Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Mon Jun 24, 2019 6:54 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 109 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Thu Nov 05, 2009 9:07 am 
Offline

Joined: Mon Jul 20, 2009 11:32 pm
Posts: 16
Hey Guys!

I'm having a weird issue.
I have multiple 4500 series catalyst switches to monitor temepreature.
The config on all of them are the same as far as snmp goes.
When I try to get a temperature graph, some switches can generate the graph, and some of them shows nothing, just the white space.

Inside the log I can see the following:

Code:
CMDPHP: Poller[0] Host[8] DS[242] WARNING: Result from SNMP not valid. Partial Result: U


The host is a switch whitch not generates the graph and the DS is the data source for the temperature.

What is the problem??
Thanks for the help!

Tibby


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 19, 2010 1:23 pm 
Offline

Joined: Fri Feb 19, 2010 12:22 pm
Posts: 2
I am having trouble with the power supply state. If I run the query, it finds the information, but the graph is not working. I see the header of the graph and that is it. Has anyone else experienced this and if so, how did you fix it?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 19, 2010 4:53 pm 
Offline
Developer
User avatar

Joined: Thu Dec 02, 2004 2:46 am
Posts: 22376
Location: Muenster, Germany
Please post a screenshot. Perhaps, the info at the 2nd link of my sig may help (just a guess)
R.

_________________
Official Cacti Documentation
Official Debugging Help
Central Plugin Repository
Central Templates Repository


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 02, 2010 10:10 am 
Offline

Joined: Mon Jul 20, 2009 11:32 pm
Posts: 16
gandalf wrote:
Please post a screenshot. Perhaps, the info at the 2nd link of my sig may help (just a guess)
R.


Here is the screenshot.
Thanks for the help

Tibby


Attachments:
cacti_error.JPG
cacti_error.JPG [ 196.12 KiB | Viewed 6703 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 05, 2010 2:21 am 
Offline

Joined: Sat Jun 05, 2010 2:11 am
Posts: 1
could you Please upload this template again :cry: and be sure it's work with latest version of cact :oops:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jun 10, 2010 2:11 am 
Offline

Joined: Wed May 26, 2010 9:13 pm
Posts: 23
shezon wrote:
could you Please upload this template again :cry: and be sure it's work with latest version of cact :oops:


agree


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 09, 2010 7:08 am 
Offline

Joined: Wed Jun 18, 2008 12:10 pm
Posts: 28
denyingthetruth wrote:
shezon wrote:
could you Please upload this template again :cry: and be sure it's work with latest version of cact :oops:


agree


Yeah, can we get an update that works with 0.8.7g? Thanks!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Aug 11, 2010 12:35 pm 
Offline
Developer
User avatar

Joined: Thu Dec 02, 2004 2:46 am
Posts: 22376
Location: Muenster, Germany
tibby wrote:
gandalf wrote:
Please post a screenshot. Perhaps, the info at the 2nd link of my sig may help (just a guess)
R.


Here is the screenshot.
Thanks for the help

Tibby
As explainmed at the 2nd link of my sig, this _may_ show that your target device does not support specific OIDs used by this template. We discovered the same on some of our Cisco Routers.
If I'm correct, this cannot be cured by a template update. You may require an IOS update, or it simply turns out that Cisco does not support that feature anymore.
Again, 2nd link of my sig explains in detail what to do to nail this down. You will have to do that on your own equipment.
R.

_________________
Official Cacti Documentation
Official Debugging Help
Central Plugin Repository
Central Templates Repository


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Aug 11, 2010 12:37 pm 
Offline
Developer
User avatar

Joined: Thu Dec 02, 2004 2:46 am
Posts: 22376
Location: Muenster, Germany
shezon wrote:
could you Please upload this template again :cry: and be sure it's work with latest version of cact :oops:
What is the problem? An import failure? ATM, I may provide a 087d based version only. Updates to be found at 4th link of my sig, the General Cacti Template Forum
R.

_________________
Official Cacti Documentation
Official Debugging Help
Central Plugin Repository
Central Templates Repository


Top
 Profile  
 
 Post subject: rrd files not being built with 0.8.7g for temperatures
PostPosted: Fri Sep 24, 2010 4:37 pm 
Offline

Joined: Sat Apr 24, 2010 9:05 pm
Posts: 12
Location: USA
Reposted because I mistakenly created a new thread.

**
Thanks for the great work. I just read the six pages in the thread, and it seems this problem is a first. Apologies if not so.

I am an old MRTG hand learning Cacti. I imported the latest zip into 0.8.7g getting the "all well" messages.The Fan, Power and Voltage queries all work OK, finding what they should and graphing it too.

The temperature query, when run in debug mode, finds the temperature state in the router properly. However, the rrd files are never created. If I go into console->data source->debug mode, and paste the resulting "rrdtool create" command manually into the shell as the proper user, the rrd file gets created, but is not polled.

