Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Thu Aug 17, 2017 2:58 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: My links stop getting update
PostPosted: Sun Nov 20, 2016 4:11 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Mar 29, 2012 2:19 am
Posts: 74
I'm facing new issue with weathermap link update.
from last Fri, my links are not updated by the color or link traffic.
I'me using weather 0.97C and boost plugin.
my cacti is: 0.8.8F based on linux.

my maps contains SET rrd_use_poller_output 1
also nothing in my log file although I see warnings in the weather map.

how can I start investigate this?
any ideas what can cause this issue?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: My links stop getting update
PostPosted: Sun Nov 20, 2016 6:16 pm 
Offline
Cacti Guru User
User avatar

Joined: Thu Sep 16, 2004 5:53 am
Posts: 5117
Location: United Kingdom
By default the Cacti log viewer only shows you a limited number of lines. Try 'grep WEATHERMAP cacti.log' instead. If there is a warning count, then there definitely should be warnings.

Also - what else changed on Friday? (e.g. php updated?)

And is Boost updating your graphs correctly still?

_________________
Weathermap 0.98 is out! & QuickTree 0.2. Superlinks is over there now.
Some Other Cacti tweaks, including strip-graphs, icons and snmp/netflow stuff.
(Let me know if you have UK DevOps or Network Ops opportunities, too!)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: My links stop getting update
PostPosted: Mon Nov 21, 2016 1:43 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Mar 29, 2012 2:19 am
Posts: 74
boost is updating my graph correctly.
I've grep the log file, no errors or warnings. I only have lines with WEATHERMAP WM poller_output: Got one!
I didnt have any php update

help is needed urgently


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: My links stop getting update
PostPosted: Mon Nov 21, 2016 6:13 am 
Offline
Cacti Guru User
User avatar

Joined: Thu Sep 16, 2004 5:53 am
Posts: 5117
Location: United Kingdom
OK, then try turning on DEBUG logging in cacti for one poller cycle. Then look in the cacti.log for ReadData lines... It should log quite a lot of info about what it is doing.

But, if it suddenly stopped working on Friday then something has obviously changed.

_________________
Weathermap 0.98 is out! & QuickTree 0.2. Superlinks is over there now.
Some Other Cacti tweaks, including strip-graphs, icons and snmp/netflow stuff.
(Let me know if you have UK DevOps or Network Ops opportunities, too!)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: My links stop getting update
PostPosted: Mon Nov 21, 2016 6:13 am 
Offline
Cacti Guru User
User avatar

Joined: Thu Sep 16, 2004 5:53 am
Posts: 5117
Location: United Kingdom
OK, then try turning on DEBUG logging in cacti for one poller cycle. Then look in the cacti.log for ReadData lines... It should log quite a lot of info about what it is doing.

But, if it suddenly stopped working on Friday then something has obviously changed.

_________________
Weathermap 0.98 is out! & QuickTree 0.2. Superlinks is over there now.
Some Other Cacti tweaks, including strip-graphs, icons and snmp/netflow stuff.
(Let me know if you have UK DevOps or Network Ops opportunities, too!)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: My links stop getting update
PostPosted: Mon Nov 21, 2016 7:43 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Mar 29, 2012 2:19 am
Posts: 74
hi,
thanks for the answer.
I've manually ran weathermap-cacti-rebuild.php and all maps have refresh and update.

should I run this script from the crontab each XXX?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: My links stop getting update
PostPosted: Mon Nov 21, 2016 8:27 am 
Offline
Cacti Guru User
User avatar

Joined: Thu Sep 16, 2004 5:53 am
Posts: 5117
Location: United Kingdom
Then check the permissions of the files in the output directory. If you did this before, as a different user to the poller, then that might stop the maps updating. You would definitely get errors in the log for this though.

The files in output, and the directory itself should all be writeable by the user that runs the poller (e.g. 'cacti')

_________________
Weathermap 0.98 is out! & QuickTree 0.2. Superlinks is over there now.
Some Other Cacti tweaks, including strip-graphs, icons and snmp/netflow stuff.
(Let me know if you have UK DevOps or Network Ops opportunities, too!)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: My links stop getting update
PostPosted: Mon Nov 21, 2016 9:52 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Mar 29, 2012 2:19 am
Posts: 74
Hi,
I mess up this permission issues.
I've installed my cacti with cactiuser.

what are the needed permissions for:
cacti root dir
everything below cacti root.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: My links stop getting update
PostPosted: Mon Nov 21, 2016 10:00 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Mar 29, 2012 2:19 am
Posts: 74
I did the following steps for permission:
chown -R cactiuser:users cacti
cd cacti
chown -R cactiuser:users *
chmod -R 777 *

I've moved the poller to cactiuser crontab.

log looks good, but my rrds are not getting update.
I'm using boost


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: My links stop getting update
PostPosted: Mon Nov 21, 2016 10:08 am 
Offline
Cacti Guru User
User avatar

Joined: Thu Sep 16, 2004 5:53 am
Posts: 5117
Location: United Kingdom
If you use boost, you're rrd files don't always get updated. That's what it does.

Why did you change the permissions of everything?

Did it work?

_________________
Weathermap 0.98 is out! & QuickTree 0.2. Superlinks is over there now.
Some Other Cacti tweaks, including strip-graphs, icons and snmp/netflow stuff.
(Let me know if you have UK DevOps or Network Ops opportunities, too!)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: My links stop getting update
PostPosted: Mon Nov 21, 2016 10:32 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Mar 29, 2012 2:19 am
Posts: 74
My graphs are not getting update now.
The poller cron was running from root and now from cactiuser
I want to solve the weathermap link update.

I can reverse the change in 1minute.

What should i do in order to make the links getting update


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: My links stop getting update
PostPosted: Mon Nov 28, 2016 12:15 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Mar 29, 2012 2:19 am
Posts: 74
issue solved.
I've added users: apache, cactiuser and root to the correct group


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group