Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Tue Jun 18, 2019 7:59 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Wed Jul 08, 2009 7:36 pm 
Offline

Joined: Thu Jun 18, 2009 8:52 pm
Posts: 21
jerrison wrote:
Hi there,

thanks for the templates.
Just to give some information on how i got them to work with the latest cactiEZ-distribution: i need to edit your tcp.php script, line 54 and 57 (print "0", print "1"). Instead of "printing" the retun values i "returned" them:
return "0", return "1".
I had all "NaN" before, poller output was "1U" instead of only "1" or "0".

Hope this might help someone :).

Greetz,
André


how do you fix this issue ,please tell me
thx
my cacti version:0.87e


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 13, 2009 9:07 am 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Tue Sep 12, 2006 3:06 am
Posts: 116
jerrison wrote:
Hi there,

edit your tcp.php script, line 54 and 57 (print "0", print "1"). Instead of "printing" the retun values i "returned" them:
return "0", return "1".
I had all "NaN" before, poller output was "1U" instead of only "1" or "0".

Hope this might help someone :).


It helped me! :D

Problem solved, really thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 24, 2009 5:37 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Sep 21, 2009 2:21 pm
Posts: 12
Vins wrote:
jerrison wrote:
Hi there,

edit your tcp.php script, line 54 and 57 (print "0", print "1"). Instead of "printing" the retun values i "returned" them:
return "0", return "1".
I had all "NaN" before, poller output was "1U" instead of only "1" or "0".

Hope this might help someone :).


It helped me! :D

Problem solved, really thanks


Me too !

Thanks !

_________________
Debian 5.0.3 / Php 5.2.6
Cacti 0.8.7e / Spine 0.8.7e


Top
 Profile  
 
 Post subject: The RRD file does not exist
PostPosted: Thu Mar 25, 2010 3:29 am 
Offline

Joined: Thu Apr 02, 2009 3:05 am
Posts: 14
Hi. I have a problem. This template had been working good until today morning. But now he refuses to make a new RRD file. When I creating a new TCP graphs he does not make any RRD files yet. Another templates makes graphs fine. Help my please to solve my problem.


Attachments:
File comment: Add
cacti_1.jpg
cacti_1.jpg [ 28.74 KiB | Viewed 7525 times ]
File comment: Result
cacti_2.jpg
cacti_2.jpg [ 33.55 KiB | Viewed 7525 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Mar 25, 2010 4:28 am 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Mon Oct 16, 2006 5:57 am
Posts: 1874
Location: United Kingdom
Verify permissions on the RRA directory

_________________
Quote:
Cacti Version 0.8.8b
Cacti OS Ubuntu LTS
RRDTool Version RRDTool 1.4.7
Poller Information
Type SPINE 0.8.8b


Top
 Profile  
 
 Post subject: The RRD file does not exist
PostPosted: Thu Mar 25, 2010 4:43 am 
Offline

Joined: Thu Apr 02, 2009 3:05 am
Posts: 14
permissions on the RRA directory are 777
I think that the problem is something else because if I use any other templates(memory,cpu,disk space etc..) rrd files makes correctly.
Quote:
Cacti Version - 0.8.7e
Plugin Architecture - 2.6
Poller Type - Cactid v
Server Info - Linux 2.6.9-89.0.20.ELsmp
Web Server - Apache/2.0.63 (CentOS)
PHP - 5.1.6
PHP Extensions - libxml, xml, wddx, tokenizer, sysvshm, sysvsem, sysvmsg, standard, SimpleXML, sockets, SPL, shmop, session, Reflection, pspell, posix, mime_magic, iconv, hash, gmp, gettext, ftp, exif, date, curl, ctype, calendar, bz2, zlib, pcre, openssl, apache2handler, gd, ldap, mysql, mysqli, PDO, pdo_mysql, pdo_sqlite, snmp, eAccelerator
MySQL - 5.0.82sp1
RRDTool - 1.2.23
SNMP - 5.1.2
Plugins
    Thresholds (thold - v0.4.1)
    Global Plugin Settings (settings - v0.5)
    Large Site Performane Booster for Cacti (boost - v2.2)
    PHP Network Managing (PHP Network Managing - v0.6.1)
    Network Discovery (discovery - v0.8.5)
    Network Tools (tools - v0.3)
    Syslog Monitoring (syslog - v0.5.2)
    Device Tracking (mactrack - v1.1)
    Login Page Mod (loginmod - v1.0)
    Update Checker (update - v0.4)
    FlowView (flowview - v0.6)
    Host Info (hostinfo - v0.2)
    Error Images (errorimage - v0.1)
    PHP Network Weathermap (weathermap - v0.96a)
    docs
    Cacti-ReportIt (reportit - v0.6.1)
    Router Configs (routerconfigs - v0.1)
    WMI Query (wmi - v0.1)
    Realtime for Cacti (realtime - v0.35)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TCP Port Template
PostPosted: Tue Jan 11, 2011 4:07 am 
Offline

