/ SHA+AES128 not working

Sounds very similar to an issue I've been grappling with for quite some time now - posted about it last year: http://forums.cacti.net/viewtopic.php?p=255591#p255591 Still haven't found a solution... Thankfully, it only affects a handful of devices for whatever reason. The rest of my SNMPv3 devices w...
by helzerr
Fri Feb 27, 2015 4:52 pm
Forum: Help: Linux/Unix Specific
Topic: SNMP Issues
Replies: 16
Views: 5385

Re: SNMP Issues

Thanks for the hint! So I tried compiling several versions of Spine all the way back to 0.8.7e, but they all exhibited the same issue. Then I tried changing the "Maximum Threads per Process" setting to 1, and Spine (0.8.7e & 0.8.8c) works now! So obviously there's some issue with multi-threading... ...
by helzerr
Thu Feb 26, 2015 3:42 pm
Forum: Help: Linux/Unix Specific
Topic: SNMP Issues
Replies: 16
Views: 5385

Re: SNMP Issues

As we migrate devices from SNMPv2c to v3, we're running into the same issue with Cacti :cry: Our Cacti is installed on a vanilla CentOS 6.6 x86_64 server. This seems to be a problem with php-snmp (currently, php-snmp.x86_64 0:5.3.3-40.el6_6); as when I uninstall the php-snmp package, then querying S...
by helzerr
Wed Jul 11, 2012 2:41 pm
Forum: Feature Requests
Topic: HTTPS for login page only
Replies: 4
Views: 5819

Re: HTTPS for login page only

To an extent, yes - however, the index.php page appears to be written to use relative URLs, so the rewrite may work well for the index.php page but not for the content within. This results in security alerts from modern browsers which prefer not to mix http & https content on the same page... Hence ...
by helzerr
Fri Jun 29, 2012 6:43 am
Forum: Help: General
Topic: https logins only
Replies: 6
Views: 6679

Re: https logins only

Cross-posted in Feature Requests forum: http://forums.cacti.net/viewtopic.php?f=7&t=47649
by helzerr
Fri Jun 29, 2012 6:42 am
Forum: Feature Requests
Topic: HTTPS for login page only
Replies: 4
Views: 5819

HTTPS for login page only

As user sonador requested in this thread: http://forums.cacti.net/viewtopic.php?f=21&t=45825 Neither Apache redirect nor the SSL plugin serve this purpose, as they both result in all pages being delivered via HTTPS. In some environments, its only necessary and desirable to secure the login page, whi...
by helzerr
Sat Jun 09, 2012 7:50 am
Forum: Help: General
Topic: https logins only
Replies: 6
Views: 6679

Re: https logins only

After much research, I've managed to get mod_rewrite to work, but it's not perfect... Within your <Directory> configuration for Cacti, add: RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} !^cacti\.domain\.com$ [NC] RewriteRule ^(.*)$ https://cacti.domain.com/$1 [R=301,L] RewriteRule ^$ /index.php [R=301,L...
by helzerr
Tue Jul 21, 2009 3:54 pm
Forum: Scripts and Templates
Topic: ucd/net-SNMP lmSensors -- update November 11, 2010
Replies: 157
Views: 253773

Thank you for the enhancements, the upgraded of my previous lmSensors setup was flawless.
by helzerr
Fri May 08, 2009 8:45 am
Forum: Scripts and Templates
Topic: ApacheStats 0.8.2 (multiple RRD, Low hdd, Script Server)
Replies: 116
Views: 255876

Many of my web servers run under 1% CPU load most of the time. I thought it was odd the CPU utilization graphs were always 0.00, until I looked at the code in ss_apache_stats.php and saw the CPU load output is rounded down by the floor() function. I removed the floor() function and now I see data in...
by helzerr
Thu May 07, 2009 11:16 pm
Forum: Scripts and Templates
Topic: ApacheStats 0.8.2 (multiple RRD, Low hdd, Script Server)
Replies: 116
Views: 255876

I've still had no success with graphs D or F :cry: However, I did fix one small problem in ss_apache_stats.php that was preventing graph E from collecting thread stats from certain Apache versions: Look for the two lines "BusyWorkers": and "IdleWorkers": around line 99 and make the following changes...
by helzerr
Fri May 01, 2009 1:25 pm
Forum: Scripts and Templates
Topic: Linux extended iostat template and scripts
Replies: 88
Views: 85437

Having a bunch of dm-0, dm-1, dm-2, ... wasn't very interresting so I did a very crappy but working change to iostat.pl. Basically, i use devmap_name to find out what target correspond to the device-mapper (dm). I now got the LV name which is quite more usefull. sub getoid { my $oid = shift(@_); pr...
by helzerr
Tue Sep 02, 2008 3:30 pm
Forum: Addons for Cacti
Topic: CactiEZ loosing time in vmware Server on Windows 2003
Replies: 33
Views: 51143

Commands to get the CentOS-Testing.repo

[With curl installed] cd /etc/yum.repos.d sudo curl http://dev.centos.org/centos/4/CentOS-Testing.repo -o CentOS-Testing.repo or [With wget installed] cd /etc/yum.repos.d sudo wget http://dev.centos.org/centos/4/CentOS-Testing.repo Replace centos/4 with centos/5 depending on which release of CentOS ...