Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Mon Jul 22, 2019 2:45 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 740 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 50  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 02, 2009 1:51 am 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Mon Oct 16, 2006 5:57 am
Posts: 1874
Location: United Kingdom
Gthe,

I use plugin_camm_syslog_incoming (memory)

_________________
Quote:
Cacti Version 0.8.8b
Cacti OS Ubuntu LTS
RRDTool Version RRDTool 1.4.7
Poller Information
Type SPINE 0.8.8b


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 02, 2009 3:15 am 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Sat Jul 29, 2006 1:23 pm
Posts: 410
Location: RU
Can you run sql:
Code:
INSERT INTO `syslog`.`plugin_camm_syslog` SELECT * FROM `syslog`.`plugin_camm_syslog_incoming` WHERE status=2

and show me the error from mysql

_________________
My cacti plugin -CaMM
Sorry for my English.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 02, 2009 3:20 am 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Mon Oct 16, 2006 5:57 am
Posts: 1874
Location: United Kingdom
I knew you'd ask me that !

I tried to run this directly inside phpmyadmin (copied from camm_poller), and it works fine !

Regds

_________________
Quote:
Cacti Version 0.8.8b
Cacti OS Ubuntu LTS
RRDTool Version RRDTool 1.4.7
Poller Information
Type SPINE 0.8.8b


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 02, 2009 3:46 am 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Mon Oct 16, 2006 5:57 am
Posts: 1874
Location: United Kingdom
Strange thing is, that the error messages appear to have "stopped". Yesterday, and early this AM, I see the enclosed.

Now I see a completely clean event log !

_________________
Quote:
Cacti Version 0.8.8b
Cacti OS Ubuntu LTS
RRDTool Version RRDTool 1.4.7
Poller Information
Type SPINE 0.8.8b


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 02, 2009 5:09 am 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Sat Jul 29, 2006 1:23 pm
Posts: 410
Location: RU
I think this is the fix in poller_camm.php:420
before
Code:
db_execute("INSERT INTO `" . read_config_option("camm_syslog_db_name") . "`.`plugin_camm_syslog` " . "SELECT * FROM " . $syslog_table . " WHERE status=2");

change to
Code:
db_execute("INSERT INTO `" . read_config_option("camm_syslog_db_name") . "`.`plugin_camm_syslog` (`host`, `sourceip`, `facility`, `priority`, `sys_date`, `message`, `status`, `alert`) " . " SELECT `host`, `sourceip`, `facility`, `priority`, `sys_date`, `message`, `status`, `alert` FROM " . $syslog_table . " WHERE status=2");

_________________
My cacti plugin -CaMM
Sorry for my English.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 02, 2009 5:12 am 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Mon Oct 16, 2006 5:57 am
Posts: 1874
Location: United Kingdom
Thanks - just put this in.

Will report back here if any issues.

Regds

_________________
Quote:
Cacti Version 0.8.8b
Cacti OS Ubuntu LTS
RRDTool Version RRDTool 1.4.7
Poller Information
Type SPINE 0.8.8b


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 02, 2009 5:16 am 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Sat Jul 29, 2006 1:23 pm
Posts: 410
Location: RU
Can you answer also in this topic ?

Thanks.

_________________
My cacti plugin -CaMM
Sorry for my English.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 02, 2009 5:33 am 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Mon Oct 16, 2006 5:57 am
Posts: 1874
Location: United Kingdom
Replied in post. :)

_________________
Quote:
Cacti Version 0.8.8b
Cacti OS Ubuntu LTS
RRDTool Version RRDTool 1.4.7
Poller Information
Type SPINE 0.8.8b


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 02, 2009 9:00 am 
Offline

Joined: Wed Feb 14, 2007 10:39 am
Posts: 10
Hi gthe,

We have a few problems I am hoping you can help with.

1) Email address validation on the add rule window doesn't appear to allow a "-" before the @ in the email address. So [email protected] doesn't work but [email protected] does? Any ideas?

2) We have a test rule we cannot delete. When we attempt to delete it it ask if we are sure and after clicking yes I get an error window saying "no ID."

