Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Fri Aug 18, 2017 5:05 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Flowview init script does not work
PostPosted: Thu Apr 13, 2017 9:49 am 
Offline

Joined: Wed Mar 29, 2017 8:08 am
Posts: 18
Cacti 1.1.1
Flowview 2.0 (Github)
Redhat 6.9

All,

I am having problems getting the Flowview plugin to actually work. When I use the OS installed init script to start flow-capture, I do see flows coming in from my Cisco 3845, however, when I use the included init script to integrate it with Cacti, the binary never gets launched.

Documentation for Flowview is lacking so I am hoping someone can shed light on just how this is supposed to work.

Q1: How to make the init script actually run?

Q2: Will Flowview see the flows from the flow-capture init script the OS installed?

Q3: Where will the graphs actually be viewed from?

Thank,
Jeff

_________________
----
Jeff Singleton

- Cacti v1.1.5
- Syslog v2.1
- Flowview v2.0
- Thold v1.0.2


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Flowview init script does not work
PostPosted: Thu Apr 13, 2017 9:54 am 
Offline

Joined: Wed Mar 29, 2017 8:08 am
Posts: 18
I am seeing the below entries in the log...not sure what to make of it:


Code:
2017-04-13 09:32:32 - CMDPHP PHP ERROR WARNING Backtrace: (/plugins/flowview/flowview_devices.php: 191 show_devices)(/plugins/flowview/flowview_devices.php: 417 html_nav_bar)(/lib/html.php: 381 get_page_list)(/lib/html_utility.php: 859 CactiErrorHandler)(/lib/functions.php: 4305 cacti_debug_backtrace)
2017-04-13 09:32:32 - ERROR PHP WARNING: Division by zero in file: /var/www/html/cacti/lib/html_utility.php on line: 859
2017-04-13 09:32:32 - CMDPHP PHP ERROR NOTICE Backtrace: (/plugins/flowview/flowview_devices.php: 191 show_devices)(/plugins/flowview/flowview_devices.php: 417 CactiErrorHandler)(/lib/functions.php: 4310 cacti_debug_backtrace)
2017-04-13 09:32:32 - ERROR PHP NOTICE in Plugin 'flowview': Undefined variable: num_rows in file: /var/www/html/cacti/plugins/flowview/flowview_devices.php on line: 417
2017-04-13 09:32:20 - CMDPHP PHP ERROR WARNING Backtrace: (/plugins/flowview/flowview_devices.php: 191 show_devices)(/plugins/flowview/flowview_devices.php: 417 html_nav_bar)(/lib/html.php: 381 get_page_list)(/lib/html_utility.php: 859 CactiErrorHandler)(/lib/functions.php: 4305 cacti_debug_backtrace)
2017-04-13 09:32:20 - ERROR PHP WARNING: Division by zero in file: /var/www/html/cacti/lib/html_utility.php on line: 859
2017-04-13 09:32:20 - CMDPHP PHP ERROR NOTICE Backtrace: (/plugins/flowview/flowview_devices.php: 191 show_devices)(/plugins/flowview/flowview_devices.php: 417 CactiErrorHandler)(/lib/functions.php: 4310 cacti_debug_backtrace)
2017-04-13 09:32:20 - ERROR PHP NOTICE in Plugin 'flowview': Undefined variable: num_rows in file: /var/www/html/cacti/plugins/flowview/flowview_devices.php on line: 417
2017-04-13 09:32:08 - CMDPHP PHP ERROR WARNING Backtrace: (/plugins/flowview/flowview_devices.php: 191 show_devices)(/plugins/flowview/flowview_devices.php: 417 html_nav_bar)(/lib/html.php: 381 get_page_list)(/lib/html_utility.php: 859 CactiErrorHandler)(/lib/functions.php: 4305 cacti_debug_backtrace)
2017-04-13 09:32:08 - ERROR PHP WARNING: Division by zero in file: /var/www/html/cacti/lib/html_utility.php on line: 859
2017-04-13 09:32:08 - CMDPHP PHP ERROR NOTICE Backtrace: (/plugins/flowview/flowview_devices.php: 191 show_devices)(/plugins/flowview/flowview_devices.php: 417 CactiErrorHandler)(/lib/functions.php: 4310 cacti_debug_backtrace)
2017-04-13 09:32:08 - ERROR PHP NOTICE in Plugin 'flowview': Undefined variable: num_rows in file: /var/www/html/cacti/plugins/flowview/flowview_devices.php on line: 417


Thanks,
Jeff

_________________
----
Jeff Singleton

- Cacti v1.1.5
- Syslog v2.1
- Flowview v2.0
- Thold v1.0.2


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Flowview init script does not work
PostPosted: Fri Apr 14, 2017 9:19 am 
Offline

Joined: Wed Mar 29, 2017 8:08 am
Posts: 18
100+ people looked at my post and no one has anything to offer.

So sad when people need help and no one offers any on a help forum.

_________________
----
Jeff Singleton

- Cacti v1.1.5
- Syslog v2.1
- Flowview v2.0
- Thold v1.0.2


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Flowview init script does not work
PostPosted: Tue Apr 25, 2017 7:09 pm 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Mon Jan 05, 2015 10:10 am
Posts: 479
This is definitely a bug and should have been logged on GitHub and not here.

_________________
Before history, there was a paradise, now dust.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Flowview init script does not work
PostPosted: Fri Apr 28, 2017 2:37 pm 
Offline

Joined: Wed Mar 29, 2017 8:08 am
Posts: 18
Osiris wrote:
This is definitely a bug and should have been logged on GitHub and not here.


Thanks...I created a few issues for this plugin, and cigamit quickly rectified the issues.

So to anyone else reading this...go get that Flowview plugin from Github now :)

_________________
----
Jeff Singleton

- Cacti v1.1.5
- Syslog v2.1
- Flowview v2.0
- Thold v1.0.2


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group