Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Wed Jun 26, 2019 11:19 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 159 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 30, 2009 4:52 pm 
Offline

Joined: Tue Dec 16, 2008 11:12 am
Posts: 6
Location: Yakima, WA
My graphs are showing the service state as -1. I haven't found any errors in debug.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 24, 2009 11:25 am 
Offline

Joined: Tue Feb 24, 2009 5:16 am
Posts: 17
Hello,

I have the same problem, anyone find a solution ?


N3NCY wrote:
Any thoughts on this error?

[[email protected] /usr/local/www/data/cacti/scripts]# php win_services.php 172.28.0.21 public 2

Notice: Undefined offset: 1 in /usr/local/www/data/cacti/scripts/win_services.php on line 24

Notice: Undefined offset: 2 in /usr/local/www/data/cacti/scripts/win_services.php on line 25

Notice: Undefined offset: 3 in /usr/local/www/data/cacti/scripts/win_services.php on line 43

What is a simple / valid command line test to see if win_services.php is working?



Thanks for help !


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 25, 2009 2:49 am 
Offline

Joined: Tue Feb 24, 2009 5:16 am
Posts: 17
Anyone have ideas ?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 26, 2009 5:27 am 
Offline

Joined: Thu Feb 26, 2009 5:23 am
Posts: 1
try this

php win_services.php 123.123.123.123 2:161:500:MLCBB: index


php win_services.php <IP address> <version>:<port>:<Timeout>:<String>: <space> <index/servstate>


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 26, 2009 8:38 am 
Offline

Joined: Tue Feb 24, 2009 5:16 am
Posts: 17
Hello,


Command return nothings...

no error but no result..


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 19, 2009 9:50 am 
Offline

Joined: Wed Dec 05, 2007 7:07 am
Posts: 3
I don't suppose anyone has found anything out about this ?

the not getting any errors but not getting any data when running the script from the command line

Although if I do a -a option from php I get the error

Warning: call_user_func_array(): First argumented is expected to be a valid callback, 'win_services' was given in /usr/share/cacti/site/scripts/win_services.php
on line 17.

(my biggest problem is I suck at php though)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 02, 2009 11:31 pm 
Offline

Joined: Wed Sep 02, 2009 11:25 pm
Posts: 4
thank i already got it.


:D


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 29, 2009 6:13 am 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Mon Oct 02, 2006 1:22 pm
Posts: 209
Location: Belgium
I get the following on 0.8.7e

[[email protected] ~]# php /var/www/cacti/scripts/win_services.php win_services hostname.domainname 2:161:500:public:::::: get servstate .84.67.83.82.86
PHP Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/cacti/scripts/win_services.php on line 24
PHP Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/cacti/scripts/win_services.php on line 25
PHP Notice: Undefined offset: 3 in /var/www/cacti/scripts/win_services.php on line 43
ERROR: Invalid Parameters


Top
 Profile  
 
 Post subject: Same undefined offset problem
PostPosted: Thu Oct 08, 2009 10:42 am 
Offline

Joined: Thu Feb 07, 2008 4:27 pm
Posts: 5
Location: St. Louis, MO
Same problem here with 0.8.7e. It did work ok on 0.8.7d.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 09, 2009 8:08 am 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Mon Oct 02, 2006 1:22 pm
Posts: 209
Location: Belgium
I'm an idiot :

Download this :
http://forums.cacti.net/post-115955.html#115955

Then do this :
http://forums.cacti.net/post-116206.html#116206

I must have done something wrong first time I was looking at it, as I read the whole topic....

Confirmed to be working on 0.8.7e (cmd.php)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 10, 2009 7:20 am 
Offline

Joined: Thu Jun 09, 2005 8:51 am
Posts: 19
Could someone post their scripts that are working. I have done the above steps with no success. Still receive -1. Thanks.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 10, 2010 4:54 pm 
Offline

Joined: Mon May 10, 2010 4:43 pm
Posts: 2
If you see output is "-1", probably it is already working. In my test box, the output from manual run in command line is "-1" also and it works in the cacti php poller. If you enable debug in "poller logging level", you can see output results in cacti log. They are actually "1" instead of "-1" though.

