Search found 10 matches

by dallenk
Mon Mar 24, 2014 8:31 pm
Forum: Plugin General
Topic: discovery plugin - device with multiple interfaces problem
Replies: 1
Views: 1082

discovery plugin - device with multiple interfaces problem

after a hiatus to other NMS systems, I think I will be returning to Cacti, I have reinstalled with the discovery plugin.. however I cannot seem to figure out why my devices are constantly being added with every interface. changelog notes: — 1.3 — bug: Do not add a host to the list if its discovered ...
by dallenk
Tue Mar 13, 2012 3:18 pm
Forum: Help: General
Topic: recurring (across re-installations) all graphs empty
Replies: 1
Views: 360

recurring (across re-installations) all graphs empty

Hi everyone, I have a strange problem with Cacti that I have never experienced before. I'm running:CactiEZ 0.6, I upgraded to cacti-0.8.7i-PIA-3.1 and everything appeared to be fine. I added some plugins: Configstore 0.7, Aggregate 0.75, Monitor 1.3, Settings 0.71, Discovery 1.5, Weathermap 0.97a, T...
by dallenk
Sat Feb 18, 2012 6:31 pm
Forum: Plugin: (Network Weather Map)
Topic: [INFO] Show off your Weathermaps.
Replies: 233
Views: 317389

Re: [INFO] Show off your Weathermaps.

I finally got around to building my weathermap for my home network and lab. Still playing with the options available. Awesome tool!
by dallenk
Sun Jan 08, 2012 6:54 pm
Forum: Help: General
Topic: SQL Queries against the Cacti database
Replies: 3
Views: 465

Re: SQL Queries against the Cacti database

i don't believe Cacti stores any information like that in the database.. but the "transporter" plugin might do what you need.
by dallenk
Tue Jan 03, 2012 8:23 pm
Forum: Help: General
Topic: Exact Number not working very well..(for me....)
Replies: 3
Views: 615

Re: Exact Number not working very well..(for me....)

Thanks Gandalf for the link and information.. I've been reading for the past hour or so and I must admit I'm more confused that before lol. the numbers will not always be 0 or 1.. they are counters returned from the snmpwalk and can be any whole positive integer. I'm not sure how I can use a CDEF to...
by dallenk
Tue Jan 03, 2012 5:37 pm
Forum: Scripts and Templates
Topic: Mailcleaner 2011.9 stage1 monitoring.
Replies: 1
Views: 1352

Mailcleaner 2011.9 stage1 monitoring.

Well here is my first round of templates for for Cacti to monitor exim stage 1 logs on Mailcleaner - http://forum.mailcleaner.org/index.php . This is based from other peoples work and not all my own.. credit given to: Ian P. Christian, and his work that got me thinking about doing this in the first ...
by dallenk
Fri Dec 30, 2011 6:11 pm
Forum: Plugin Architecture
Topic: Errors while using the patch Plugin Architecture (PIA)
Replies: 5
Views: 4213

Re: Errors while using the patch Plugin Architecture (PIA)

Check your user management, make sure "plugin management" is enabled for that username.

*edit* sorry, i just saw that's where you problem is... have you tried a complete overwrite of the bundled 0.8.7i version with the PA included??
by dallenk
Thu Dec 29, 2011 4:09 pm
Forum: Help: General
Topic: Exact Number not working very well..(for me....)
Replies: 3
Views: 615

Exact Number not working very well..(for me....)

I've been messing around with a template I'm trying to create to monitor exact integer values from SNMP extends.. and pulling my hair out trying differnet suggestions from different posts on the forum.. here's an example of my data from the query. [[email protected] ~]# snmpwalk my custom extend... SNMPv2-SM...
by dallenk
Wed Dec 28, 2011 3:06 pm
Forum: Addons for Cacti
Topic: CactiEZ v0.7 beta
Replies: 41
Views: 17736

Re: CactiEZ v0.7 beta

I will defiantly test.. I have a full development network virtualized i can deploy on.. emailed you.
by dallenk
Sun Dec 25, 2011 4:16 pm
Forum: Plugin Development
Topic: routerconfigs error.. can't figure it out.
Replies: 1
Views: 3174

routerconfigs error.. can't figure it out.

I installed routerconfigs plugin a couple days ago and have been tearing my hair out trying to figure out why I keep getting this error on the "Devices" tab.. I have configured everything that I can, and double checked to make sure the sql database is populated with data. Warning: Invalid argument s...