[INFO] Show off your Weathermaps.

Support questions about the Network Weather Map plugin

Moderators: Moderators, Developers

Post Reply
Author
Message
User avatar
Howie
Cacti Guru User
Posts: 5328
Joined: Thu Sep 16, 2004 5:53 am
Location: United Kingdom
Contact:

Re: [INFO] Show off your Weathermaps.

#196 Post by Howie » Sun Feb 28, 2016 5:31 am

frostyritz wrote:anyone know if you can iframe to a realtime graph In the actual page without doing a mouse hover.

Thanks
The image is static. You'd have to edit the HTML to make a div over the top of the actual weathermap image. There isn't a way to do that in the configuration. I've been thinking for a while that allowing you to include additional javascript in the html output might be useful, but it also makes it possible to break Cacti's web pages.

With that, you'd then be able to use js/jquery to insert additional stuff on the page. It would be a pain to maintain, if it changed regularly.
Weathermap 0.98 is out! & QuickTree 1.0. Superlinks is over there now (and built-in to Cacti 1.x).
Some Other Cacti tweaks, including strip-graphs, icons and snmp/netflow stuff.
(Let me know if you have UK DevOps or Network Ops opportunities, too!)

frostyritz
Posts: 23
Joined: Wed Apr 03, 2013 8:17 pm

Re: [INFO] Show off your Weathermaps.

#197 Post by frostyritz » Sun Feb 28, 2016 10:37 am

Ahhh yea thats exactly what i was thinking some thing todo with jquery

My reason is if were in an outage situation they like stats available / ready every 30 seconds to minute which would at least be a cool way to gather market stats and the Graph view of it just makes it a good view then i was iframe/embed some

first i thought maybe iframe this
http://1.1.1.1/cacti/plugins/realtime/g ... h_id=24741

But then i was thinking to get more creative with a realtime data not exactly this one but someting similar
http://www.jqueryflottutorial.com/tester-10.html

though i did somethign like this to convert and go to png and then weathermap.

ifconfig | convert -background black -fill white \
-font Helvetica -pointsize 14 \
label:@- cmd.png

though what if i also did somehow build a gif would it show a gif image or is it purely static setup.



Thanks a bunch i did some Really cool stuff with it i did like a master market config and then a template config generator so it would query Graphs based on matches so i autocreated 40 weathermaps from a master template.

User avatar
Howie
Cacti Guru User
Posts: 5328
Joined: Thu Sep 16, 2004 5:53 am
Location: United Kingdom
Contact:

Re: [INFO] Show off your Weathermaps.

#198 Post by Howie » Sun Feb 28, 2016 2:10 pm

frostyritz wrote:Ahhh yea thats exactly what i was thinking some thing todo with jquery

My reason is if were in an outage situation they like stats available / ready every 30 seconds to minute which would at least be a cool way to gather market stats and the Graph view of it just makes it a good view then i was iframe/embed some

first i thought maybe iframe this
http://1.1.1.1/cacti/plugins/realtime/g ... h_id=24741

But then i was thinking to get more creative with a realtime data not exactly this one but someting similar
http://www.jqueryflottutorial.com/tester-10.html

though i did somethign like this to convert and go to png and then weathermap.

ifconfig | convert -background black -fill white \
-font Helvetica -pointsize 14 \
label:@- cmd.png

though what if i also did somehow build a gif would it show a gif image or is it purely static setup.



Thanks a bunch i did some Really cool stuff with it i did like a master market config and then a template config generator so it would query Graphs based on matches so i autocreated 40 weathermaps from a master template.
Please create a new topic for this....
Weathermap 0.98 is out! & QuickTree 1.0. Superlinks is over there now (and built-in to Cacti 1.x).
Some Other Cacti tweaks, including strip-graphs, icons and snmp/netflow stuff.
(Let me know if you have UK DevOps or Network Ops opportunities, too!)

aftershocks
Cacti User
Posts: 117
Joined: Fri Aug 22, 2014 2:11 pm

Re: [INFO] Show off your Weathermaps.

#199 Post by aftershocks » Sat Mar 05, 2016 10:01 am

Anyone know how ikorzha758 made the "logout" button? That function looks unique...

skeffling
Posts: 13
Joined: Wed Mar 30, 2016 4:23 pm

Re: [INFO] Show off your Weathermaps.

