Monitor Vmware ESX

Templates, scripts for templates, scripts and requests for templates.

Moderators: Moderators, Developers

Post Reply
Author
Message
xromero
Posts: 5
Joined: Mon Feb 04, 2008 6:00 pm

#76 Post by xromero » Wed Mar 12, 2008 3:17 am

Any idea on how to graph machines if they are in a multi-ESX environment?
I've installed that plugin and its great, but once a machine gets moved of node through VMotion or manual migration, then all gets into a mess!!

Thanks!

Brainli
Posts: 4
Joined: Tue Apr 18, 2006 2:46 am

#77 Post by Brainli » Mon Mar 17, 2008 2:39 am

Right..

I have the same problem. We shoud create a script with the inputs of all ip-adresses from the esx servers. The output is then still the same wherever the virtual server run.

Sorry for my bad english..

padawan
Posts: 25
Joined: Fri Nov 30, 2007 4:54 am

#78 Post by padawan » Wed Apr 09, 2008 3:34 am

ok i try to monitor a BL20P Esx 3 with cacti 0.8.7a

it seems that this problem is link to snmpagent but i've already tried to run snmpagent on the esx (redhat) and I dont know what to do now...[/img]
Attachments
snmp.JPG
snmp.JPG (127.11 KiB) Viewed 16107 times

padawan
Posts: 25
Joined: Fri Nov 30, 2007 4:54 am

#79 Post by padawan » Wed Apr 09, 2008 4:10 am

Ok! I found my problem :)

it was on every script

u should replace config.php to global.php here :


if (!isset($called_by_script_server)) {
include_once(dirname(__FILE__) . "/../include/global.php");

like it was already post.

X505
Posts: 39
Joined: Fri Jun 29, 2007 3:53 pm
Contact:

#80 Post by X505 » Wed Apr 30, 2008 12:33 pm

padawan wrote:Ok! I found my problem :)

it was on every script

u should replace config.php to global.php here :


if (!isset($called_by_script_server)) {
include_once(dirname(__FILE__) . "/../include/global.php");

like it was already post.

you rocks !
Thanks !

acacord
Posts: 12
Joined: Fri Oct 27, 2006 1:31 pm
Location: San Antonio, TX

#81 Post by acacord » Wed Apr 30, 2008 1:58 pm

padawan wrote:Ok! I found my problem :)

it was on every script

u should replace config.php to global.php here :


if (!isset($called_by_script_server)) {
include_once(dirname(__FILE__) . "/../include/global.php");

like it was already post.
Worked for me, too!

rlund
Posts: 16
Joined: Fri Apr 11, 2008 9:19 am

#82 Post by rlund » Mon May 05, 2008 10:24 am

Will this work for VMWARE Server (free) running on Linux?

rwhittaker
Posts: 4
Joined: Tue May 06, 2008 6:13 pm

#83 Post by rwhittaker » Wed May 07, 2008 4:24 pm

How well will these modules work in a DRS/HA environment?...

Thanks,
RW

alens
Posts: 3
Joined: Wed May 21, 2008 9:28 am

the template does not import

#84 Post by alens » Wed May 21, 2008 9:37 am

im trying to import the template i found in these subject.
When importing the page returns blank and if i press the back button and press again import template a error message apears (fail) m (new)

I tried even to import the template piece by piece but i had many dependency errors.

it these a problem of the xml file or of my host?

zeki
Cacti User
Posts: 91
Joined: Fri Feb 09, 2007 10:55 pm
Location: So. Cal
Contact:

#85 Post by zeki » Thu May 22, 2008 5:09 pm

i'm trying to get the network traffic on the VMs and i'm getting bogus data.
like 200G 100G. I set the maximum for Data Source Item Fields [traffic_in]
and traffic_out to 100000000 during the creation of the rra, yet i'm still getting this bogus data.

Any ideas what is going on?


ds[traffic_in].max = 1.0000000000e+08

ds[traffic_out].max = 1.0000000000e+08

alens
Posts: 3
Joined: Wed May 21, 2008 9:28 am

import template

#86 Post by alens » Fri May 23, 2008 5:27 am

still no luck with the template import.

any hints?

flakpyro
Posts: 2
Joined: Tue Apr 24, 2007 10:04 am

#87 Post by flakpyro » Thu Jun 19, 2008 2:19 pm

Is this working with ESX 3.5 yet?

I have changed the scripts to reflect 'global.php' instead of 'config.php' but i am still getting:

Code: Select all

+ Running data query [14].
+ Found type = '6 '[script query].
+ Found data query XML file at '/var/www/cacti/resource/script_server/vmware_disk.xml'
+ XML file parsed ok.
+ Executing script for list of indexes '/usr/bin/php -q /var/www/cacti/scripts/ss_vmware_disk.php virtualserver 76 3:161:500:public:username:password:MD5::[None] index'
+ Executing script query '/usr/bin/php -q /var/www/cacti/scripts/ss_vmware_disk.php virtualserver 76 3:161:500:public:username:password:MD5::[None] query index'
+ Executing script query '/usr/bin/php -q /var/www/cacti/scripts/ss_vmware_disk.php virtualserver 76 3:161:500:public:username:password:MD5::[None] query hbareference'
+ Executing script query '/usr/bin/php -q /var/www/cacti/scripts/ss_vmware_disk.php virtualserver 76 3:161:500:public:username:password:MD5::[None] query hbaname'
+ Executing script query '/usr/bin/php -q /var/www/cacti/scripts/ss_vmware_disk.php virtualserver 76 3:161:500:public:username:password:MD5::[None] query displayname'
+ Executing script query '/usr/bin/php -q /var/www/cacti/scripts/ss_vmware_disk.php virtualserver 76 3:161:500:public:username:password:MD5::[None] query vmid'
+ Found data query XML file at '/var/www/cacti/resource/script_server/vmware_disk.xml'
+ Found data query XML file at '/var/www/cacti/resource/script_server/vmware_disk.xml'
+ Found data query XML file at '/var/www/cacti/resource/script_server/vmware_disk.xml'

sapofeo
Posts: 13
Joined: Thu Feb 17, 2005 5:23 pm
Contact:

#88 Post by sapofeo » Thu Jun 19, 2008 10:07 pm

flakpyro,
I'm having the same issue. cacti 0.8.7b esx 3.5. As best as I can tell, the problem is with the OID used to index the disks.

.1.3.6.1.4.1.6876.3.3.1.1

This OID returns no data. Perhaps it's changed for 3.5?

sammyc53
Posts: 13
Joined: Fri Mar 21, 2008 1:55 pm

#89 Post by sammyc53 » Fri Jun 27, 2008 10:15 am

What's the best way to monitor ESXi, not ESX, with Cacti? I think the MIBs are different...

I have never had to make my own monitors, how hard is it?

rtyler778
Posts: 8
Joined: Fri Jul 11, 2008 9:17 am

#90 Post by rtyler778 » Fri Jul 11, 2008 9:18 am

Any update if this works on ESX 3.5?

Post Reply