Groupwise Statistics Script(s)

Templates, scripts for templates, scripts and requests for templates.

Moderators: Moderators, Developers

Author
Message
stuartl
Posts: 11
Joined: Thu Jul 07, 2005 2:44 pm

Rolled up my sleeves...

#16 Post by stuartl » Tue Jul 12, 2005 10:29 am

Rather than wait for a fix I rolled my own.

Attached are Indexed SNMP Queries & Templates for GroupWise MTA & POA and Graph and Data Templates for tracking messages through the GWIA.

The POA Templates can track both numbers of connected users and messages.

The GWIA & MTA Templates can track message throughputs.

I've only had these scripts running since yesterday afternoon so there may still be a problem or three.

I've never exported from Cacti before so let me know if these scripts don't import. The scripts will be in the next message(s).
Attachments
POAUsers.png
POA Connected Users
POAUsers.png (21.27 KiB) Viewed 10728 times
POAMsgs.png
POA Messages
POAMsgs.png (24.19 KiB) Viewed 10728 times
MTA.png
MTA Messages
MTA.png (24.98 KiB) Viewed 10728 times

stuartl
Posts: 11
Joined: Thu Jul 07, 2005 2:44 pm

More Rolled up my sleeves...

#17 Post by stuartl » Tue Jul 12, 2005 10:32 am

Here are the scripts...
Attachments
GWIA.png
GWIA Messages
GWIA.png (26.76 KiB) Viewed 10727 times
groupwise_gwia.xml
GWIA XML
(23.68 KiB) Downloaded 871 times
groupwise_mta.xml
MTA XML
(18.71 KiB) Downloaded 842 times

stuartl
Posts: 11
Joined: Thu Jul 07, 2005 2:44 pm

More Rolled up my sleeves...

#18 Post by stuartl » Tue Jul 12, 2005 10:33 am

Last one...
Attachments
groupwise_poa.xml
POA XML
(26.17 KiB) Downloaded 707 times

karlin
Posts: 3
Joined: Fri Feb 06, 2004 12:38 pm
Location: Göteborg, Sweden

error hash

#19 Post by karlin » Mon Jul 25, 2005 8:29 am

Hi

For me it dosen´t work Cacti says: Error: XML: Hash version does not exist.

Karl

stuartl
Posts: 11
Joined: Thu Jul 07, 2005 2:44 pm

Cacti version?

#20 Post by stuartl » Mon Jul 25, 2005 10:06 am

What version are you running? The scripts were exported from .8.6e.

dawald
Posts: 22
Joined: Wed Feb 02, 2005 5:26 pm
Location: Zurich, Switzerland

snmp querry files

#21 Post by dawald » Mon Jul 25, 2005 6:03 pm

hi stuartl,

I tried to install your templates. I could import them via cacti "Import/Export" -> "Import Templates". All of them (graph/data templates) are working fine.

What is missing are the actual snmp querry xml files, that you have to place in <cacti_dir>/resource/snmp_queries/ directory!

Could you also provide them ? Your templates are looking very useful for me, would be great to use them.

Thanks

PS: I'm also using 0.8.6e...

stuartl
Posts: 11
Joined: Thu Jul 07, 2005 2:44 pm

SNMP Queries...

#22 Post by stuartl » Tue Jul 26, 2005 3:47 pm

Sorry....

Attached are the files. The GWIA stats are polling from individual data templates without using a SNMP Query file. So that should work - let me know if you are still seeing problems.

I will also upload a 10 min average Graph/Data Template for the GWIA which gives you a better idea of your message traffic.

Place in your <cacti-dir>/resource/snmp_queries

-S
Attachments
groupwise_mta.xml
MTA File
(1.93 KiB) Downloaded 698 times
groupwise_poa.xml
POA File
(2.28 KiB) Downloaded 836 times

stuartl
Posts: 11
Joined: Thu Jul 07, 2005 2:44 pm

GWIA 10 Min Avg

#23 Post by stuartl » Tue Jul 26, 2005 4:02 pm

See Below

-S
Attachments
gwia_10min.png
gwia_10min.png (40.55 KiB) Viewed 10644 times
groupwise_gwia_10_min.xml
Templates
(14.78 KiB) Downloaded 673 times

dawald
Posts: 22
Joined: Wed Feb 02, 2005 5:26 pm
Location: Zurich, Switzerland

snmp querry files

#24 Post by dawald » Tue Jul 26, 2005 4:53 pm

ok, thanks... I'll try the files as soon as possible, I'll let you know if they are working for me.

The 10min graph looks really nice ;)

cYa

disone
Posts: 2
Joined: Fri Feb 25, 2005 8:32 am
Location: Den Haag, the Netherlands

GWIA 10 min.

#25 Post by disone » Wed Jul 27, 2005 3:17 am

Whooha! Got it working on 0.8.6f on WinXP :)
Layout of the legend is not exactly correct, see Picture.
Attachments
gwia.png
Gwia Monitoring on Win32
gwia.png (10.6 KiB) Viewed 10632 times

stuartl
Posts: 11
Joined: Thu Jul 07, 2005 2:44 pm

Cool...

#26 Post by stuartl » Wed Jul 27, 2005 10:19 am

Glad to see its working for you! I don't know about the legend misalignment. I haven't found anything in the Cacti documentation that allows you to adjust those parameters.

Maybe the general questions forum can provide some answers.

disone
Posts: 2
Joined: Fri Feb 25, 2005 8:32 am
Location: Den Haag, the Netherlands

Insert Hard Return

#27 Post by disone » Thu Aug 04, 2005 6:47 am

It's a parameter when in
Console -> Graph Templates -> (Edit) -> Graph Template Items -> edit graph: GroupWise GWIA Messages - 10 Min.
Check the Insert Hard Return with Item 4 and Item 8.

Or in the original XML file:
[cut]

Code: Select all

<gprint_id>hash_06000819414480d6897c8731c7dc6c5310653e</gprint_id> 
  <text_format>Maximum:</text_format> 
  <hard_return />
[cut]

replace <hard_return /> with <hard_return>on</hard_return> and you'll get this.
Attachments
cacti.png
Inserted hard return.
cacti.png (13.71 KiB) Viewed 10589 times

stuartl
Posts: 11
Joined: Thu Jul 07, 2005 2:44 pm

Thanks...

#28 Post by stuartl » Thu Aug 04, 2005 10:01 am

That fixes a lot of problem legends.

clay-au
Posts: 2
Joined: Mon Jan 09, 2006 10:43 pm

#29 Post by clay-au » Tue Jan 10, 2006 11:15 pm

Same here aswell.. it would be great if it worked though!

jrichardson
Cacti User
Posts: 66
Joined: Tue Mar 22, 2005 10:11 am

#30 Post by jrichardson » Sat Mar 04, 2006 1:39 am

Are you all running GW on Linux? If so, how did you get teh agents to report that? SNMP or script?

Post Reply