Search found 66 matches

by kjstech
Fri Jul 05, 2019 11:35 am
Forum: Help: General
Topic: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
Replies: 21
Views: 2028

Re: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw

I never could figure this out so I created a new device for this core switch that does not graph with spine. I used the OSPF Lo0 IP address for it (the core switch has multiple interfaces obviously, at the core). I changed SNMP timeout from the default 500 to 1000. It now is getting data. On the ori...
by kjstech
Mon May 20, 2019 11:55 am
Forum: Help: General
Topic: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
Replies: 21
Views: 2028

Re: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw

I changed /var/www/cacti/rra ownership recursivly to www-data:www-data and also made it wide open 777 permissions. Still, spine will graph all but our one core switch. cmdphp will graph that one core switch but will not graph a handful of other devices. The RRA's for these different devices have ide...
by kjstech
Fri May 17, 2019 5:16 pm
Forum: Help: General
Topic: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
Replies: 21
Views: 2028

Re: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw

Yes, cron runs cmdphp as www-data it looks like, not root. I’ll be back in the office Monday to play with permissions some more.
by kjstech
Thu May 16, 2019 3:24 pm
Forum: Help: General
Topic: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
Replies: 21
Views: 2028

Re: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw

Check for differences between the rrd directories and files. There may be rights issues hidden or masked there. Ok here is the rra directory permissions under /var/www/cacti drwxr-xr-x 3 root root 233472 May 14 10:30 rra Core switch that only works with CMDPHP -rw-r--r-- 1 root root 9006984 May 14 ...
by kjstech
Tue May 14, 2019 12:08 pm
Forum: Help: General
Topic: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
Replies: 21
Views: 2028

Re: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw

Any particular reason that your poller and cmd.php files are in different folders? Are they for the same version of Cacti with symlinks? I never used spine before. After upgrading to 1.2.3 I noticed a good handful of devices stopped graphing. While many still graphed normally, that's when I went to...
by kjstech
Tue May 14, 2019 11:03 am
Forum: Help: General
Topic: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
Replies: 21
Views: 2028

Re: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw

Ok maybe you are on to something but here goes: #ls -l /var/www/cacti/cmd.php -rw-r--r-- 1 root root 30799 Apr 17 16:04 /var/www/cacti/cmd.php Nope, definitely not 755. #ls -l /usr/local/spine/bin/spine -rwxr-xr-x 1 root root 389267 May 2 15:25 /usr/local/spine/bin/spine This is 755. #cat /etc/cron....
by kjstech
Tue May 14, 2019 9:33 am
Forum: Help: General
Topic: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
Replies: 21
Views: 2028

Re: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw

I'm not even sure where to check to see what user spine runs as, vs cmd.php. I changed it from spine to cmd.php and at least the graphs on the core switch changed from that unable to access generic graphic, to actual blank graph grids, and finally some data. Though why should it matter because the o...
by kjstech
Mon May 13, 2019 10:42 am
Forum: Help: General
Topic: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
Replies: 21
Views: 2028

Re: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw

So our second Extreme X690 core switch never did update, despite the first one being fine. So I deleted the graphs, data sources and the device completely. I added it back in, sucessfully queried SNMPv3 without issues. Generated all new graphs. I waited an hour and the graphs for this device still s...
by kjstech
Fri May 03, 2019 12:42 pm
Forum: Help: General
Topic: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
Replies: 21
Views: 2028

Re: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw

netniV wrote:What are you values for the poller when you edit it?
Ok I just have one called Main Poller.

8 processes and 2 threads.
by kjstech
Thu May 02, 2019 3:43 pm
Forum: Help: General
Topic: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
Replies: 21
Views: 2028

Re: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw

What's weird is chaning to spine fixed the missing graphs but it broke our second core switch graphs. On that Extreme X690 switch it stopped graphing right when I switched the poller. Its device ID 61 so logged into the ubuntu host running cacti and spine I ran this to try to troubleshoot a spine is...
by kjstech
Thu May 02, 2019 2:33 pm
Forum: Help: General
Topic: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
Replies: 21
Views: 2028

Re: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw

Ok well I changed to spine as the poller and now so far those missing graphs are working.

I think you were on to something and thanks for nudging me in the general direction. I believe you are right that the cmd poller was taking too long to complete.
by kjstech
Thu May 02, 2019 9:06 am
Forum: Help: General
Topic: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
Replies: 21
Views: 2028

Re: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw

Let me ask you this, one of the graphs is device 60, so I searched for Device[60] in cacti.log. There's thousands of lines like this: POLLER: Poller[1] WARNING: You have 3 Devices with bad SNMP Indexes. Devices: Device[23], Device[60], Device[61] totalling 54 Data Sources. Please Either Re-Index, De...
by kjstech
Thu May 02, 2019 8:27 am
Forum: Help: General
Topic: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
Replies: 21
Views: 2028

Re: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw

The likelihood is that the graphs aren't being plotted as they aren't being polled due to the overruns. Are you having any devices iwth errors due to timeouts? What settings do you have against your poller for device/threads? Are you using spine or cmd.php? I'm assuming the latter based of the logs...
by kjstech
Tue Apr 30, 2019 8:28 am
Forum: Help: General
Topic: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
Replies: 21
Views: 2028

1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw

Since we upgraded from cacti 1.0.1 to 1.2.3 (nice work by the way), we've noticed that a few of our devices just will not graph. The graph goes right up until we took the system down for the upgrade and then there are no plots on the graphs since then. I'm noticing this on our two core switches whic...
by kjstech
Mon May 01, 2017 10:31 am
Forum: Scripts and Templates
Topic: Graphing Cisco wlc 5508 wireless controllers
Replies: 71
Views: 59666

Re: Graphing Cisco wlc 5508 wireless controllers

Thanks! I put these two files in place. Still seeing a lot of noise in the log. Am I supposed to restart apache or something? 2017-05-01 11:28:20 - CMDPHP PHP ERROR WARNING Backtrace: (/script_server.php: 223 call_user_func_array)(ss_host_radios)(/scripts/Cisco_WLC_Radios.php: 191 cacti_snmp_get)(/l...