#200 Post by skeffling » Sun Apr 10, 2016 3:05 pm

One of my maps for an ISP, a simpler version for a screen on the wall, and as it's a wall screen we're not needing to show figures. Thanks Howie!
Attachments
map.png
map.png (73.5 KiB) Viewed 6633 times

User avatar
Howie
Cacti Guru User
Posts: 5328
Joined: Thu Sep 16, 2004 5:53 am
Location: United Kingdom
Contact:

Re: [INFO] Show off your Weathermaps.

#201 Post by Howie » Sun Apr 10, 2016 4:21 pm

skeffling wrote:One of my maps for an ISP, a simpler version for a screen on the wall, and as it's a wall screen we're not needing to show figures. Thanks Howie!
Oooh, you're the one person who uses ninks :-)
Weathermap 0.98 is out! & QuickTree 1.0. Superlinks is over there now (and built-in to Cacti 1.x).
Some Other Cacti tweaks, including strip-graphs, icons and snmp/netflow stuff.
(Let me know if you have UK DevOps or Network Ops opportunities, too!)

skeffling
Posts: 13
Joined: Wed Mar 30, 2016 4:23 pm

Re: [INFO] Show off your Weathermaps.

#202 Post by skeffling » Mon Apr 11, 2016 1:38 am

Heh! Our other map, which has much more detail, has over 25 ninks! They seem like a good way of showing in/out traffic in simple way. I'd like to be able to hide the bandwidth figures in a nink, but that's a question in another thread :-)

agarate
Posts: 3
Joined: Thu Apr 21, 2016 10:33 am

Re: [INFO] Show off your Weathermaps.

#203 Post by agarate » Thu Apr 21, 2016 1:08 pm

Hi Guys, I'm new in weathermaps, I from Chile. Can You tell me how I can put ports in red or greed inside weathermaps... like ch3i...

Thank you SO Much folks...

ch3i
Posts: 17
Joined: Tue Mar 03, 2015 6:22 am

Re: [INFO] Show off your Weathermaps.

#204 Post by ch3i » Mon Apr 25, 2016 9:23 am

agarate wrote:Hi Guys, I'm new in weathermaps, I from Chile. Can You tell me how I can put ports in red or greed inside weathermaps... like ch3i...

Thank you SO Much folks...
Hi, you have to use that syntax :

Code: Select all

ICON images/port_{node:this:inscaletag}.png
I use two pictures > one green for up state and one red for down state : port_1.png and port_2.png.

agarate
Posts: 3
Joined: Thu Apr 21, 2016 10:33 am

Re: [INFO] Show off your Weathermaps.

#205 Post by agarate » Thu Apr 28, 2016 8:03 am

ch3i wrote:
agarate wrote:Hi Guys, I'm new in weathermaps, I from Chile. Can You tell me how I can put ports in red or greed inside weathermaps... like ch3i...

Thank you SO Much folks...
Hi, you have to use that syntax :

Code: Select all

ICON images/port_{node:this:inscaletag}.png
I use two pictures > one green for up state and one red for down state : port_1.png and port_2.png.

Thank You, I will try :D :D

bboy8012
Cacti User
Posts: 54
Joined: Thu May 01, 2014 8:27 am

Re: [INFO] Show off your Weathermaps.

#206 Post by bboy8012 » Thu Jul 28, 2016 1:25 pm

Here is a Map in progress for testing a script to create the overall layout.
Image

fida408
Posts: 3
Joined: Wed Aug 17, 2016 5:38 am

Re: my work net env

#207 Post by fida408 » Thu Aug 18, 2016 3:46 pm

tbaror wrote:our storage net map
thanks to all for the help to get all this maps works :-)

fida408
Posts: 3
Joined: Wed Aug 17, 2016 5:38 am

Re: [INFO] Show off your Weathermaps.

#208 Post by fida408 » Thu Aug 18, 2016 3:48 pm

bboy8012 wrote:Here is a Map in progress for testing a script to create the overall layout.
Image

fida408
Posts: 3
Joined: Wed Aug 17, 2016 5:38 am

Re:

#209 Post by fida408 » Thu Aug 18, 2016 3:50 pm

GLR wrote:My home network : a pfSense firewall, a LAN with a WLAN, a DMZ, two remote sites connected via OpenVPN

(There is a little problem with the bandwidth usage on the WLAN link)

ruck
Posts: 1
Joined: Wed Oct 19, 2016 7:27 am

Re: [INFO] Show off your Weathermaps.