I am smelling permissions, but the manually created file not being polled points to something else, perhaps a database inconsistency. If someone has a pointer, please let me know, this one seems harder than my limited Cacti skills can handle.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cisco Environmental Monitoring (Temp, Voltage, Fan, Powe
PostPosted: Mon Sep 27, 2010 2:59 pm 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Mon Oct 16, 2006 5:57 am
Posts: 1874
Location: United Kingdom
This sounds more like an RRA setting. Do you have values for "AVERAGE" defined ?

Do me a favour, and post the debug from graph management (for this particular graph) - we'll see what's going on from there.

_________________
Quote:
Cacti Version 0.8.8b
Cacti OS Ubuntu LTS
RRDTool Version RRDTool 1.4.7
Poller Information
Type SPINE 0.8.8b


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cisco Environmental Monitoring (Temp, Voltage, Fan, Powe
PostPosted: Tue Oct 05, 2010 3:02 pm 
Offline

Joined: Sat Apr 24, 2010 9:05 pm
Posts: 12
Location: USA
mcutting wrote:
This sounds more like an RRA setting. Do you have values for "AVERAGE" defined ?

Do me a favour, and post the debug from graph management (for this particular graph) - we'll see what's going on from there.


I pasted the debug below but I am afraid the graph is not even being created. You did not ask, but I also pasted the create command from Console->Data Sources->Debug. Figured it might help. Note that if I manually run the create command, it then creates the file, but not if I leave it to Cacti. Also, if the rrd file is created manually it still will not get updated, with the time tag not changing and no data inserted. I realize this looks a lot like permissions, so I went sudo chmod 777 on the rrd file after creation. No change even with all permissions open.

Maybe someone can make sense of the debug below and see what I am doing wrong. Any chance this particular piece of the template is not compatible with 0.8.7g ?

Thanks for any help.


**
Graph debug:
**
/usr/bin/rrdtool graph - \
--imgformat=PNG \
--start=-86400 \
--end=-300 \
--title='afs - CPU Status' \
--base=1000 \
--height=120 \
--width=500 \
--alt-autoscale-max \
--lower-limit=0 \
--vertical-label='State' \
--slope-mode \
--font TITLE:12: \
--font AXIS:8: \
--font LEGEND:8: \
--font UNIT:8: \
DEF:a="/var/www/cacti/rra/afs_tempstatval_150.rrd":TempState:AVERAGE \
--watermark "IT Network Engineering" \
AREA:a#00CF00FF:"State\: |query_TemperatureState|" \
GPRINT:a:LAST:"Current\:%8.2lf %s"
RRDTool Says:
ERROR: opening '/var/www/cacti/rra/afs_tempstatval_150.rrd': No such file or directory

**
Create debug:
**
/usr/bin/rrdtool create \
/var/www/cacti/rra/afs_tempstatval_150.rrd \
--step 300 \
DS:TempStatVal:GAUGE:600:0:U \
DS:TempStatThr:GAUGE:600:0:U \
DS:TempState:GAUGE:600:0:10 \
RRA:AVERAGE:0.5:1:500 \
RRA:AVERAGE:0.5:1:600 \
RRA:AVERAGE:0.5:6:700 \
RRA:AVERAGE:0.5:24:775 \
RRA:AVERAGE:0.5:288:797 \
RRA:MAX:0.5:1:500 \
RRA:MAX:0.5:1:600 \
RRA:MAX:0.5:6:700 \
RRA:MAX:0.5:24:775 \
RRA:MAX:0.5:288:797 \


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cisco Environmental Monitoring (Temp, Voltage, Fan, Powe
PostPosted: Tue Oct 12, 2010 3:10 pm 
Offline

Joined: Sat Apr 24, 2010 9:05 pm
Posts: 12
Location: USA
Bump.

It has been a week since the info was posted, and there were no replies. It would be great if one of the resident gurus could take a look. Thanks!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cisco Environmental Monitoring (Temp, Voltage, Fan, Powe
PostPosted: Mon Nov 01, 2010 9:52 am 
Offline

Joined: Sat Apr 24, 2010 9:05 pm
Posts: 12
Location: USA
No replies, so I will take the hint and stop asking.. :oops:

As a PSA for future readers, the Cisco templates in this thread do not seem to be working properly in 0.8.7g.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cisco Environmental Monitoring (Temp, Voltage, Fan, Powe
PostPosted: Wed Dec 08, 2010 5:23 pm 
Offline

Joined: Wed Dec 08, 2010 4:08 pm
Posts: 1
hi,


this error "ERROR: opening '/var/www/cacti/rra/afs_tempstatval_150.rrd': No such file or directory"

could be caused by permissions on the rra directory. I got the same error, and found that <cacti path>/rra on our system was a sym link to /var/lib/cacti/rra. this directory ownership:group was "cacti:root" . after I correct it to "cacti:cacti" things worked! :)

cheers -b.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 109 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group