template [.86c] intfe fired, proxy squid http fired,cpu load

Templates, scripts for templates, scripts and requests for templates.

Moderators: Moderators, Developers

Author
Message
predou
Posts: 45
Joined: Fri Jan 07, 2005 8:42 am

#16 Post by predou » Tue Feb 01, 2005 7:44 am

what is you version of cacti ?

akai
Posts: 7
Joined: Tue Feb 01, 2005 3:59 am

#17 Post by akai » Tue Feb 01, 2005 9:44 am

0.8.6b
yet to old??

DevilSun
Cacti User
Posts: 166
Joined: Fri Jul 16, 2004 1:59 pm
Location: Oregon

#18 Post by DevilSun » Thu Feb 03, 2005 1:38 pm

d.m.wilson, can you help me understand your percentages next to the the values? They don't seem to coincide correctly...

d.m.wilson
Posts: 15
Joined: Wed Sep 22, 2004 11:49 am

#19 Post by d.m.wilson » Fri Feb 04, 2005 2:30 pm

DevilSun wrote:d.m.wilson, can you help me understand your percentages next to the the values? They don't seem to coincide correctly...
I noticed that myself on the screenshot when I posted it - the screenshot was taken immediately after applying the new template but after the graph updated after a few cycles things seemed to clear up.

I'm posting another graph - I'm sure this will clear up your thoughts. If not, let me know and I can go into some detail.

Oh and please forgive the "grainy" ness of my jpg export.

Obviously here's the math for the Inbound Last Percentage:

62.29/512 *100 = 12.166015625 --> 12.17%

Correct me if I'm wrong. It happens all the time according to my wife.
Attachments
sample.JPG
sample.JPG (70.33 KiB) Viewed 8791 times

Rroet
Posts: 4
Joined: Sat Feb 12, 2005 4:58 pm
Location: The Hague
Contact:

#20 Post by Rroet » Sat Feb 12, 2005 5:03 pm

can somebody re-upload the http xml script or link it to a website?

When I try to download it from this forum (just with this script, the rest works fine) I get an xml parser error and it becomes unusable.


thanks in advance.
Life on earth is expensive, but it does include a free trip arround the sun :)

nodens
Posts: 11
Joined: Sun Feb 06, 2005 2:49 pm

Inverted version

#21 Post by nodens » Wed Feb 16, 2005 2:56 pm

Here is an inverted version of this great template (thanks predou, it's really a nice template, I won't ever use a mrtg-style graph for traffic again :P). (inverted : green means out and blue means in)

This inverted version is useful when the host you want to graph is a server which mailnly has output traffic.

EDIT : there was a small problem in the template, which prevented in/out total to be shown correctly (always 0 bytes). It is now fixed.
Attachments
cacti_graph_template_interface_traffic_bitssec_total_bandwidth_fired_inverted.xml
looks the same as predou's, but green is outbound traffic.
(36.83 KiB) Downloaded 755 times

rik
Posts: 38
Joined: Mon Nov 22, 2004 5:15 am
Location: Zuerich; Switzerland
Contact:

xml parse error

#22 Post by rik » Thu Mar 10, 2005 8:04 am

hi,

I get the message "xml parse error" when i try to implement the traffic fired template.

My version: 0.8.6c

I think it is the same problem like this one
Rroet : When I try to download it from this forum (just with this script, the rest works fine) I get an xml parser error and it becomes unusable.
Can someone help?

Jayso
Posts: 18
Joined: Mon Aug 23, 2004 4:58 pm
Location: Los Angeles CA
Contact:

#23 Post by Jayso » Wed Mar 16, 2005 6:40 am

Remove the ampersand, at least thats what worked for me.
I replaced it with the word 'and'

I am getting a strange error when polling:
CACTID: Host[15] SNMP: v1: whatever.com, dsname: HTTP_Hit, oid: .1.3.6.1.4.1.3495.1.3.2.1.2, value: U

OID ClientHttpRequests 1.3.6.1.4.1.3495.1.3.2.1.1
OID HttpHits 1.3.6.1.4.1.3495.1.3.2.1.2
thats for my version of squid

snmpget -v1 -cfdgsdfgs whatever.com:3401 1.3.6.1.4.1.3495.1.3.2.1.2
SNMPv2-SMI::enterprises.3495.1.3.2.1.2 = Counter32: 795280

any ideas?
something not returning right with the data source?

User avatar
TheWitness
Developer
Posts: 14804
Joined: Tue May 14, 2002 5:08 pm
Location: MI, USA
Contact:

#24 Post by TheWitness » Wed Mar 16, 2005 8:15 am

Please follow this link and let me know if Cactid is happier.

TheWitness

http://forums.cacti.net/viewtopic.php?t=6790
True understanding begins only when we realize how little we truly understand...

Life is an adventure, let yours begin with Cacti!

Author of MacTrack, Boost, CLog, SpikeKill, Platform RTM, DSStats, maintainer of Spine, lot's of unpublished work and most of Cacti's bugs.
_________________
Official Cacti Documentation
GitHub Repository with Supported Plugins
Central Plugin Repository
Central Templates Repository


I'm still out there people. Getting excited for Cacti 1.2. I think it will be a great release.

Jayso
Posts: 18
Joined: Mon Aug 23, 2004 4:58 pm
Location: Los Angeles CA
Contact:

#25 Post by Jayso » Wed Mar 16, 2005 8:31 am

That was nice and speedy.
However I found something interesting. (not in the new cactid version)

I noticed that even those these templates have you specify an snmp port, it still seems as if it were polling on the old snmp port, hence the Partial Result, Also in the log files or poller.php output or cactid output (whatever) it does not show what snmp port it is connecting to.
I think it would help a lot with debugging issues if it did..


Now I think I may have fixed my problem, I created a new device this time setting its snmp port on the device definition side to my squid snmp port.
It seems to be polling fine. With the old cactid or the new one.


Any ideas?

ggarbe
Posts: 6
Joined: Fri Apr 01, 2005 8:36 am
Contact:

good

#26 Post by ggarbe » Tue Apr 05, 2005 9:14 pm

Very good and easy to made it manualy.
Attachments
fired.JPG
fired.JPG (36.14 KiB) Viewed 8412 times

predou
Posts: 45
Joined: Fri Jan 07, 2005 8:42 am

#27 Post by predou » Wed Apr 06, 2005 4:00 am

Is it you own graph template or mine modify ?

I never said that was difficult to write it, juste a little time needed ! :)

If you see my script, you will see that i create "anti-aliasing" items for having better effect !

ferrero_sergio
Posts: 27
Joined: Tue Sep 11, 2007 6:33 am

Problem cacti

#28 Post by ferrero_sergio » Thu Sep 13, 2007 2:09 am

I have just mattered control yourself of the fired, but when I want to monitor a machine solaris the following mistake goes out for me...

RRDTool Says:

ERROR: opening '/var/www/cacti/rra/smadptf01_traffic_in_188.rrd': No such file or directory


Since I solve this mistake

Very thanks!!!!

sasja
Posts: 4
Joined: Wed Jun 17, 2009 11:33 am
Location: Cape Town

How do I make use of the scripts and templates in Cacti?

#29 Post by sasja » Thu Jun 18, 2009 4:09 am

I want to monitor a Squid Server

Post Reply