#210 Post by ruck » Tue Nov 01, 2016 8:36 am

ch3i wrote:Image
buenos dias,

He intentado de mil maneras hacer este gráfico en Weathermaps pero siempre me da algún error. he descargado sus códigos pero no muestra cambios en el puerto (up / down).

Estos son los logs que tengo hasta ahora:::

Code: Select all

11/01/2016 09:00:32 AM - WEATHERMAP: Poller[0] [Map 74] PUERTOSSW.conf: Wrote map to /usr/share/cacti/site/plugins/weathermap/output/52a297106d126b73a786.png and /usr/share/cacti/site/plugins/weathermap/output/52a297106d126b73a786.thumb.png
11/01/2016 09:00:32 AM - WEATHERMAP: Poller[0] [Map 74] PUERTOSSW.conf: About to write image file. If this is the last message in your log, increase memory_limit in php.ini [WMPOLL01]
11/01/2016 09:00:32 AM - WEATHERMAP: Poller[0] WARNING: [Map 74] PUERTOSSW.conf: ProcessTargets: NODE G8, target: gauge:/var/lib/cacti/rra/switch_8_traffic_in_1669.rrd:traffic_in:int_status:- on config line 144 of /usr/share/cacti/site/plugins/weathermap/configs/PUERTOSSW.conf was not recognised as a valid TARGET [WMWARN08]
11/01/2016 09:00:32 AM - WEATHERMAP: Poller[0] [Map 74] PUERTOSSW.conf: Map: /usr/share/cacti/site/plugins/weathermap/configs/PUERTOSSW.conf -> /usr/share/cacti/site/plugins/weathermap/output/52a297106d126b73a786.html & /usr/share/cacti/site/plugins/weathermap/output/52a297106d126b73a786.png


Estoy haciendo la prueba con un solo puerto (sin la imagen del switch). En lo que sea exitoso lo que quiero montare todo.

Código::::

Code: Select all

# Automatically generated by php-weathermap v0.98

FONTDEFINE 98 /usr/share/cacti/site/plugins/weathermap/fonts/URSB.TTF 18
FONTDEFINE 101 /usr/share/cacti/site/plugins/weathermap/fonts/URSB.TTF 15
FONTDEFINE 102 /usr/share/cacti/site/plugins/weathermap/fonts/URSB.TTF 14
FONTDEFINE 103 /usr/share/cacti/site/plugins/weathermap/fonts/URSB.TTF 13
FONTDEFINE 104 /usr/share/cacti/site/plugins/weathermap/fonts/URSB.TTF 12
FONTDEFINE 105 /usr/share/cacti/site/plugins/weathermap/fonts/URSB.TTF 11
FONTDEFINE 106 /usr/share/cacti/site/plugins/weathermap/fonts/URSB.TTF 10

WIDTH 600
HTMLSTYLE overlib
KEYFONT 3
TITLEFONT 5
TITLE Infrastructure Map
HTMLOUTPUTFILE Infrastructure.html
TIMEPOS 1662 15 Created: %b %d %Y %H:%M:%S

KEYPOS DEFAULT 1695 966 Load %
KEYSTYLE  DEFAULT horizontal 158
KEYTEXTCOLOR 0 0 0
KEYOUTLINECOLOR 0 0 0
KEYBGCOLOR 255 255 255
BGCOLOR 255 255 255
TITLECOLOR 0 0 0
TIMECOLOR 0 0 0


SCALE ifstatus 0    0.99 255 209  71  2
SCALE ifstatus 1    1      0 255   0  1
SCALE ifstatus 1.01 2    255 209  71  2


SET key_hidepercent_DEFAULT 1


# End of global section


# TEMPLATE-only NODEs:
NODE DEFAULT
	LABELFONT 1
	MAXVALUE 100


# TEMPLATE-only LINKs:
LINK DEFAULT
	WIDTH 3
	BWFONT 1
	BANDWIDTH 1000M


# regular NODEs:
NODE G8
	INFOURL /cacti/graph.php?rra_id=all&local_graph_id=1586
	OVERLIBGRAPH /cacti/graph_image.php?rra_id=0&graph_nolegend=true&graph_height=100&graph_width=300&local_graph_id=1586
	ICON images/port_{node:this:inscaletag}.png
	TARGET gauge:/var/lib/cacti/rra/switch_8_traffic_in_1669.rrd:traffic_in:int_status:-
	USESCALE ifstatus in percent
	POSITION 110 275


# regular LINKs:


# That's All Folks!

Auxilio por favor.....

Post Reply