Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Tue Feb 19, 2019 10:21 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: net-snmp CPU usage (multicore)
PostPosted: Mon Mar 15, 2010 1:54 am 
Offline
Cacti User

Joined: Sat Mar 31, 2007 9:21 am
Posts: 131
Some time before there were a lot of realizations of CPU usage on net-snmp-enabled hosts. Here it is another one approach. This graph template do not need to know about available cores amountcount.

Exported from 087e, it is reported that XML is not compatible with older versions.
Additionally it needs removing stange hack described here


Attachments:
File comment: resources/snmp_queries
ucd-net-raw-cpu.xml [2.54 KiB]
Downloaded 987 times
cacti_data_query_ucdnet_-_cpu_info.xml [36.03 KiB]
Downloaded 940 times
uniCPU.PNG
uniCPU.PNG [ 29.91 KiB | Viewed 13405 times ]


Last edited by BorisL on Tue Mar 16, 2010 12:28 pm, edited 1 time in total.
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Mar 16, 2010 12:11 am 
Offline
Developer
User avatar

Joined: Thu Feb 20, 2003 10:16 am
Posts: 1630
Location: Canada
If you get a chance, please post these to the templates area:

http://docs.cacti.net/templates
http://docs.cacti.net/templates.guidelines

_________________
--
Live fast, die young
You're sucking up my bandwidth.

J.P. Pasnak,CD
CCNA, LPIC-1
http://www.warpedsystems.sk.ca


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: net-snmp CPU usage (multicore)
PostPosted: Tue Mar 16, 2010 4:35 am 
Offline

Joined: Thu Apr 26, 2007 5:27 am
Posts: 25
BorisL wrote:
Some time before there were a lot of realizations of CPU usage on net-snmp-enabled hosts. Here it is another one approach. This graph template do not need to know about available cores amountcount.

Exported from 087e, it is reported that XML is not compatible with older versions.

And it needs a patch to data_query.php since it gets the index wrong. It adds .1 to each and every oid which returns a NAN/U while appending a 0 will give the correct results.

Regards,

Joop


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: net-snmp CPU usage (multicore)
PostPosted: Tue Mar 16, 2010 12:27 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Sat Mar 31, 2007 9:21 am
Posts: 131
Joop wrote:
And it needs a patch to data_query.php since it gets the index wrong. It adds .1 to each and every oid which returns a NAN/U while appending a 0 will give the correct results.

It needs removing stange hack described here


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Mar 29, 2010 7:23 pm 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Thu Nov 12, 2009 3:07 pm
Posts: 111
does this work?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 23, 2010 6:54 pm 
Offline

Joined: Sun May 23, 2010 3:00 pm
Posts: 2
How to install it?
I've tried, it doesn't work.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 28, 2010 5:19 am 
Offline

Joined: Fri May 28, 2010 4:59 am
Posts: 8
I just want to start by saying this graph template is the best template for Linux CPU usage, so much better and more informative than the others I have seen!

But I am having some issues with it after upgrading to 0.8.7f....

All my existing hosts that use this template seem to continue to work fine after the update but when I add new hosts and want to graph CPU usage using this template it doesn't work:
RRDTool Says: ERROR: opening '/usr/share/cacti/rra/glo-prod-dbs4_sscpurawsoftirq_898.rrd': No such file or directory

I'm hoping some one here can help me out to get this working!

It seems to ask for "Output Type ID", "Index Value" and "Index Type" (see Screen shot) and when I compare the data source of one that is working and one that is not these fields are filled in on the working data source but I can't work out what the problem is.

I've applied the fix to /usr/share/cacti/lib/data_query.php as I did in the previous version of cacti.

Any ideas???


Attachments:
File comment: A new data source that does not work
NOT-working-data-source.png
NOT-working-data-source.png [ 86.31 KiB | Viewed 11979 times ]
File comment: A Working Data source
working-data-source.png
working-data-source.png [ 83.58 KiB | Viewed 11979 times ]
screenshot.png
screenshot.png [ 42.18 KiB | Viewed 11979 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 28, 2010 6:06 am 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Mon Dec 13, 2004 5:14 pm
Posts: 141
Location: Jurmala, Latvia
Not so great at all. I have a multicore self adjusting template without any hacks for 3 years already.


Attachments:
full_cpu.png
full_cpu.png [ 54.3 KiB | Viewed 11974 times ]

_________________
projektam.lv
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 28, 2010 6:09 am 
Offline

Joined: Fri May 28, 2010 4:59 am
Posts: 8
Well then where is a link so I can use it instead?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 28, 2010 7:04 am 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Mon Dec 13, 2004 5:14 pm
Posts: 141
Location: Jurmala, Latvia
Here You are!


Attachments:
cacti_graph_template_ucdnet_-_full_cpu_usage.zip [5.72 KiB]
Downloaded 1174 times

_________________
projektam.lv
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 28, 2010 10:28 am 
Offline

Joined: Fri May 28, 2010 4:59 am
Posts: 8
Great, thanks! Much better.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: net-snmp CPU usage (multicore)
PostPosted: Fri Oct 29, 2010 12:10 pm 
Offline

Joined: Fri Oct 29, 2010 12:08 pm
Posts: 1
Hi,

Which version is needed to import that last template?

I'm working with 0.8.7d and cannot import it.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: net-snmp CPU usage (multicore)
PostPosted: Tue Dec 07, 2010 2:37 am 
Offline

Joined: Tue Nov 23, 2010 9:47 pm
Posts: 3
it is not work at 0.8.7b


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: net-snmp CPU usage (multicore)
PostPosted: Thu Dec 09, 2010 8:20 pm 
Offline

Joined: Tue Nov 23, 2010 9:47 pm
Posts: 3
Hi

when I import this template ,it show that
"XML: Hash version is not ok"


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: net-snmp CPU usage (multicore)
PostPosted: Sun Mar 11, 2012 3:30 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Jan 12, 2012 7:48 am
Posts: 68
Does this work with Cacti 0.8.7i?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group