3) Final one is more of a feature request rather than a bug. Is it possible to have an option to send one mail per trap rather than grouping traps together and sending one mail with all traps?

Thanks
iain


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 02, 2009 9:09 am 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Sat Jul 29, 2006 1:23 pm
Posts: 410
Location: RU
savagemindz wrote:
Hi gthe,

We have a few problems I am hoping you can help with.

1) Email address validation on the add rule window doesn't appear to allow a "-" before the @ in the email address. So [email protected] doesn't work but [email protected] does? Any ideas?

will try fix it in next version
savagemindz wrote:
2) We have a test rule we cannot delete. When we attempt to delete it it ask if we are sure and after clicking yes I get an error window saying "no ID."

use last version - 1.5.2
savagemindz wrote:
3) Final one is more of a feature request rather than a bug. Is it possible to have an option to send one mail per trap rather than grouping traps together and sending one mail with all traps?

Thanks
iain

need time to implement this

_________________
My cacti plugin -CaMM
Sorry for my English.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 03, 2009 1:17 am 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Mon Oct 16, 2006 5:57 am
Posts: 1874
Location: United Kingdom
Gthe - have the colours (and all other issues you've ironed out) be in the next release ?

Also, I have a syslog which contains priority "ermerg", which I am sure was on my syslog config.php (see a couple of posts ago). However, when this alert arrives, it is with a white background, and not red (should be the same as crit)

Thanks

_________________
Quote:
Cacti Version 0.8.8b
Cacti OS Ubuntu LTS
RRDTool Version RRDTool 1.4.7
Poller Information
Type SPINE 0.8.8b


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 03, 2009 3:01 am 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Sat Jul 29, 2006 1:23 pm
Posts: 410
Location: RU
mcutting wrote:
Gthe - have the colours (and all other issues you've ironed out) be in the next release ?

I think yes
mcutting wrote:
Also, I have a syslog which contains priority "ermerg", which I am sure was on my syslog config.php (see a couple of posts ago). However, when this alert arrives, it is with a white background, and not red (should be the same as crit)

Thanks


ermerg != emerg.
But a found mistake (Emerg but not emerg) and fix it. will be in next release.

_________________
My cacti plugin -CaMM
Sorry for my English.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 03, 2009 3:27 am 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Mon Oct 16, 2006 5:57 am
Posts: 1874
Location: United Kingdom
Thanks - could you tell me which file to amend for the "emerg" function to work ?

_________________
Quote:
Cacti Version 0.8.8b
Cacti OS Ubuntu LTS
RRDTool Version RRDTool 1.4.7
Poller Information
Type SPINE 0.8.8b


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 03, 2009 4:20 am 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Mon Oct 16, 2006 5:57 am
Posts: 1874
Location: United Kingdom
Gthe,

One thing I have noticed is that collected data is not in any order - can it be in alphabetical ? I expect that this has to do with the field joins ? Example is below

EDIT - looking at the code, this is an easy fix:

Locate line 845

Code:
$tree_lists = db_fetch_assoc("SELECT * FROM plugin_camm_tree WHERE `type`='"  . $type_tree . "' order by device_type_name, agentip, eventname ");


Replace with

Code:
$tree_lists = db_fetch_assoc("SELECT * FROM plugin_camm_tree WHERE `type`='"  . $type_tree . "' order by device_type_name asc, description, eventname ");


This works for me, as I am using the "IP only" join, and using the description field in CACTI to identify my devices.

_________________
Quote:
Cacti Version 0.8.8b
Cacti OS Ubuntu LTS
RRDTool Version RRDTool 1.4.7
Poller Information
Type SPINE 0.8.8b


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Apr 06, 2009 3:43 am 
Offline

Joined: Wed Feb 14, 2007 10:39 am
Posts: 10
Hi gthe

Quote:

Quote:

2) We have a test rule we cannot delete. When we attempt to delete it it ask if we are sure and after clicking yes I get an error window saying "no ID."


use last version - 1.5.2


We are using 1.5.2?

Also thanks for taking a look at the other two things too. This is plugin is absolutely fantastic. ;-)

Thanks

iain


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 740 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 50  Next

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group