remove spike graph

Templates, scripts for templates, scripts and requests for templates.

Moderators: Moderators, Developers

Post Reply
Author
Message
Sophanith
Posts: 21
Joined: Fri Aug 08, 2014 3:38 am

remove spike graph

#1 Post by Sophanith » Mon Apr 03, 2017 2:52 am

Hi All,

I have searched on cacti forrum and I found the way to use a script called: removespikes.php to remove graph spike as following:

#php removespikes.php --rrdfile=(*.rrd) --method=variance --backup -d
OR
#php removespikes.php --rrdfile=(*.rrd) --method=stddev --backup -d

and as the result it shows like this:

NOTE: NO Variance Spikes found in '*.rrd'
OR
NOTE: NO Standard Deviation Spikes found in '*.rrd'

Actually, the graph is having spikes and it's not fixed, do you have any idea or workaround to remove spike like this case?
Note: Before I used to run as above command and It fixed.

Thanks

User avatar
Osiris
Cacti Pro User
Posts: 841
Joined: Mon Jan 05, 2015 10:10 am

Re: remove spike graph

#2 Post by Osiris » Mon Apr 03, 2017 6:09 pm

--help might help
Before history, there was a paradise, now dust.

Sophanith
Posts: 21
Joined: Fri Aug 08, 2014 3:38 am

Re: remove spike graph

#3 Post by Sophanith » Mon Apr 03, 2017 8:34 pm

I tried to use it in many options, but it still didn't work.

Any help pls?

Sophanith
Posts: 21
Joined: Fri Aug 08, 2014 3:38 am

Re: remove spike graph

#4 Post by Sophanith » Wed Oct 03, 2018 11:54 pm

Hi All,

I came up with same issue, and i have tried it many options too, but it didn't help. Anyone have ideas?

Thanks

Post Reply