Search found 16 matches

by Akven
Wed Dec 13, 2017 1:14 am
Forum: Addons for Cacti
Topic: Port Monitor
Replies: 2
Views: 2838

Re: Port Monitor

Ok, I'll try this) But I'm not really good at scripting, so it's a hand-made job anyway( The problem is - we don't need all the ports from the switch. Usually it's 1-2 ports from 1 switch. So 1000 ports is about 1000 switches on the map. It's a client service monitoring, but we don't need to monitor...
by Akven
Fri Sep 09, 2016 1:43 am
Forum: Addons for Cacti
Topic: Port Monitor
Replies: 2
Views: 2838

Port Monitor

I wonder if there is a simple way to monitor port status (up/down)? We are using Weathermap plugin, but it took a lot of time to add switches and ports on the map. I just need some automatic tool, that would display status of selected equipment and status of its selected ports on one map or in one t...
by Akven
Mon Jun 15, 2015 2:28 am
Forum: Help: General
Topic: Data Query Stuck
Replies: 3
Views: 468

Re: Data Query Stuck

I found what was wrong. For some reason when you applying graphs for your data query, Associated Data Templates does not applying right. You see that everything is alright, clicking Save. But when you reopen it - Data Templates are all the same. You need to manually select every data template and re...
by Akven
Fri Jun 05, 2015 5:05 am
Forum: Help: General
Topic: Data Query Stuck
Replies: 3
Views: 468

Re: Data Query Stuck

I can't understand why my first data query with one output field works fine. And another data query with 3 output fields do not work at all. All of them created in one day. Problem query do not create any rrd files and do not poll anything. And everything seems fine, I triple checked Data Queries, D...
by Akven
Fri Jun 05, 2015 4:44 am
Forum: Help: General
Topic: Data Query Stuck
Replies: 3
Views: 468

Re: Data Query Stuck

Ok. I understood that in Verbose query shown only input values. But I do not get my graphs. And I do not have anything in my View Poller Cache. And of course ERROR: opening '/var/lib/cacti/rra/1102/3098.rrd': No such file or directory I can see my another CPU graps, but I do not see any logs of my n...
by Akven
Fri Jun 05, 2015 4:10 am
Forum: Help: General
Topic: Data Query Stuck
Replies: 3
Views: 468

Data Query Stuck

Hello. I have this snmp query <query> <name>Get SCE RDR Data</name> <description>Getting SCE RDR Data</description> <oid_uptime>.1.3.6.1.2.1.1.3.0</oid_uptime> <oid_index>.1.3.6.1.4.1.9.9.637.1.3.1.2.1</oid_index> <index_order>cscRdrCategoryID</index_order> <index_order_type>numeric</index_order_typ...
by Akven
Sat May 30, 2015 3:51 am
Forum: Help: General
Topic: Cacti graph scale issues
Replies: 2
Views: 795

Re: Cacti graph scale issues

I uploaded pictures.
by Akven
Tue May 26, 2015 2:15 am
Forum: Help: General
Topic: Cacti graph scale issues
Replies: 2
Views: 795

Cacti graph scale issues

Hello. I have one strange problem with my graphs. For some reason some graphs have huge gaps when switching between different scales. For example: http://savepic.org/7294871.jpg There are some small gaps due to server disk perfomance, but it't okey. But if I change scale to this/last month or week, ...
by Akven
Wed Dec 17, 2014 8:56 am
Forum: Plugin General
Topic: Boost plugin disk perfomance issue.
Replies: 0
Views: 941

Boost plugin disk perfomance issue.

Good evening. We are using Cacti 0.8.8b and Boost plugin 5.1 And we're encountering some performance hit to polling when Boost updates RRAs. SYSTEM STATS: Time:2.2848 Method:spine Processes:2 Threads:20 Hosts:951 HostsPerProcess:476 DataSources:1606 RRDsProcessed:0 Data Sources: Script/Command: 3 SN...
by Akven
Mon Mar 31, 2014 4:19 am
Forum: Plugin General
Topic: Boost Plugin GET_LOCK Error
Replies: 1
Views: 1591

Boost Plugin GET_LOCK Error

Good day. I have a constant error in my log: 03/31/2014 01:16:25 PM - CMDPHP: Poller[0] ERROR: SQL Cell Failed!, Error:'2006', SQL:"SELECT GET_LOCK('boost.single_ds.814', 1)" 03/31/2014 01:16:25 PM - CMDPHP: Poller[0] ERROR: SQL Cell Failed!, Error:'2006', SQL:"SELECT GET_LOCK('boost.single_ds.814',...
by Akven
Thu Nov 07, 2013 12:44 pm
Forum: Help: Linux/Unix Specific
Topic: Once again: Poller Output Table not empty
Replies: 5
Views: 1085

Re: Once again: Poller Output Table not empty

paulgevers wrote: Issues Found: 1, Data Sources: bps_in(DS[99])
It is a sign that something going wrong, not an explanation of what exactly is going wrong:)
by Akven
Tue Nov 05, 2013 7:20 am
Forum: Help: Linux/Unix Specific
Topic: Once again: Poller Output Table not empty
Replies: 5
Views: 1085

Re: Once again: Poller Output Table not empty

It seems I resolved my issue by setting higher Poller Interval.
However, there was no sign that it was needed in log.
by Akven
Mon Nov 04, 2013 11:02 pm
Forum: Help: Linux/Unix Specific
Topic: Once again: Poller Output Table not empty
Replies: 5
Views: 1085

Re: Once again: Poller Output Table not empty

Here is debug log. I can't find any other errors regarding this DS[99].
And it seems everything else working fine.
by Akven
Thu Oct 31, 2013 1:34 am
Forum: Help: Linux/Unix Specific
Topic: Once again: Poller Output Table not empty
Replies: 5
Views: 1085

Once again: Poller Output Table not empty

Ubuntu 13.10 x64 Cacti 0.8.8b I had a working graph. But one day it stopped and now I get: 10/31/2013 10:32:02 AM - SYSTEM STATS: Time:1.0352 Method:spine Processes:1 Threads:4 Hosts:25 HostsPerProcess:25 DataSources:217 RRDsProcessed:98 10/31/2013 10:32:01 AM - POLLER: Poller[0] WARNING: Poller Out...
by Akven
Mon Sep 30, 2013 1:40 am
Forum: Help: General
Topic: Some questions regarding Cacti
Replies: 4
Views: 659

Re: Some questions regarding Cacti

Also I have some strange peaks then monitoring Cisco Router interfaces (Cisco 76xx, ASR 9K, Nexus 7K)
Image
I do not have these peaks when monitoring Juniper MX Routers
Any ideas?