Search found 139 matches

by Atreides
Wed Dec 05, 2018 2:06 am
Forum: Plugin Announcements
Topic: CAMM plugin for Cacti 1.x
Replies: 2
Views: 651

Re: CAMM plugin for Cacti 1.x

Hello, I am, but I'm missing something, cant install. Also some errors in log : 2018/12/05 09:02:02 - WEBUI WARNING: Loading plugin INFO file failed. Parsing INI file failed. 2018/12/05 09:02:02 - CMDPHP PHP ERROR WARNING Backtrace: (/plugins.php[135]:update_show_current(), /plugins.php[323]:plugins...
by Atreides
Wed Mar 28, 2018 12:45 am
Forum: Help: General
Topic: Cacti 1.1.36 rearrange graphs for host
Replies: 4
Views: 229

Re: Cacti 1.1.36 rearrange graphs for host

Yeah, I had a thought its by design. Thank you.
by Atreides
Tue Mar 27, 2018 9:19 am
Forum: Help: General
Topic: Cacti 1.1.36 rearrange graphs for host
Replies: 4
Views: 229

Re: Cacti 1.1.36 rearrange graphs for host

Hello, Since the issue is a bit similar, I thought I wont open another thread. Any ideas why in Graph Management I dont see all my hosts? If I try to select from "Device" field, I see only 20 or so hosts. Same thing if I go to Tree management only first 20 devices(if I search in field, I get the res...
by Atreides
Tue Mar 27, 2018 9:02 am
Forum: Help: General
Topic: Spine Timed Out While Waiting for Threads to End
Replies: 5
Views: 1076

Re: Spine Timed Out While Waiting for Threads to End

Hello,
I've had the same problem with spine dying, and the issue was that the path to spine.conf was missing in cacti settings. Check there(usually /etc/spine/spine.conf or /usr/share/spine/spine.conf).
by Atreides
Sat Mar 24, 2018 6:25 am
Forum: Help: General
Topic: Cacti 1.1.36 rearrange graphs for host
Replies: 4
Views: 229

Cacti 1.1.36 rearrange graphs for host

Hello, Is there a way to rearrange the graphs for a host? Currently I've noticed that if I make interface status graphs, they are first displayed when I click on host. I would want to see traffic interface first, broadcast packets, and lastly "interface status". I've looked under templates, graphs, ...
by Atreides
Mon Mar 12, 2018 9:20 am
Forum: Help: General
Topic: [SOLVED]Version 1.1.36 snmp ifalias not working.
Replies: 3
Views: 578

Re: Version 1.1.36 snmp ifalias not working.

Yep, solved that way, by removing those 2 lines. BTW, I've noticed every graph has a top and a bottom IFALIAS do you know where I can find this IFALIAS from bottom of the graph? To remove it, since its not working.

Traffic - Gi1/1 - |query ifAlias|
by Atreides
Sun Mar 11, 2018 3:27 am
Forum: Help: General
Topic: [SOLVED]Version 1.1.36 snmp ifalias not working.
Replies: 3
Views: 578

[SOLVED]Version 1.1.36 snmp ifalias not working.

Hello, I have a small issue with latest 1.1.36, to be exact snmpwalk doesnt return ifalias anymore and I dont know why. Total: 0.210000, Delta: 0.000000, Located input field 'ifAlias' [walk] Total: 0.270000, Delta: 0.070000, Executing SNMP walk for data @ '.1.3.6.1.2.1.31.1.1.1.18' Nothing returning...
by Atreides
Fri Mar 09, 2018 2:39 am
Forum: Help: Linux/Unix Specific
Topic: Moving hosts to another server
Replies: 1
Views: 200

Moving hosts to another server

Hello,
Anyone knows the steps to move all hosts from one server to another?
Both are cacti 1.1.36, but one is older(centos 6, php 5.3, rrdtool 1.3, mysql) and another is centos7(php7, rrdtool 1.7, mariadb). I'm worried about dumping all db from old to new one and copying rra/ folder.
by Atreides
Mon Nov 27, 2017 3:51 pm
Forum: Scripts and Templates
Topic: VLAN Monitoring through Cacti
Replies: 1
Views: 751

Re: VLAN Monitoring through Cacti

Hello,
I think the only thing you can monitor is the switch virtual interface(SVI) of that/those VLANS.
by Atreides
Mon Nov 20, 2017 12:54 pm
Forum: Plugin General
Topic: Cacti 1.1.28 + Autom8 duplicate poller
Replies: 4
Views: 634

Re: Cacti 1.1.28 + Autom8 duplicate poller

That's what I tought, but I stopped every network(status is disabled for all). I'll try and delete them to see if it helps.


EDIT : Seems that deleting all the Networks solved the problem. I'll add a network and see if it happens again.
by Atreides
Mon Nov 20, 2017 12:40 pm
Forum: Plugin General
Topic: Cacti 1.1.28 + Autom8 duplicate poller
Replies: 4
Views: 634

Re: Cacti 1.1.28 + Autom8 duplicate poller

Didnt use SPINE, untill lately and I thought its good to use more threads when you have performance issues. I can increase it, but that doesnt solve my problem and why the
/usr/bin/php -q /var/www/html/cacti/poller_automation.php -M is starting a new process very 5 minutes.
by Atreides
Mon Nov 20, 2017 11:20 am
Forum: Plugin General
Topic: Cacti 1.1.28 + Autom8 duplicate poller
Replies: 4
Views: 634

Cacti 1.1.28 + Autom8 duplicate poller

Hello, I've installed Cacti 1.1.28 + SPINE and I'm having a weird issue with Autom8. After I made some templates for network discover(everything went well), and added all hosts to cacti I've notice that every time the poller is running, there's a duplicate process wich is killing my server : 30226 9...
by Atreides
Thu Jul 27, 2017 9:28 am
Forum: Plugin: (Network Weather Map)
Topic: VIASTYLE angled issues
Replies: 8
Views: 1006

Re: VIASTYLE angled issues

Imho you should edit directly on config file on server. I found out that editing in GUI is tricky and can ruin everything, you need to be extra carefull when you start a new line, or put a space.
Edit with nano/vi/vim from linux server.
by Atreides
Tue Jul 25, 2017 12:41 pm
Forum: Plugin: (Network Weather Map)
Topic: VIASTYLE angled issues
Replies: 8
Views: 1006

Re: VIASTYLE angled issues

Hello, I think you need to use multiple VIA : LINK sw-GI9 VIASTYLE angled INFOURL /cacti/graph.php?rra_id=all&local_graph_id=475 OVERLIBGRAPH /cacti/graph_image.php?local_graph_id=475&rra_id=0&graph_nolegend=true&graph_height=100&graph_width=300 TARGET /var/www/html/cacti/rra/sw_traffic_in_478.rrd N...
by Atreides
Mon Jun 12, 2017 4:41 am
Forum: Plugin: (Network Weather Map)
Topic: [INFO] Show off your Weathermaps.
Replies: 233
Views: 317184

Re: [INFO] Show off your Weathermaps.

Here is a map of our Nexus switches... idea is that it should all be grey/green, if there is red then there is a problem. It shows, CPU load, temperatures, PSU and fan status. Then for the interfaces, grey for not in use, green for link up and red for enabled but link down. ...Hmm, just noticed tha...