Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Fri Mar 22, 2019 9:41 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: hmib not working
PostPosted: Mon Jun 25, 2018 1:12 am 
Offline

Joined: Fri Oct 28, 2016 12:43 am
Posts: 28
Greetings,

I follow the Installation guide:
1. install the plugin via Cacti Plugin Management
2. copy the script server script files to Cacti's scripts directory
3. copy the script server resource files to Cacti's resource/script_server directory
But the graph just don't come out.

I tried to modify Data Queries setting, still not working.

No error message, except when realtime preview

hmib is 3.1, target is windows server 2012
Cacti 0.8.8h work fine without hmib.....maybe I don't need hmib? :-?

Any help?


Attachments:
File comment: Data Queries setting
path.jpg
path.jpg [ 160.73 KiB | Viewed 235 times ]
File comment: no graphs
no-data.jpg
no-data.jpg [ 208.79 KiB | Viewed 235 times ]
File comment: error message when realtime preview
Error.jpg
Error.jpg [ 237.33 KiB | Viewed 235 times ]

_________________
CentOS 7
Cacti 1.1.38
Monitor 2.3.4
php 7.1
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: hmib not working
PostPosted: Mon Jun 25, 2018 1:46 am 
Offline

Joined: Fri Oct 28, 2016 12:43 am
Posts: 28
Turned out I don't need hmib to see CPU Utilization & Disk Utilization.

I uninstall hmib and replace back all the files, and I have all the graphs! :lol:

_________________
CentOS 7
Cacti 1.1.38
Monitor 2.3.4
php 7.1


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: hmib not working
PostPosted: Mon Jun 25, 2018 2:29 am 
Offline

Joined: Fri Oct 28, 2016 12:43 am
Posts: 28
But the build-in disk Utilization seems don't have percentage, I need this for threshold.
My old solution was to modify scripts/ss_host_disk.php and resource/script_server/host_disk.xml, to add a "StoragePercent"
It's from Cacti forums But that's for 0.8.8

Any idea?
Or do I have to use hmib and try to fix the error? :cry:


Attachments:
no-percentage.jpg
no-percentage.jpg [ 102.44 KiB | Viewed 233 times ]

_________________
CentOS 7
Cacti 1.1.38
Monitor 2.3.4
php 7.1
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: hmib not working
PostPosted: Mon Jun 25, 2018 4:30 am 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Sun Aug 27, 2017 12:05 am
Posts: 2296
I believe you need a CDEF to takes the two values as inputs.

_________________
Official Cacti Developer

Cacti Resources:
Cacti Website (including releases)
Cacti Issues
Cacti Development Releases
Cacti Development Documentation

My resources:
How to submit Pull Requests
Development Wiki and How To's
Updated NetSNMP Memory template for Cacti 1.x
Cisco SFP template for Cacti 0.8.8


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: hmib not working
PostPosted: Wed Jun 27, 2018 1:26 am 
Offline

Joined: Fri Oct 28, 2016 12:43 am
Posts: 28
netniV wrote:
I believe you need a CDEF to takes the two values as inputs.


I use the old code I mentioned before and it still works!
But I guess that's not a good way to fix a problem.
I'll try to understand what a CDEF is and how to use it.
Thanks~

_________________
CentOS 7
Cacti 1.1.38
Monitor 2.3.4
php 7.1


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: hmib not working
PostPosted: Thu Nov 22, 2018 8:32 am 
Offline
Cacti Pro User
User avatar

Joined: Mon Jan 05, 2015 10:10 am
Posts: 753
If using thold, you can always use the percentage data manipulation type.

_________________
Before history, there was a paradise, now dust.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group