Search found 15 matches

by ffeingol
Wed Oct 16, 2019 6:29 am
Forum: Scripts and Templates
Topic: Is it possible to add syslocation to a graph?
Replies: 4
Views: 231

Re: Is it possible to add syslocation to a graph?

Scratch my original reply. It's working great. Of course, the ONE PDU I'm testing on did not have the location set.
by ffeingol
Tue Oct 15, 2019 8:34 am
Forum: Scripts and Templates
Topic: Is it possible to add syslocation to a graph?
Replies: 4
Views: 231

Re: Is it possible to add syslocation to a graph?

Hello, I guess I did not ask my question clearly. What would the variable name be to put syslocation on a graph? I can see that Cacti has the syslocation when I look at the details of the device, but I can't figure out the variable name. I've tried query_syslocation, query_sysLocation, syslocation a...
by ffeingol
Mon Oct 14, 2019 4:43 pm
Forum: Scripts and Templates
Topic: Is it possible to add syslocation to a graph?
Replies: 4
Views: 231

Is it possible to add syslocation to a graph?

Per the title, is the syslocation SNMP data available to add to a graph template?
by ffeingol
Thu Oct 10, 2019 9:58 am
Forum: Help: General
Topic: Automation Graph Rules / Data Query
Replies: 5
Views: 857

Re: Automation Graph Rules / Data Query

I actually figured it out.

Under Template, Device I had to create a new device template for the PDU's. There I could add the graph(s) that I need. Then under Automation, Device Rules I can assign the discovered devices to the device template.
by ffeingol
Wed Oct 02, 2019 9:24 am
Forum: Help: General
Topic: Automation Graph Rules / Data Query
Replies: 5
Views: 857

Re: Automation Graph Rules / Data Query

Hello, Thanks for the reply, but unfortunately, that is not happening. The devices are getting discovered/added through automation, but the graphs are not added. I have to go into each device and under "Associated Graph Templates" I have to pick the correct graph template and click add. I have about...
by ffeingol
Tue Oct 01, 2019 9:03 am
Forum: Help: General
Topic: Automation Graph Rules / Data Query
Replies: 5
Views: 857

Automation Graph Rules / Data Query

I'm trying to setup automatic graph creating for some APC PDU's. Manually, I'd do the following: Choose Management, Devices, Choose the device Under Graph Template Name, choose the template and click Add Under Automation, Graph rules, I can't add it because the correct type of data query doe snot sh...
by ffeingol
Wed Aug 28, 2019 11:07 pm
Forum: Help: General
Topic: V1.2.5 Wrong timeframes on Time View Graph
Replies: 3
Views: 853

Re: V1.2.5 Wrong timeframes on Time View Graph

Hello,

I'm not quote following. Can you be a bit more specific about what you are suggesting to do and where?

Thanks!
by ffeingol
Wed Aug 28, 2019 2:47 pm
Forum: Help: General
Topic: V1.2.5 Wrong timeframes on Time View Graph
Replies: 3
Views: 853

V1.2.5 Wrong timeframes on Time View Graph

Hello All,

We recently upgraded to 1.2.5. When I navigate through our tree and click on "Time View Graph" the time frames on the graphs all seem to be doubled:

- Daily has 2 days
- Weekly has 2 weeks
- Monthly has 8 weeks

etc.

Was this a issue with our upgrade or a bug in Cacti?

Thanks
by ffeingol
Thu Jul 11, 2019 8:49 am
Forum: Scripts and Templates
Topic: Need help creating graph template for Asterisk (PBX) calls
Replies: 1
Views: 480

Need help creating graph template for Asterisk (PBX) calls

Hello, I'm trying to setup a graph (and associated data source) for calls processes on an Asterisk PBX servers. I have two OID's identified that give me the information that I want. One is a guage32 and the other a counter32. I'm working on the guage32 first, as it seems more straight forward. In a ...
by ffeingol
Tue Jul 02, 2019 11:57 am
Forum: Help: General
Topic: Changing the data source on a template (32 bit to 64 bit)?
Replies: 0
Views: 752

Changing the data source on a template (32 bit to 64 bit)?

Hello All, We have an old graph template setup that uses 32 bit counters (ifInOctets and ifOutOctets) as the associated data source. That worked great in the old 10/100 days, but the 32 bit counters don't really work on gig interfaces. We've used the old fix64bit plugin in the past to "correct" the ...
by ffeingol
Fri Jun 28, 2019 7:01 am
Forum: Help: General
Topic: Can't assign custom template to graph after upgrading
Replies: 8
Views: 456

Re: Can't assign custom template to graph after upgrading

Any other thoughts? If I create a new template it works fine but we'd really prefer to use the old one.

Thanks!
by ffeingol
Thu Jun 27, 2019 1:04 pm
Forum: Help: General
Topic: Can't assign custom template to graph after upgrading
Replies: 8
Views: 456

Re: Can't assign custom template to graph after upgrading

Hello,

Unfornately, no difference after importing. If I go to create a new graph it's still not in the drop-down list at the bottom/right.

Thanks again.
by ffeingol
Thu Jun 27, 2019 10:55 am
Forum: Help: General
Topic: Can't assign custom template to graph after upgrading
Replies: 8
Views: 456

Re: Can't assign custom template to graph after upgrading

Hello, Yes, it was crated under 8.x. I can export it (from the old or new). If I want to import it the data source profile options are: Create new from template 1 Minute Collection Upgrade Profile 1 Upgrade Profile 1 is the default. I know I would not want to create new (as this template is associat...
by ffeingol
Thu Jun 27, 2019 10:42 am
Forum: Help: General
Topic: Can't assign custom template to graph after upgrading
Replies: 8
Views: 456

Re: Can't assign custom template to graph after upgrading

Hello,

Thanks for the suggestion. I had tried that also and the graph template does not show there either.
by ffeingol
Thu Jun 27, 2019 9:13 am
Forum: Help: General
Topic: Can't assign custom template to graph after upgrading
Replies: 8
Views: 456

Can't assign custom template to graph after upgrading

We did a moc upgrade from an older version of Cacti to 1.2.4. For now it's just running on a testing server. Everything works properly except when we go to create a new graph. We have a custom graph template and that custom template is not showing up in the list. Our process to add a graph (it's mos...