Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Thu Jul 27, 2017 9:21 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 20 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: tool / IP subnet calculator IPv4 / IPV6
PostPosted: Mon Aug 14, 2006 5:04 pm 
Offline

Joined: Fri Apr 14, 2006 6:52 am
Posts: 13
Location: switzerland
current release: 0.6 (1.0.6)
compatible 0.8.x and 1.0.x added languages and themes

a IPsubnet calculator IPV4 & IPv6 (HTML5, CSS, multilanguage)

It could be used also as pure HTML because I've wrote the main part in pure HTML & javascript.

now under GitHub https://github.com/jmpep/IPsubnet

https://github.com/jmpep/IPsubnet/blob/master/IPsubnet-cacti-plugin.zip
more languages and more IPv6 examples


Attachments:
Cacti-ip-subnet.png
Cacti-ip-subnet.png [ 77.18 KiB | Viewed 1497 times ]


Last edited by pepj2 on Tue Feb 21, 2017 9:32 pm, edited 7 times in total.
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Aug 16, 2006 2:48 pm 
Offline

Joined: Fri Apr 14, 2006 6:52 am
Posts: 13
Location: switzerland
I have add the possibility to change the values when changing Mask in IPv4.

You can copy the ipsubnet-body.html file or download the new release 0.4b in the first post.


Attachments:
ipsubnet-body.zip [10.71 KiB]
Downloaded 1607 times
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 22, 2006 10:30 am 
Offline
Cacti User

Joined: Fri Aug 18, 2006 11:22 am
Posts: 103
Location: MSK, RU
hm..., a sexy thing :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Nov 17, 2007 7:40 am 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Wed Aug 17, 2005 8:51 am
Posts: 427
Location: UK
i get a broken top image... maybe because I'm on 0.8.7?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Nov 17, 2007 11:06 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Sep 29, 2005 5:03 am
Posts: 324
Location: switzerland
adrianmarsh wrote:
i get a broken top image... maybe because I'm on 0.8.7?


Normally there is no problem (do not use the specifics thinks of 0.8.7).
I have checked it with 0.8.7, PlA 1.3 and Firefox and IE. No problem.

If you don't find more information about your problem.

One possiblity is to comment to line in the file ipsubnet.php (add // like below):
Code:
//include_once("./include/top_header.php");
include("./plugins/ipsubnet/ipsubnet-body.html");
//include_once("./include/bottom_footer.php");

In this case You will open the pure html file (the same as if you do http://ipsubnet-body.html )

_________________
Jean-Michel
cacti 0.8.7e | cmd & cactid (cactid 0.8.x) | Linux | MySQL Ver 14.7 Distrib 4.1.12, for Win32 | PHP v5.2.6 | Apache v2.x | Thold | Plugin Architecture | plugin "configuration manager" http://cactiusers.org/forums/topic257.html | plugin "IP subnet calculator IPv4 / IPV6" http://forums.cacti.net/viewtopic.php?t=15428 | plugin banner http://docs.cacti.net/userplugin:banner | Net-SNMP 5.5.2 | cygwin 1.5.18 of 02.07.2005


Top
 Profile  
 
 Post subject: problem fixed
PostPosted: Thu Nov 22, 2007 5:09 am 
Offline

Joined: Thu Nov 22, 2007 5:05 am
Posts: 13
The problem with missing tab image is not to do with 0.8.7 - its to do with the filename - plugins/ipsubnet/images/tab_ipsubnet.GIF needs to be renamed to plugins/ipsubnet/images/tab_ipsubnet.gif


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: problem fixed
PostPosted: Thu Nov 22, 2007 5:23 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Sep 29, 2005 5:03 am
Posts: 324
Location: switzerland
cynicismic wrote:
The problem with missing tab image is not to do with 0.8.7 - its to do with the filename - plugins/ipsubnet/images/tab_ipsubnet.GIF needs to be renamed to plugins/ipsubnet/images/tab_ipsubnet.gif

OK thanks .. I will rename it for the next time.

_________________
Jean-Michel
cacti 0.8.7e | cmd & cactid (cactid 0.8.x) | Linux | MySQL Ver 14.7 Distrib 4.1.12, for Win32 | PHP v5.2.6 | Apache v2.x | Thold | Plugin Architecture | plugin "configuration manager" http://cactiusers.org/forums/topic257.html | plugin "IP subnet calculator IPv4 / IPV6" http://forums.cacti.net/viewtopic.php?t=15428 | plugin banner http://docs.cacti.net/userplugin:banner | Net-SNMP 5.5.2 | cygwin 1.5.18 of 02.07.2005


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 15, 2008 6:16 am 
Offline

Joined: Thu Aug 14, 2008 5:33 am
Posts: 9
hello,
I've just installed it on my cacti 0.8.7b with plugin architecture latest version PA 2.1 on a CentOS 5.2 x86...
The problem is that I can't find it anywhere in the webinterface to approve it.
I've placed it even right under the settings plugin but without luck.

