Search found 55 matches

by bleearg
Thu Jan 10, 2019 12:54 pm
Forum: Help: General
Topic: NaN graphs and missing poller items from cache
Replies: 5
Views: 514

Re: NaN graphs and missing poller items from cache

I've tried everything I can think of to "re-save" them. I've disabled and re-enabled the hosts, changed settings in the individual graph pages and changed them back again. I've been trying to find how the poller cache is populated, but I'm not a coder and can't really figure it out from the PHP file...
by bleearg
Tue Jan 08, 2019 4:59 am
Forum: Help: General
Topic: NaN graphs and missing poller items from cache
Replies: 5
Views: 514

Re: NaN graphs and missing poller items from cache

I'm not concerned about the missing data at this point. I just want Cacti to actually start polling the devices, as I believe I fixed the issues with the rrd files. Rebuilding the poller cache doesn't seem to work. I am able to create new graphs on the same hosts and they get added into the cache, b...
by bleearg
Mon Jan 07, 2019 5:50 am
Forum: Help: General
Topic: NaN graphs and missing poller items from cache
Replies: 5
Views: 514

NaN graphs and missing poller items from cache

I am having trouble finding the source of a problem with some graphs not updating and showing NaN. I have probably 40 devices in Cacti and the three devices having issues are different from the rest in that that they use a different data profile. I am on 1.1.38 and spine. I've gone through all the t...
by bleearg
Fri Aug 31, 2018 11:00 am
Forum: Help: General
Topic: Cannot get SNMP query to work
Replies: 5
Views: 304

Re: Cannot get SNMP query to work

Cool, thanks for that suggestion. Implemented.
by bleearg
Fri Aug 31, 2018 8:25 am
Forum: Help: General
Topic: Cannot get SNMP query to work
Replies: 5
Views: 304

Re: Cannot get SNMP query to work

Thanks for the suggestion. I edited the original post with what I found to work. My issues with this were: 1. The documentation for 1.x is just...not good. There's actually better documentation for building a custom SNMP query file for the 0.8.7 release at https://docs.cacti.net/manual:087:3a_advanc...
by bleearg
Fri Aug 31, 2018 7:43 am
Forum: Help: General
Topic: Cannot get SNMP query to work
Replies: 5
Views: 304

Re: Cannot get SNMP query to work

I've updated my query file to correct some possible errors I found, but still no luck: <interface> <name>Get OptiDriver port list for optical diagnostics</name> <oid_index>.1.3.6.1.4.1.629.200.8.1.1</oid_index> <oid_index_parse>OID/REGEXP:^.{29}(.*)</oid_index_parse> <index_order>nbsCmmcPortIndex</o...
by bleearg
Fri Aug 31, 2018 5:31 am
Forum: Help: General
Topic: Cannot get SNMP query to work
Replies: 5
Views: 304

Cannot get SNMP query to work

I have had it, I've been trying to get this query working for two days now. I have tried dozens of permutations of the XML file and simply cannot figure this out. Please tell me what I am doing wrong. I have read the docs on SNMP data queries no less than 25 times, so clearly something is not sinkin...
by bleearg
Tue Jul 17, 2018 5:08 am
Forum: Help: General
Topic: Adding graph with no host
Replies: 2
Views: 161

Re: Adding graph with no host

Great, thanks! That was it.
by bleearg
Mon Jul 16, 2018 2:58 pm
Forum: Help: General
Topic: Adding graph with no host
Replies: 2
Views: 161

Adding graph with no host

Hi all, I'm a somewhat new user to version 1.1.38, after being on 0.8.8f for a reeeeeal long time. I cannot find a way to create a graph without a host or template, where I can add arbitrary data sources to it. Has this functionality been removed? Specifically, I am looking for the highlighted optio...
by bleearg
Tue Oct 13, 2015 10:48 am
Forum: Scripts and Templates
Topic: Juniper MX960 host template
Replies: 24
Views: 21955

Re: Juniper MX960 host template

I'm having a similar problem after migrating Cacti to a new server. The script cannot poll my routers and for some reason, it keeps trying to use SNMPv1, according to the output: SNMP Error: no response received SNMPv1_Session (remote host: "xx.xx.xx.xxxxxx.xx" [192.168.1.65].161) I can query hosts ...
by bleearg
Tue May 13, 2008 8:13 am
Forum: Help: General
Topic: [SOLVED] problem with GPRINT - MAX
Replies: 11
Views: 3469

Agreed. I'm having the same problem and a downgrade is out of the question at this point.
by bleearg
Mon May 12, 2008 2:30 pm
Forum: Help: General
Topic: Maximum value incorrect on additive graphs
Replies: 23
Views: 8075

I found this post while investigating a similar issue with graphs that have multiple sources, all totaled up. Looking at my graph debug output, I see that some cdefs are referencing the MIN function, but I don't have MIN defined in any of the graphs: DEF:c="/opt/web/virtual/cacti/rra/edge01_traffic_...
by bleearg
Thu Apr 24, 2008 1:39 pm
Forum: Scripts and Templates
Topic: [XML] Cisco IP SLA templates (AKA RTR & SAA)
Replies: 156
Views: 264841

Re: Jitter Dispersion: err-or

Hi All - Great graphs! I'm having the same problem as bleearg with Jitter Dispersion though. Any ideas on this one? I'm also on 0.8.7b.. Anyone running 0.8.7b have this graph working? RRDTool Says: ERROR: invalid rpn expression 'a,c,/,b,c,/,b,c,/,*,-,SQRT' thanks! mark I believe I found the problem...
by bleearg
Sat Mar 29, 2008 7:41 am
Forum: Scripts and Templates
Topic: [XML] Cisco IP SLA templates (AKA RTR & SAA)
Replies: 156
Views: 264841

I am getting the following error on the SAA Jitter Dispersion graph: ERROR: invalid rpn expression 'a,c,/,b,c,/,b,c,/,*,-,SQRT' I've checked the CDEFs and I do see this defined. Unfortunately, even after reading several posts on the forums about this type of error, I am at a loss as to what to do ne...
by bleearg
Sat Dec 15, 2007 12:00 am
Forum: Scripts and Templates
Topic: Req: Juniper M10 Series templates/scripts
Replies: 1
Views: 9488

A simple search and cursory check on the Scripts and Templates sticky post shows the following:

http://forums.cacti.net/about11320.html