Joined: Mon Sep 27, 2010 4:11 am
Posts: 2
Hi All

I use cacti version 0.8.7g when create TCP graph , I have error in my graph

please help me to fix it


Attachments:
2011-01-11_154814.JPG
2011-01-11_154814.JPG [ 28.14 KiB | Viewed 6746 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TCP Port Template
PostPosted: Wed Jan 12, 2011 9:41 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Nov 29, 2010 9:55 pm
Posts: 1
zummer wrote:
Hi All

I use cacti version 0.8.7g when create TCP graph , I have error in my graph

please help me to fix it


Hello!I had came accrocess the same thing as you!
However ,after I alter the graph template ,put the Last cf to average ,It become ok!
wish to help you!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TCP Port Template
PostPosted: Sat Jan 15, 2011 6:57 pm 
Offline

Joined: Mon Sep 27, 2010 4:11 am
Posts: 2
guoyang wrote:
zummer wrote:
Hi All

I use cacti version 0.8.7g when create TCP graph , I have error in my graph

please help me to fix it


Hello!I had came accrocess the same thing as you!
However ,after I alter the graph template ,put the Last cf to average ,It become ok!
wish to help you!


Thank you , I alter the graph template from Last to average, It OK


Attachments:
2011-01-16_065126.jpg
2011-01-16_065126.jpg [ 56 KiB | Viewed 6722 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TCP Port Template
PostPosted: Tue Jan 10, 2012 12:07 pm 
Offline

Joined: Fri Dec 30, 2011 4:53 am
Posts: 27
guoyang wrote:
zummer wrote:
However ,after I alter the graph template ,put the Last cf to average ,It become ok!
wish to help you!


Did the trick for me too...


Thanks!!!

_________________
Cacti: 0.8.7i PIA on Ubuntu (linuxmce) with NET-SNMP 5.4.1 / RRDTool 1.2.x
Plugins: Manage062, Syslog122, Mactrack29, Settings071, Weathermap097a, Quicktree02, Thold049, Configmanager0826, Aggregate070, Realtime043, Nettools015
Private use: 24 hosts (and trying to integrate it into linuxmce)
Professional use 1635 nodes with 3616 graphs (backup / syslog / weathermaps...)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TCP Port Template
PostPosted: Sat Dec 22, 2012 7:46 pm 
Offline

Joined: Sun Apr 12, 2009 7:51 pm
Posts: 48
Sorry to dredge up an old thread, but I'm having some issues with this template. I had the no RRA's issue and changed to average from last to fix that. I also made the change to the tcp.xml from print to return. When I monitor port 22 the value returned is 4. Any ideas why?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TCP Port Template
PostPosted: Thu Oct 09, 2014 10:43 am 
Offline

Joined: Fri Nov 11, 2011 5:53 am
Posts: 2
In Management > Devices > Host > Data Query TCP (Verbose Query)
Code:
+ Running data query [15].
+ Found type = '6' [Script Query - Script Server].
+ Found data query XML file at '/var/www/cacti/resource/script_server/tcp.xml'
+ XML file parsed ok.
+ <arg_num_indexes> missing in XML file, 'Index Count Changed' not supported
+ Executing script for list of indexes '"/usr/bin/php" -q /var/www/cacti/scripts/tcp.php Host 63 index' Index Count: 1
+ Found index:
+ Executing script query '"/usr/bin/php" -q /var/www/cacti/scripts/tcp.php Host 63 query index'
+ Found item [ServiceIndex='53'] index: 53
+ Found item [ServiceIndex='389'] index: 389


