Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Tue Jun 18, 2019 12:38 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 169 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Next

Would you or your company pay someone to create more graph templates?
Poll ended at Wed Nov 02, 2005 7:01 pm
Yes 17%  17%  [ 14 ]
No 33%  33%  [ 28 ]
Maybe 27%  27%  [ 23 ]
You suck for even asking 23%  23%  [ 19 ]
Total votes : 84
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 18, 2005 1:27 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Mon Mar 28, 2005 4:31 pm
Posts: 93
Location: Boston, MA
I am using a similar setup. I export fine with IE.

When you said you were exporting to the browser and it was IE i figured you were getting cought by the IE "-" trap. But it looks like you have cleaned all of that up.

Just for giggles could you export them as a whole and not by each file. and try exporting them in to the cacti window... who knows what IE is doing to the formatting to f'it up

_________________
- Aaron Jeskey


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 18, 2005 1:36 pm 
Offline

Joined: Fri Jul 22, 2005 7:17 pm
Posts: 39
Yes I am aware of the IE "-" formatting. Here is the file all in one, give it a try and let me know what happens. Thanks.


--Download removed - please download from initial post for version control--


Last edited by Rodre on Thu Aug 18, 2005 5:17 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 18, 2005 1:37 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Mon Mar 28, 2005 4:31 pm
Posts: 93
Location: Boston, MA
Worked like a champ

Thanks!

_________________
- Aaron Jeskey


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 18, 2005 1:53 pm 
Offline

Joined: Fri Jul 22, 2005 7:17 pm
Posts: 39
Funny, I did that before and no luck. I am in the process of splitting out the device reads/writes from the bytes read/written graph and creating a load average graph.

Paul, can you please try and download the above template and see what happens? But before you do that can you delete the graphs from the hosts, and delete all the other templates as well? If this works I will post the others today. Thanks.

~Rodre


Top
 Profile  
 
 Post subject: well, I don't want to say "there's your problem" .
PostPosted: Fri Aug 19, 2005 4:24 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Sat Jul 30, 2005 2:15 pm
Posts: 148
but you're using Internet Exploder, so I could be right.

Try Firefox and see if it makes a difference.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 26, 2005 4:48 pm 
Offline

Joined: Fri Jul 22, 2005 7:17 pm
Posts: 39
Paul,

Did you ever get this going?

~Rodre


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 01, 2005 1:58 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue May 31, 2005 8:18 am
Posts: 46
I followed your instruction exactly, but not getting anything...


I think some reason Device Input Method is not coming correctly. I updated by hand and put the path to net-snmp_devio.xml but may not have the Input Fields correctly.

Would you please take a screenshot of that and post it here?

_________________
There are those who think fast, and there are others who sleep on a decision. I belong to the third group.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 01, 2005 11:09 am 
Offline

Joined: Fri Jul 22, 2005 7:17 pm
Posts: 39
Hi Paul,

The full path in the "XML Path" text box should be "<path_cacti>/resource/snmp_queries/net-snmp_devio.xml" (without the quotes).


Attachments:
File comment: Console -&gt; Data Queries -&gt; (Edit)
Image1.JPG
Image1.JPG [ 71.36 KiB | Viewed 35104 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 01, 2005 11:15 am 
Offline

Joined: Fri Jul 22, 2005 7:17 pm
Posts: 39
Graph templates:

ucd/net - Device I/O - Bytes Read/Written
ucd/net - Device I/O - Load Averages
ucd/net - Device I/O - Reads/Writes


Attachments:
File comment: ucd/net - Device I/O - Bytes Read/Written
Image2.JPG
Image2.JPG [ 101.2 KiB | Viewed 35103 times ]
File comment: ucd/net - Device I/O - Load Averages
Image3.JPG
Image3.JPG [ 94.98 KiB | Viewed 35103 times ]
File comment: ucd/net - Device I/O - Reads/Writes
Image4.JPG
Image4.JPG [ 95.39 KiB | Viewed 35103 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 02, 2005 9:29 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue May 31, 2005 8:18 am
Posts: 46
Thank you 8)