In my case the graphs still won't draw after scripts are working. There are two problems with the default templates:

1, in the data template "win services", the "Maximum Value" is "0", which by no means the poller can possibly write an "1" into RRD files. Need to correct it to "1".

2. the RRAs in Management -> Data Sources, don't have "LAST" highlighted in the "Consolidation Functions". It reports an error "ERROR: the RRD does not contain an RRA matching the chosen CF ". If you click any graphs generated by graph template "win services" and turn on graph debug mode, you'll see that error message. Need to highlight "LAST" in all 5 RRAs and save.

After the above two changes, everything work fine.

bdearlove wrote:
Could someone post their scripts that are working. I have done the above steps with no success. Still receive -1. Thanks.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu May 13, 2010 5:20 pm 
Offline

Joined: Mon May 10, 2010 4:43 pm
Posts: 2
correction: the "Maximum Value" = "0" is fine, no need to change.

abigcat wrote:
If you see output is "-1", probably it is already working. In my test box, the output from manual run in command line is "-1" also and it works in the cacti php poller. If you enable debug in "poller logging level", you can see output results in cacti log. They are actually "1" instead of "-1" though.

In my case the graphs still won't draw after scripts are working. There are two problems with the default templates:

1, in the data template "win services", the "Maximum Value" is "0", which by no means the poller can possibly write an "1" into RRD files. Need to correct it to "1".

2. the RRAs in Management -> Data Sources, don't have "LAST" highlighted in the "Consolidation Functions". It reports an error "ERROR: the RRD does not contain an RRA matching the chosen CF ". If you click any graphs generated by graph template "win services" and turn on graph debug mode, you'll see that error message. Need to highlight "LAST" in all 5 RRAs and save.

After the above two changes, everything work fine.

bdearlove wrote:
Could someone post their scripts that are working. I have done the above steps with no success. Still receive -1. Thanks.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 11, 2010 2:07 pm 
Offline

Joined: Wed Mar 11, 2009 3:04 pm
Posts: 8
Hi People .. I have one machine with Windows XP Portuguese Brazilian.

Some services do not show the real name, I thin it's because the accentuation like "á" "~"

Can someano help me?


