AscenLink 800 Templates

Templates, scripts for templates, scripts and requests for templates.

Moderators: Moderators, Developers

Post Reply
Author
Message
cspenpen
Cacti User
Posts: 67
Joined: Tue Dec 05, 2006 5:10 am

AscenLink 800 Templates

#1 Post by cspenpen » Sat Jan 17, 2009 2:46 am

This template tests on linux. I modify interface.xml's OID value. It can be used in ascenlink 800. Maybe ohter ascenlink series work too..

installation
1.import all data_query,data_template,graph_template
2.copy ascenlink.xml to <yourcactidir>/resource/snmp_queries

How it works
1.If you choice snmp method in "Downed Device Detection", and you will get error message, but it's ok. Because ascenlink use different oid value. You can use snmpwalk to check your ascenlink snmp is working.

snmpwalk -v 1 -c public <ascenlink ip> 1.3.6.1.4.1.8837

2.At graph_templates and data_queries add ascenlink templates and queries, and create graph.
Attachments
ac.PNG
ac.PNG (144.11 KiB) Viewed 7017 times
ascenlink.zip
(13.57 KiB) Downloaded 581 times

User avatar
wo2
Posts: 4
Joined: Wed Feb 03, 2010 9:03 pm
Location: Johor Bahru, Malaysia

#2 Post by wo2 » Thu Feb 04, 2010 7:15 am

Hi, I have problem with ascenlink, either create a new data source by using generic oid template, or use your templates, the outbound cannot capture any data. Do you know why?

cspenpen
Cacti User
Posts: 67
Joined: Tue Dec 05, 2006 5:10 am

#3 Post by cspenpen » Wed Feb 10, 2010 4:28 am

wo2 wrote:Hi, I have problem with ascenlink, either create a new data source by using generic oid template, or use your templates, the outbound cannot capture any data. Do you know why?
even use snmpwalk?

User avatar
wo2
Posts: 4
Joined: Wed Feb 03, 2010 9:03 pm
Location: Johor Bahru, Malaysia

#4 Post by wo2 » Thu Feb 11, 2010 4:53 am

thanks for your reply, snmpwalk is fine, but just cannot display the outbound, this is how it looks like, I thought it's the cacti problem, but I configure a second cacti in another server, the result is the same.
Attachments
ascenlinkcacti.png
ascenlinkcacti.png (30.95 KiB) Viewed 5965 times

cspenpen
Cacti User
Posts: 67
Joined: Tue Dec 05, 2006 5:10 am

#5 Post by cspenpen » Thu Feb 11, 2010 8:34 pm

go "console -> system utilities -> View Poller Cache" check ascenlink's oid..


and go to "console -> Graph Management" check inbound or outbound is selected ..
Attachments
cacti1.PNG
Graph Mgt
cacti1.PNG (67.63 KiB) Viewed 5948 times
cacti2.PNG
utilities
cacti2.PNG (36.01 KiB) Viewed 5948 times

User avatar
wo2
Posts: 4
Joined: Wed Feb 03, 2010 9:03 pm
Location: Johor Bahru, Malaysia

#6 Post by wo2 » Thu Feb 11, 2010 10:34 pm

hi, I have checked both and is all correct as you mentioned, but no inbound graph plotted.
Attachments
ascenlinkgraph.PNG
ascenlinkgraph.PNG (46.78 KiB) Viewed 5927 times
ascenlinkgraph2.PNG
ascenlinkgraph2.PNG (17.49 KiB) Viewed 5927 times

cspenpen
Cacti User
Posts: 67
Joined: Tue Dec 05, 2006 5:10 am

#7 Post by cspenpen » Fri Feb 12, 2010 12:26 am

o..is there any ascenlink error log in cacti log?

User avatar
wo2
Posts: 4
Joined: Wed Feb 03, 2010 9:03 pm
Location: Johor Bahru, Malaysia

#8 Post by wo2 » Tue Feb 23, 2010 4:51 am

hi, I am so sorry for late reply, I didn't notice you have reply to my last post. I checked the cacti log but there is no error. Can you try to poll my ascenlink and see if you have the same problem? it's 203.142.36.90, snmp v2 community name: yahoomsn. I suspect it's the ascenlink problem. It shouldn't be the ascenlink firewall right? as long as we can poll data from it, the firewall should be ok I supposed.

iwasody
Posts: 1
Joined: Tue Feb 28, 2012 8:24 pm

Re: AscenLink 800 Templates

#9 Post by iwasody » Thu Mar 01, 2012 12:18 am

Try This:

Device->SNMP Options->Maximum OID's Per Get Request

set "1" for this~


:lol:

sbhsu
Posts: 1
Joined: Mon Aug 21, 2017 9:10 pm

Re: AscenLink 800 Templates

#10 Post by sbhsu » Mon Aug 21, 2017 9:16 pm

Hi All:

I've modify the "ascenlink.xml" to use on my fortiwan devices & cacti version 1.1.16.

Please see the attachment.

Thank you.
Attachments
ascenlink.xml
(1.7 KiB) Downloaded 131 times

darkhsu
Posts: 29
Joined: Fri Oct 28, 2016 12:43 am

Re: AscenLink 800 Templates

#11 Post by darkhsu » Wed Jun 20, 2018 1:45 am

sbhsu wrote:Hi All:

I've modify the "ascenlink.xml" to use on my fortiwan devices & cacti version 1.1.16.

Please see the attachment.

Thank you.

Hello,

Import on Cacti 1.1.36 error.
Error message [IMPORT parse_xml_hash ERROR wrong hash format for hash: name]
Any help?

Thanks.
CentOS 7
Cacti 1.1.38
Monitor 2.3.4
php 7.1


darkhsu
Posts: 29
Joined: Fri Oct 28, 2016 12:43 am

Re: AscenLink 800 Templates

#13 Post by darkhsu » Sun Jun 24, 2018 10:04 pm

netniV wrote:Try updating to 1.1.38?
It's done, but not working.
can't even use "Preview Import Only", no respond, only same error message.
Attachments
2018-06-25_11-02-06.png
2018-06-25_11-02-06.png (4.34 KiB) Viewed 1200 times
CentOS 7
Cacti 1.1.38
Monitor 2.3.4
php 7.1

netniV
Cacti Guru User
Posts: 3018
Joined: Sun Aug 27, 2017 12:05 am

Re: AscenLink 800 Templates

#14 Post by netniV » Wed Mar 06, 2019 6:20 pm

That is because the attached file is purely the XML data for the data query/input. It's not a full template file that can be imported.

Post Reply