In Management > Data Sources > Host - TCP > Turn On Data Source Debug Mode
Code:
Data Source Debug

/usr/bin/rrdtool create \
/var/www/cacti/rra/storage_-_sede_tcp_1726.rrd \
--step 300  \
DS:TCP:GAUGE:600:0:1 \
RRA:AVERAGE:0.5:1:600 \
RRA:AVERAGE:0.5:6:700 \
RRA:AVERAGE:0.5:24:775 \
RRA:AVERAGE:0.5:288:797 \
RRA:MAX:0.5:1:600 \
RRA:MAX:0.5:6:700 \
RRA:MAX:0.5:24:775 \
RRA:MAX:0.5:288:797 \


In Management > Graph Management > Host - TCP State - PORT > Turn On Graph Debug Mode
Code:
RRDTool Command:

/usr/bin/rrdtool graph - \
--imgformat=PNG \
--start=-86400 \
--end=-300 \
--title='Host - TCP State - 53' \
--base=1000 \
--height=120 \
--width=500 \
--alt-autoscale-max \
--lower-limit='0' \
--vertical-label= \
--slope-mode \
--font TITLE:10: \
--font AXIS:7: \
--font LEGEND:8: \
--font UNIT:7: \
DEF:a='/var/www/cacti/rra/storage_-_sede_tcp_1726.rrd':'TCP':LAST \
AREA:a#EA8F00FF:'TCP'  \
GPRINT:a:LAST:'%8.0lf\n'  \
COMMENT:'(1 = Running, 0 = Stopped)'

RRDTool Says:
ERROR: the RRD does not contain an RRA matching the chosen CF


In /var/log/httpd/error_log
Code:
ERROR: the RRD does not contain an RRA matching the chosen CF


Anyone been through this, help?

_________________
Thiago Roberth


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TCP Port Template
PostPosted: Tue Jan 06, 2015 6:12 am 
Offline

Joined: Thu Dec 25, 2014 2:45 am
Posts: 2
I have a problem:

+ Running data query [16].
+ Found type = '6' [Script Query - Script Server].
+ Found data query XML file at '/usr/share/cacti/resource/script_server/tcp.xml'
+ XML file parsed ok.
+ <arg_num_indexes> missing in XML file, 'Index Count Changed' not supported
+ Executing script for list of indexes '"/usr/bin/php" -q /usr/share/cacti/scripts/tcp.php 192.168.4.237 156 index' Index Count: 2
+ Found index:
+ Found index: Warning: Missing argument 4 for TCP() in /var/lib/cacti/scripts/tcp.php on line 33
+ Executing script query '"/usr/bin/php" -q /usr/share/cacti/scripts/tcp.php 192.168.4.237 156 query index'
+ Found item [ServiceIndex='HTTP'] index: 80
+ Found item [ServiceIndex='HTTP SSL'] index: 443

Only 80 and 443 ports detected, but exist 3389 and 8905 (I added these ports in ports.inc) and if I run on cacti server:
/usr/share/cacti/scripts/tcp.php 192.168.4.237 156 query index
these ports have been viewed:
3389!RDP
8905!SSI
80!HTTP
443!HTTP SSL

Why template doesn't reads all ports?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TCP Port Template
PostPosted: Tue Jan 06, 2015 10:10 am 
Offline

Joined: Thu Dec 25, 2014 2:45 am
Posts: 2
Problem has been solved.
SElinux permissions has blocked some ports.
Now is off and all ports are viewed!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: TCP Port Template
PostPosted: Sat Jul 25, 2015 2:54 pm 
Offline

Joined: Sun Feb 01, 2015 1:09 am
Posts: 3
This attachment is latest bug fixed TCP port template.
Enjoy! :)


Attachments:
File comment: This attachment is latest bug fixed TCP port template.
Enjoy! :)

TCP Port Template.zip [8.07 KiB]
Downloaded 401 times
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group