+ Running data query [11].
+ Found type = '6 '[script query].
+ Found data query XML file at '/usr/share/cacti/resource/script_server/win_services.xml'
+ XML file parsed ok.
+ Executing script for list of indexes '/usr/bin/php -q /usr/share/cacti/scripts/win_services.php 10.10.10.10 2:161:500:public:::::: index'
+ Executing script query '/usr/bin/php -q /usr/share/cacti/scripts/win_services.php 10.10.10.10 2:161:500:public:::::: query index'
+ Found item [ServiceIndex='Temas'] index: .84.101.109.97.115
+ Found item [ServiceIndex='Servidor'] index: .83.101.114.118.105.100.111.114
+ Found item [ServiceIndex='Telefonia'] index: .84.101.108.101.102.111.110.105.97
+ Found item [ServiceIndex='Cliente DNS'] index: 1.67.108.105.101.110.116.101.32.68.78.83
+ Found item [ServiceIndex='Cliente DHCP'] index: 2.67.108.105.101.110.116.101.32.68.72.67.80
+ Found item [ServiceIndex='Logon de rede'] index: 3.76.111.103.111.110.32.100.101.32.114.101.100.101
+ Found item [ServiceIndex='Plug and Play'] index: 3.80.108.117.103.32.97.110.100.32.80.108.97.121
+ Found item [ServiceIndex='53:65:72:76:69:C3:A7:6F:20:53:4E:4D:50'] index: 3.83.101.114.118.105.195.167.111.32.83.78.77.80
+ Found item [ServiceIndex='Cliente da Web'] index: 4.67.108.105.101.110.116.101.32.100.97.32.87.101.98
+ Found item [ServiceIndex='Log de eventos'] index: 4.76.111.103.32.100.101.32.101.118.101.110.116.111.115
+ Found item [ServiceIndex='Ajuda e suporte'] index: 5.65.106.117.100.97.32.101.32.115.117.112.111.114.116.101
+ Found item [ServiceIndex='Registro remoto'] index: 5.82.101.103.105.115.116.114.111.32.114.101.109.111.116.111
+ Found item [ServiceIndex='53:65:72:76:69:C3:A7:6F:73:20:49:50:53:45:43'] index: 5.83.101.114.118.105.195.167.111.115.32.73.80.83.69.67
+ Found item [ServiceIndex='43:6F:6E:65:78:C3:B5:65:73:20:64:65:20:72:65:64:65'] index: 7.67.111.110.101.120.195.181.101.115.32.100.101.32.114.101.100.101
+ Found item [ServiceIndex='4C:6F:67:6F:6E:20:73:65:63:75:6E:64:C3:A1:72:69:6F'] index: 7.76.111.103.111.110.32.115.101.99.117.110.100.195.161.114.105.111
+ Found item [ServiceIndex='C3:81:75:64:69:6F:20:64:6F:20:57:69:6E:64:6F:77:73'] index: 7.195.129.117.100.105.111.32.100.111.32.87.105.110.100.111.119.115
+ Found item [ServiceIndex='48:6F:72:C3:A1:72:69:6F:20:64:6F:20:57:69:6E:64:6F:77:73'] index: 9.72.111.114.195.161.114.105.111.32.100.111.32.87.105.110.100.111.119.115
+ Found item [ServiceIndex='Agendador de tarefas'] index: 0.65.103.101.110.100.97.100.111.114.32.100.101.32.116.97.114.101.102.97.115
+ Found item [ServiceIndex='VMware Tools Service'] index: 0.86.77.119.97.114.101.32.84.111.111.108.115.32.83.101.114.118.105.99.101
+ Found item [ServiceIndex='45:73:74:61:C3:A7:C3:A3:6F:20:64:65:20:74:72:61:62:61:6C:68:6F'] index: 1.69.115.116.97.195.167.195.163.111.32.100.101.32.116.114.97.98.97.108.104.111
+ Found item [ServiceIndex='53:65:72:76:69:C3:A7:6F:73:20:64:65:20:74:65:72:6D:69:6E:61:6C'] index: 1.83.101.114.118.105.195.167.111.115.32.100.101.32.116.101.114.109.105.110.97.108
+ Found item [ServiceIndex='53:70:6F:6F:6C:65:72:20:64:65:20:69:6D:70:72:65:73:73:C3:A3:6F'] index: 1.83.112.111.111.108.101.114.32.100.101.32.105.109.112.114.101.115.115.195.163.111
+ Found item [ServiceIndex='Armazenamento protegido'] index: 3.65.114.109.97.122.101.110.97.109.101.110.116.111.32.112.114.111.116.101.103.105.100.111
+ Found item [ServiceIndex='Auxiliar NetBIOS TCP/IP'] index: 3.65.117.120.105.108.105.97.114.32.78.101.116.66.73.79.83.32.84.67.80.47.73.80
+ Found item [ServiceIndex='Sistema de eventos COM+'] index: 3.83.105.115.116.101.109.97.32.100.101.32.101.118.101.110.116.111.115.32.67.79.77.43
+ Found item [ServiceIndex='53:65:72:76:69:C3:A7:6F:73:20:64:65:20:63:72:69:70:74:6F:67:72:61:66:69:61'] index: 5.83.101.114.118.105.195.167.111.115.32.100.101.32.


Top
 Profile  
 
 Post subject: window service
PostPosted: Fri Aug 13, 2010 10:04 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu May 17, 2007 9:18 am
Posts: 233
this is not working for me, this is the ouput from verbose query. can somebody help?

Code:

Data Query Debug Information

+ Running data query [42].
+ Found type = '6 '[script query].
+ Found data query XML file at 'D:/cacti/resource/script_server/win_services.xml'
+ XML file parsed ok.
+ Executing script for list of indexes 'c:\php\php.exe -q D:\cacti\scripts\win_services.php 192.168.101.56 DJServerInventory 2 6 index'
+ Executing script query 'c:\php\php.exe -q D:\cacti\scripts\win_services.php 192.168.101.56 DJServerInventory 2 6 query index'
+ Found data query XML file at 'D:/cacti/resource/script_server/win_services.xml'
+ Found data query XML file at 'D:/cacti/resource/script_server/win_services.xml'
+ Found data query XML file at 'D:/cacti/resource/script_server/win_services.xml'



Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 159 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Next

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 15 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group