After copying (by hand) what you have posted, this is what I am seeing

Data Query Debug Information

+ Running data query [11].
+ Found type = '3' [snmp query].
+ Found data query XML file at 'E:\cacti/resource/snmp_queries/net-snmp_devio.xml'
+ XML file parsed ok.
+ Executing SNMP walk for list of indexes @ '.1.3.6.1.4.1.2021.13.15.1.1.1'
+ No SNMP data returned
+ Found data query XML file at 'E:\cacti/resource/snmp_queries/net-snmp_devio.xml'
+ Found data query XML file at 'E:\cacti/resource/snmp_queries/net-snmp_devio.xml'
+ Found data query XML file at 'E:\cacti/resource/snmp_queries/net-snmp_devio.xml'


Also seeing this error msg during Graph creation
Quote:
Data Query [ucd/net - Get Device I/O]

This data query returned 0 rows, perhaps there was a problem executing this data query. You can run this data query in debug mode to get more information.


and debug mode shows exactly what you are seeing above. Could my OID is not correct?

_________________
There are those who think fast, and there are others who sleep on a decision. I belong to the third group.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 02, 2005 11:22 am 
Offline

Joined: Fri Jul 22, 2005 7:17 pm
Posts: 39
What happens if you run from a command shell on the Cacti Host:

Code:
snmpwalk -v 2c host-ip -c community-name.1.3.6.1.4.1.2021.13.15


Replace host-ip with the ip address of the target host or localhost if you are running the command on the target host and replace community-name with the read community of the target host i.e:public

do you see UCD-DISKIO-MIB::diskIO related stuff?

~Rodre


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 06, 2005 8:05 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue May 31, 2005 8:18 am
Posts: 46
The format you suggested wasn't working for me. It was keep saying I didn't specify the community name. But the following format did take the command but returned not what I hopped to see...

snmpwalk -v 2c -c <community> <IP_Address> 1 .1.3.6.1.4.1.2021.13.15
UCD-SNMP-MIB::ucdExperimental.15 = No more variables left in this MIB View (It i
s past the end of the MIB tree)

I am using the 5.2.1.2 under w32 environment (installed via Windows installer provided by net-snmp.

_________________
There are those who think fast, and there are others who sleep on a decision. I belong to the third group.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 06, 2005 12:00 pm 
Offline

Joined: Fri Jul 22, 2005 7:17 pm
Posts: 39
I only tested these graphs under Linux, and some others have used them with BSD, but I am not sure if it will work under net-snmp/win32. I am currently on IRC and have posed the question to the developers and am waiting a response, which I will post here. In the meantime I was looking at your snmpwalk posted above, and it appears that your OID is incorrect:
"1 .1.3.6.1.4.1.2021.13.15" as apposed to ".1.3.6.1.4.1.2021.13.15" (extra "1" and a space in the beginning). Can you try walking the correct OID, or is this just a typo?

~Rodre


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 06, 2005 12:44 pm 
Offline

Joined: Fri Jul 22, 2005 7:17 pm
Posts: 39
This is the outcome of my conversation with the net-snmp developers:

Quote:
> Does net-snmp v5.2.1.2 under win32 support the DiskIO OIDs? (.1.3.6.1.4.1.2021.13.15)
<rstory> i don't think so.. windows support is limited...
> any idea how I can find out for sure? I don't have a windows box setup with net-snmp...
<rstory> I see no windows code in diskio.c
> thanks for your help


So it looks like it isn't supported under net-snmp/win32, sorry.

~Rodre[/quote]


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 06, 2005 1:05 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue May 31, 2005 8:18 am
Posts: 46
:o :( :-? :oops: :cry: :x :evil:

Above should explain how I feel... :-) ..Kidding aside, Thank you very much for investigating and hopefully WMI will come in handy in this regard if snmp doesn't.

_________________
There are those who think fast, and there are others who sleep on a decision. I belong to the third group.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 169 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Next

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group