Search found 21 matches

by talkingtoes
Tue Aug 20, 2019 5:53 pm
Forum: Help: General
Topic: ss_win_mssql NaN
Replies: 9
Views: 819

Re: ss_win_mssql NaN

Thank you.
This confirmed my sqlsrv_* is working fine (The original .ZIP file has a SQL script to create limited cactiuser/password on the MS SQL server, and using it, your script still works .)
Now to change the .PHP file to use the new commands.
by talkingtoes
Wed Aug 14, 2019 10:04 am
Forum: Help: General
Topic: ss_win_mssql NaN
Replies: 9
Views: 819

Re: ss_win_mssql NaN

Yes. The import of the .XML file works still on Cacti 1.2.x . The ss_win_mssql.php script just needs updating for PHP 7.x, and I've given up for a few days. Ubuntu 19.03 has PHP 7.2 (and the Cacti 1.2.2 package) which does not have a mssql_* command set anymore: https://www.php.net/manual/en/functio...
by talkingtoes
Tue Aug 13, 2019 4:43 pm
Forum: Feature Requests
Topic: Update to include site?
Replies: 5
Views: 484

Re: Update to include site?

I guess i can see the benefits of it in thold too. I was more looking for it within Cacti itself.

What do you mean "log some of this"? Sorry. It's a Monday over again.
by talkingtoes
Tue Aug 13, 2019 3:58 pm
Forum: Help: General
Topic: ss_win_mssql NaN
Replies: 9
Views: 819

Re: ss_win_mssql NaN

Did you ever get the ss_win_mssql.php script to work with the newer sqlsrv commands? What OS / PHP versions are you running.
If so, can you post a copy of your .php file? I'm fighting it, and losing.
TalkingToes
by talkingtoes
Mon Aug 05, 2019 11:46 am
Forum: Feature Requests
Topic: Update to include site?
Replies: 5
Views: 484

Update to include site?

I see that Sites are now allowed per device. This is a nice addition, thank you. I have multiple sites across two US states, each with a device called DVR (for example). When I visit the Console \ Management \ Devices page, or I get the Down\Recovering emails, I have to look at the _IP Address_ to k...
by talkingtoes
Tue Feb 21, 2017 12:26 pm
Forum: Help: Windows Specific
Topic: Windows Installer [Cacti 1.2.5] [Updated 2019-07-18]
Replies: 999
Views: 684261

Re: Windows Installer [Cacti 1.0.3] [Updated 2017-02-21]

Hello, I have a Win10 that the Cacti-1.0.3-3.0.0.0 installer at the Components page, is not letting me select any [ ] Plugins (or the top level of Plugins). I cannot expand it with mouse, or keyboard (but can expand / select for both [X] Dependencies and for [X] Optional Templates). I've been runnin...
by talkingtoes
Mon Jan 04, 2016 2:20 pm
Forum: Plugin: (Threshold)
Topic: Sending a Single email per cycle
Replies: 0
Views: 3125

Sending a Single email per cycle

Hello all, In threshold 0.5, is there a way to send One email per 300 second cycle, that includes All the down/up changes? Summary /Digest? We had 110+ devices 'disappear' last Friday, and received 110+ Down emails (too many). My coworker simply powered off the Cacti 30 minutes later, so he'd not ge...
by talkingtoes
Wed Jul 29, 2015 9:45 am
Forum: Scripts and Templates
Topic: The wmi.php isn't working?
Replies: 3
Views: 1398

Re: The wmi.php isn't working?

Gotcha, thank you! I just changed the "Data Input Methods' "WMI - Total Physical Memory" input string from: /usr/bin/php -q <path_cacti>/scripts/wmi.php -h <host> -u /etc/wmi.pw -w <class> -c <columns> -k <filter> -v <filterval> to: /usr/bin/php -q <path_cacti>/scripts/wmi.php -h <host> -u /etc/wmi....
by talkingtoes
Tue Jul 28, 2015 3:36 pm
Forum: Scripts and Templates
Topic: The wmi.php isn't working?
Replies: 3
Views: 1398

The wmi.php isn't working?

Hello all, The WMI.php I have works for us, except in once instance. I'm using https://raw.githubusercontent.com/neclimdul/CactiWMI/master/wmi.php as the source. I know that the -k -v appear at the end of the line Total Physical Memory line as shown in the poller cache. If I paste this line in, as i...
by talkingtoes
Thu Jul 02, 2015 5:24 pm
Forum: Plugin: (Threshold)
Topic: Host Down is not notified.
Replies: 1
Views: 1427

Host Down is not notified.

Hello all, I have threshold working, mostly. I correctly receive the Alert, Warning, and Normal messages, as expected every 5 minutes. I do not get any notification of Host Down . When device is Down, the alert/warning email is not sent, so I don’t know something is wrong. The thold tab stays as Tri...
by talkingtoes
Wed Jul 01, 2015 11:27 am
Forum: Scripts and Templates
Topic: Temperature Monitoring on Windows Clients
Replies: 3
Views: 2532

Re: Temperature Monitoring on Windows Clients

Since I'm using aWMIC.php plugin, I can store the real32 values in cacti. Is there a CDEF rule I can create/use, to change the real32 it to a simple number (29)? -or- can someone on here, modify the attached wmi.php file to do the math on the v_real32 value and change it to decimal number? Since I'm...
by talkingtoes
Fri Jun 12, 2015 3:51 pm
Forum: Scripts and Templates
Topic: Temperature Monitoring on Windows Clients
Replies: 3
Views: 2532

Re: Temperature Monitoring on Windows Clients

This almost works. You can use Open Hardware Monitor, with WMI queries. http://openhardwaremonitor.org/ Make sure you allow WMI via the Windows firewall, and have a [domain|local] user account that has rights to make WMI queries too. If you use Pressler WMI Tester , enter the domain, username, passw...
by talkingtoes
Thu Jun 11, 2015 3:50 pm
Forum: Help: Linux/Unix Specific
Topic: Creating any graph has a \ on last line, so it fails
Replies: 0
Views: 820

Creating any graph has a \ on last line, so it fails

Hello all, This issue has been with me a few months. I’ve upgraded from 0.8.8b to 0.8.8c 3 weeks ago, and it remained. Whenever I create a new Graph, it fails. If I "Turn On Data Source Debug Mode", I can see the last line listed has an \ at the end, so it never works. If copy the whole text block, ...
by talkingtoes
Mon Aug 10, 2009 11:40 am
Forum: Scripts and Templates
Topic: Cablemodem template & perl script
Replies: 41
Views: 65496

As per my previous post's subject, it is a " Comcast Business Gateway ", which is the official model name, but per the many forums, it's evidently a " SMC8014 " that was crippled. one login for comcast (root) and one for customers ( cusadmin / highspeed ). I'll post the two screen shots, but the imp...
by talkingtoes
Sun Aug 09, 2009 2:24 am
Forum: Scripts and Templates
Topic: Cablemodem template & perl script
Replies: 41
Views: 65496

Comcast Business Gateway aka SMC8014

Hello! My work just got the Comcast 50/10 option. None of the scripts seem to work. I've figured out the url, but the parsing is beyond me. I've attached the html from our modem. SNMP is not available. The initial modem/router page does require a login, but directly accessing it seems to work fine. ...