Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Wed Jan 17, 2018 3:58 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: AscenLink 800 Templates
PostPosted: Sat Jan 17, 2009 2:46 am 
Offline
Cacti User

Joined: Tue Dec 05, 2006 5:10 am
Posts: 67
This template tests on linux. I modify interface.xml's OID value. It can be used in ascenlink 800. Maybe ohter ascenlink series work too..

installation
1.import all data_query,data_template,graph_template
2.copy ascenlink.xml to <yourcactidir>/resource/snmp_queries

How it works
1.If you choice snmp method in "Downed Device Detection", and you will get error message, but it's ok. Because ascenlink use different oid value. You can use snmpwalk to check your ascenlink snmp is working.

snmpwalk -v 1 -c public <ascenlink ip> 1.3.6.1.4.1.8837

2.At graph_templates and data_queries add ascenlink templates and queries, and create graph.


Attachments:
ac.PNG
ac.PNG [ 144.11 KiB | Viewed 5650 times ]
ascenlink.zip [13.57 KiB]
Downloaded 514 times
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 04, 2010 7:15 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Feb 03, 2010 9:03 pm
Posts: 4
Location: Johor Bahru, Malaysia
Hi, I have problem with ascenlink, either create a new data source by using generic oid template, or use your templates, the outbound cannot capture any data. Do you know why?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 10, 2010 4:28 am 
Offline
Cacti User

Joined: Tue Dec 05, 2006 5:10 am
Posts: 67
wo2 wrote:
Hi, I have problem with ascenlink, either create a new data source by using generic oid template, or use your templates, the outbound cannot capture any data. Do you know why?


even use snmpwalk?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 11, 2010 4:53 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Feb 03, 2010 9:03 pm
Posts: 4
Location: Johor Bahru, Malaysia
thanks for your reply, snmpwalk is fine, but just cannot display the outbound, this is how it looks like, I thought it's the cacti problem, but I configure a second cacti in another server, the result is the same.


Attachments:
ascenlinkcacti.png
ascenlinkcacti.png [ 30.95 KiB | Viewed 4598 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 11, 2010 8:34 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Tue Dec 05, 2006 5:10 am
Posts: 67
go "console -> system utilities -> View Poller Cache" check ascenlink's oid..


and go to "console -> Graph Management" check inbound or outbound is selected ..


Attachments:
File comment: utilities
cacti2.PNG
cacti2.PNG [ 36.01 KiB | Viewed 4581 times ]
File comment: Graph Mgt
cacti1.PNG
cacti1.PNG [ 67.63 KiB | Viewed 4581 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 11, 2010 10:34 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Feb 03, 2010 9:03 pm
Posts: 4
Location: Johor Bahru, Malaysia
hi, I have checked both and is all correct as you mentioned, but no inbound graph plotted.


Attachments:
ascenlinkgraph2.PNG
ascenlinkgraph2.PNG [ 17.49 KiB | Viewed 4560 times ]
ascenlinkgraph.PNG
ascenlinkgraph.PNG [ 46.78 KiB | Viewed 4560 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 12, 2010 12:26 am 
Offline
Cacti User

Joined: Tue Dec 05, 2006 5:10 am
Posts: 67
o..is there any ascenlink error log in cacti log?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 23, 2010 4:51 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Feb 03, 2010 9:03 pm
Posts: 4
Location: Johor Bahru, Malaysia
hi, I am so sorry for late reply, I didn't notice you have reply to my last post. I checked the cacti log but there is no error. Can you try to poll my ascenlink and see if you have the same problem? it's 203.142.36.90, snmp v2 community name: yahoomsn. I suspect it's the ascenlink problem. It shouldn't be the ascenlink firewall right? as long as we can poll data from it, the firewall should be ok I supposed.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: AscenLink 800 Templates
PostPosted: Thu Mar 01, 2012 12:18 am 
Offline

Joined: Tue Feb 28, 2012 8:24 pm
Posts: 1
Try This:

Device->SNMP Options->Maximum OID's Per Get Request

set "1" for this~


:lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: AscenLink 800 Templates
PostPosted: Mon Aug 21, 2017 9:16 pm 
Offline

Joined: Mon Aug 21, 2017 9:10 pm
Posts: 1
Hi All:

I've modify the "ascenlink.xml" to use on my fortiwan devices & cacti version 1.1.16.

Please see the attachment.

Thank you.


Attachments:
ascenlink.xml [1.7 KiB]
Downloaded 12 times
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group