Interface not available for new weathermap link

Support questions about the Network Weather Map plugin

Moderators: Moderators, Developers

Post Reply
Author
Message
antokapo
Posts: 47
Joined: Fri Nov 20, 2015 4:06 am

Interface not available for new weathermap link

#1 Post by antokapo » Tue Dec 20, 2016 8:19 am

Hi

I'm trying to add a link between two routers in the network weathermap, but i cannot see one interface among the available ones when i try to set the data source clicking on "Pick from cacti" link.

Our plugin stuff:

Autom8 0.37 Automate Cacti Tasks General Active Reinhard Scheck
Aggregate 1.01 Create Aggregate Graphs General Active Reinhard Scheck
Settings 0.71 Global Plugin Settings System Active Jimmy Conner
Boost 5.1 Large Site Performance Booster System Active The Cacti Group
Weathermap 0.97b PHP Network Weathermap Old PIA Active Howard Jones
Realtime 0.5 Realtime Graph Viewer General Active Mathieu Virbel
Rrdexport 0.3 RRD Auto Export General Active Pattapong Jantarach
Thold 0.5 Thresholds General Active Jimmy Conner
Showing All 8 Rows

Any help will be appreciated.

It seems all well configured, i see the referring graph in the "Graphs" section.

I suspect something wrong with the poller and snmp retrieved data.

Thanks

Antonello

User avatar
Howie
Cacti Guru User
Posts: 5337
Joined: Thu Sep 16, 2004 5:53 am
Location: United Kingdom
Contact:

Re: Interface not available for new weathermap link

#2 Post by Howie » Tue Dec 20, 2016 9:25 am

Is it a "normal" graph? in other words, did it come from a template, or was it specially made? The data sources for hand-made graphs might not show up.

You should check the Data Sources section in Cacti - that's the table that Weathermap is looking at.
Weathermap 0.98 is out! & QuickTree 1.0. Superlinks is over there now (and built-in to Cacti 1.x).
Some Other Cacti tweaks, including strip-graphs, icons and snmp/netflow stuff.
(Let me know if you have UK DevOps or Network Ops opportunities, too!)

antokapo
Posts: 47
Joined: Fri Nov 20, 2015 4:06 am

Re: Interface not available for new weathermap link

#3 Post by antokapo » Tue Dec 20, 2016 10:04 am

Hi Howie

I checked the data source section, there was a different entry for my interface, really strange, because i had the graph for that interface, template based as the other ones.

What I did a couple of minutes ago was to delete and recreate the data sources, now it works ... but i didn't understand completely why .

Keeping it monitored for some time

Thanks a lot for having me pointed out to the relevant section of cacti.

Antonello

Post Reply