With PA I have a plugin management page as well but it doesn't show up even there.
Any advices?
Thanks!
Chris


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 03, 2008 5:25 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Sep 29, 2005 5:03 am
Posts: 324
Location: switzerland
cristiv wrote:
hello,
I've just installed it on my cacti 0.8.7b with plugin architecture latest version PA 2.1 on a CentOS 5.2 x86...
The problem is that I can't find it anywhere in the webinterface to approve it.
I've placed it even right under the settings plugin but without luck.

With PA I have a plugin management page as well but it doesn't show up even there.
Any advices?
Thanks!
Chris

It is a very simple plugin (encapsulation of the ipsubnet-body.html) and dont use all the PA2.x feature at this time. But it functions, I am using PA2.1.
1/ do you have set in /plugins/ipsubnet/config.php at least one of the parameters to TRUE. If you only want only ipsubnet_menu = TRUE (at left) you need a user with console rights
2/ If you have a old release you could have a realm conflict with a other plugin or have tab_ipsubnet.GIF instead tab_ipsubnet.gif under /plugins/ipsubnet/images
3/ could you open with an editor the .php and .html files and check if you have the (unix) carriage return. (I have uploaded the last time from a windows server)
4/ any rights problem in /plugins/ipsubnet/ or the files in it ? (for the same reason as 3/)

_________________
Jean-Michel
cacti 0.8.7e | cmd & cactid (cactid 0.8.x) | Linux | MySQL Ver 14.7 Distrib 4.1.12, for Win32 | PHP v5.2.6 | Apache v2.x | Thold | Plugin Architecture | plugin "configuration manager" http://cactiusers.org/forums/topic257.html | plugin "IP subnet calculator IPv4 / IPV6" http://forums.cacti.net/viewtopic.php?t=15428 | plugin banner http://docs.cacti.net/userplugin:banner | Net-SNMP 5.5.2 | cygwin 1.5.18 of 02.07.2005


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 08, 2008 7:27 am 
Offline

Joined: Mon Sep 08, 2008 7:10 am
Posts: 13
pepj2 wrote:
I have add the possibility to change the values when changing Mask in IPv4.

You can copy the ipsubnet-body.html file or download the new release 0.4b in the first post.


Hello,

Can you add an Wildcard field on your plugins?

Thx,
Cosmin


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 14, 2008 3:05 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Sep 29, 2005 5:03 am
Posts: 324
Location: switzerland
cosminutz1977 wrote:
pepj2 wrote:
I have add the possibility to change the values when changing Mask in IPv4.

You can copy the ipsubnet-body.html file or download the new release 0.4b in the first post.

Can you add an Wildcard field on your plugins?

Changing the number of bits or mask do the same....
Or do you want to see all the possible subnets for a mask ?

_________________
Jean-Michel
cacti 0.8.7e | cmd & cactid (cactid 0.8.x) | Linux | MySQL Ver 14.7 Distrib 4.1.12, for Win32 | PHP v5.2.6 | Apache v2.x | Thold | Plugin Architecture | plugin "configuration manager" http://cactiusers.org/forums/topic257.html | plugin "IP subnet calculator IPv4 / IPV6" http://forums.cacti.net/viewtopic.php?t=15428 | plugin banner http://docs.cacti.net/userplugin:banner | Net-SNMP 5.5.2 | cygwin 1.5.18 of 02.07.2005


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 15, 2008 1:09 am 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Mon Oct 16, 2006 5:57 am
Posts: 1876
Location: United Kingdom
The ability to see all the subnets would be great.

Thanks

_________________
Quote:
Cacti Version 0.8.8b
Cacti OS Ubuntu LTS
RRDTool Version RRDTool 1.4.7
Poller Information
Type SPINE 0.8.8b


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 16, 2008 12:35 am 
Offline

Joined: Mon Sep 08, 2008 7:10 am
Posts: 13
pepj wrote:
cosminutz1977 wrote:
pepj2 wrote:
I have add the possibility to change the values when changing Mask in IPv4.

You can copy the ipsubnet-body.html file or download the new release 0.4b in the first post.

Can you add an Wildcard field on your plugins?

Changing the number of bits or mask do the same....
Or do you want to see all the possible subnets for a mask ?


Hi,

No, i want to see the wildcard bits, for example:
10.0.0.0/255.255.255.224/0.0.0.31

It's possible? thx.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 16, 2010 7:12 pm 
Offline

Joined: Fri Apr 14, 2006 6:52 am
Posts: 13
Location: switzerland
sorry for the long delay ...
mcutting wrote:
The ability to see all the subnets would be great.

yes I will do it soon
cosminutz1977 wrote:
wildcard

yes I will do it soon

but first here the version 0.4f PA 2.x compatible


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 24, 2010 3:03 am 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Mon Oct 16, 2006 5:57 am
Posts: 1876
Location: United Kingdom
pepj2 wrote:
sorry for the long delay ...
mcutting wrote:
The ability to see all the subnets would be great.

yes I will do it soon


Pepj - any joy with this ?

_________________
Quote:
Cacti Version 0.8.8b
Cacti OS Ubuntu LTS
RRDTool Version RRDTool 1.4.7
Poller Information
Type SPINE 0.8.8b


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 20 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group