Manage Plugin 0.6.2 for monitoring networks, servers...

General discussion about Plugins for Cacti

Moderators: Moderators, Developers

Post Reply
Author
Message
jherrinike
Posts: 22
Joined: Wed May 10, 2006 2:46 pm
Location: Memphis, TN USA

#31 Post by jherrinike » Fri Jun 02, 2006 7:00 pm

Very nice changes and additions. This has fixed the error I was getting on the manage screen inside the image of the managed device but I am getting a new error message bellow each device. It is:

Notice: Use of undefined constant graph_tree_id - assumed 'graph_tree_id' in /usr/local/apache2/htdocs/cacti/plugins/manage/manage.php on line 326

Notice: Use of undefined constant id - assumed 'id' in /usr/local/apache2/htdocs/cacti/plugins/manage/manage.php on line 326

Looks like a very nice plugin.

User avatar
gilles
Cacti User
Posts: 250
Joined: Tue Jul 12, 2005 8:16 pm

#32 Post by gilles » Fri Jun 02, 2006 7:13 pm

jherrinike wrote: Notice: Use of undefined constant graph_tree_id - assumed 'graph_tree_id' in /usr/local/apache2/htdocs/cacti/plugins/manage/manage.php on line 326
Notice: Use of undefined constant id - assumed 'id' in /usr/local/apache2/htdocs/cacti/plugins/manage/manage.php on line 326
thanks

it's corrected

r_chetanjain
Cacti User
Posts: 83
Joined: Fri Aug 22, 2003 4:33 am

more info on upgrad

#33 Post by r_chetanjain » Mon Jun 05, 2006 12:30 am

Hi nice and faster upgrade to 0.2 .... Can u provide some steps on Upgrading... I don't want to mess up with my current setup...but ur new version seems promising...so couldn't stop myself to go for a upgrade....

Plsss provide some steps....or just overwrite the current plugins/manage directory

Chetan

User avatar
pgus
Posts: 47
Joined: Fri Feb 10, 2006 9:54 am

Greate groups

#34 Post by pgus » Mon Jun 05, 2006 3:15 am

Hi!

Is is possible to create groups? I whant for an example to put all my routers in one and switches in another. All on one screen make is hard to owerview.

Thanks in advance and for a great plugin.

User avatar
gilles
Cacti User
Posts: 250
Joined: Tue Jul 12, 2005 8:16 pm

Re: more info on upgrad

#35 Post by gilles » Mon Jun 05, 2006 11:03 am

r_chetanjain wrote:just overwrite the current plugins/manage directory
Chetan
yes, just overwrite

User avatar
gilles
Cacti User
Posts: 250
Joined: Tue Jul 12, 2005 8:16 pm

Re: Greate groups

#36 Post by gilles » Mon Jun 05, 2006 11:04 am

pgus wrote:Is is possible to create groups?
good idea

laarocho
Posts: 26
Joined: Wed Apr 05, 2006 9:54 am
Location: SJ, Puerto Rico

#37 Post by laarocho » Mon Jun 05, 2006 12:21 pm

This is on Manage 0.2. Any ideas? I completed the upgrade like the post mentioned.

r_chetanjain wrote:
just overwrite the current plugins/manage directory
Chetan

yes, just overwrite


Notice error: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\Inetpub\wwwroot\cacti\plugins\manage\manage.php on line 232
_________________
|Cacti 0.8.6h|
|MySQL 5 | PHP 5.1.2 | Zend Optimizer 3.0.0 | IIS 6 | RRDtool 1.2.12 | Cygwin x |
| Windows 2k3 Sp1 | Dual P Xeon 2.4Ghz W/HT | 4GB Ram |

jherrinike
Posts: 22
Joined: Wed May 10, 2006 2:46 pm
Location: Memphis, TN USA

#38 Post by jherrinike » Mon Jun 05, 2006 1:44 pm

One other thing I have noticed is that under the manage view screen if I select 6 Hosts per line it only puts 5 up. It looks like whatever number you tell it to put it is always 1 short. Could just be on mine though.

qwertz
Cacti User
Posts: 98
Joined: Thu Feb 16, 2006 9:20 am

#39 Post by qwertz » Mon Jun 05, 2006 2:30 pm

I am trying to install the plugin.

I just copied the manage directory and set the config.php file.
I can create devices to manage and everything but it seems that nothing happen, i have always the following thing in my manage tab:

0 errors !
Last poll date :

It seems that it is inactive.

Where could be the problem?

Thanks
QWertz

jherrinike
Posts: 22
Joined: Wed May 10, 2006 2:46 pm
Location: Memphis, TN USA

#40 Post by jherrinike » Mon Jun 05, 2006 2:46 pm

0 errors !
Last poll date :

It seems that it is inactive.
DOes it update your devices uptime at all? I know mine is running but I never see anything by the Last poll date either.

qwertz
Cacti User
Posts: 98
Joined: Thu Feb 16, 2006 9:20 am

#41 Post by qwertz » Mon Jun 05, 2006 3:44 pm

No the uptime of the devices remains 0d0m etc...

Qwertz

User avatar
gilles
Cacti User
Posts: 250
Joined: Tue Jul 12, 2005 8:16 pm

#42 Post by gilles » Mon Jun 05, 2006 6:01 pm

jherrinike wrote:
0 errors !
Last poll date :

It seems that it is inactive.
DOes it update your devices uptime at all? I know mine is running but I never see anything by the Last poll date either.
seems that install go wrong
create the value with phpmyadmin :
INSERT INTO settings VALUES ('manage_date', '0')

r_chetanjain
Cacti User
Posts: 83
Joined: Fri Aug 22, 2003 4:33 am

0.2 doesn't seem to be working

#43 Post by r_chetanjain » Tue Jun 06, 2006 1:05 am

i had upgraded from 0.1 t o0.2...everything stopped working....its good to hear some good cosmetic changes....but it stopped working after upgradation...can u check for some more bugs...

Chetan

qwertz
Cacti User
Posts: 98
Joined: Thu Feb 16, 2006 9:20 am

#44 Post by qwertz » Tue Jun 06, 2006 2:45 am

Merci Gilles,

i added the sql line, but still have the same problem ...




REgards

Qwertz

Marcelo
Posts: 47
Joined: Tue May 02, 2006 4:46 pm

#45 Post by Marcelo » Tue Jun 06, 2006 10:43 am

Tested on Linux Box (FreeBSD with latest stable version of cacti and mysql 5):
Notice error: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\Inetpub\wwwroot\cacti\plugins\manage\manage.php on line 232
Next lines (manage SQL) has not been created for manage.sql...if i create...the tool running without erros.

Code: Select all

CREATE TABLE manage_host_services ( id mediumint(8) unsigned NOT NULL default '0', services mediumint(8) unsigned NOT NULL default '0', statut text);                                 
                                                                                                                                                                                      
INSERT INTO settings VALUES ('manage_events', '5');                                                                                                                            
INSERT INTO settings VALUES ('manage_poller', '0');                                
INSERT INTO settings VALUES ('manage_method', '0');                                                                                                                                   
INSERT INTO settings VALUES ('manage_date', '0');
Try execute this commands in SQL cli.
Anyway...the uptime counter is still in 0d 0h 0m...checking....gilles...any clue?

Post Reply