Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Sun Nov 19, 2017 9:26 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: [Solved] upgrade : thold template lost & can't create te
PostPosted: Tue May 25, 2010 8:52 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Apr 08, 2010 4:17 am
Posts: 105
Location: France
Hello,

I have upgraded my cacti (0.8.7b to 0.8.7e). I had plugin Thold with some templates in the cacti 0.8.7b.

After doing the upgrade, when I go in thold templates, there are zero template... So, because there had just 10 templates, I would like to create again this templates. But when I do that, I obtain this error :
Code:
Error: A template with that Data Source already exists!

I tried to delete all the data sources with threshold, but it does the same error when I try to create a template...

And, when I create a threshold directly on a host (Console > Management > Threshold > Add), Cacti tells me : "Record Updated" ; and when I go to threshold to see the threshold created, there is nothing...

So, I need templates, Cacti doesn't show me my old templates, so I don't have templates, and I can't create templates... How can I do...?
If you need more information, tell me!

Thanks in advance!

_________________
"Sorry for my english... I'm french!"
Cacti version : 0.8.7e
Plugin Architecture : 2.6
Plugins : Settings 0.5, Monitor 0.8.2, Thresholds 0.4.1, Nectar 0.26, Discovery 0.9, Realtime 0.32, Update 0.4, Weathermap 0.97a, Hostinfo 0.2


Last edited by French_Poul on Wed May 26, 2010 6:25 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed May 26, 2010 2:33 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Apr 08, 2010 4:17 am
Posts: 105
Location: France
I try to resolve my problem...

In this topic the problem seems to be the same : http://forums.cacti.net/about36353.html ; I have done uninstalled / installed the plugin thold in plugin management, but when I do "uninstall", I obtain a white page with :
Code:
FATAL : Database or Table does not exist
I return on the previous page, and I see that the plugin is uninstalled, so I do
Code:
mysql -u root -p cacti < thold.sql
Next, I do "install" the plugin thold. But, I can't add a template like the beginning...

So, I still have my problem... :(

_________________
"Sorry for my english... I'm french!"
Cacti version : 0.8.7e
Plugin Architecture : 2.6
Plugins : Settings 0.5, Monitor 0.8.2, Thresholds 0.4.1, Nectar 0.26, Discovery 0.9, Realtime 0.32, Update 0.4, Weathermap 0.97a, Hostinfo 0.2


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed May 26, 2010 3:55 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Apr 08, 2010 4:17 am
Posts: 105
Location: France
I have lose patience... I go to the plugin management and do "disabled", "enabled", "disabled", "enabled" ... ten times or more... I go to console > thold, and try to add a threshold... And... it's work...!! :o I don't know why, but it's work... One problem less... :wink:

_________________
"Sorry for my english... I'm french!"
Cacti version : 0.8.7e
Plugin Architecture : 2.6
Plugins : Settings 0.5, Monitor 0.8.2, Thresholds 0.4.1, Nectar 0.26, Discovery 0.9, Realtime 0.32, Update 0.4, Weathermap 0.97a, Hostinfo 0.2


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [Solved] upgrade : thold template lost & can't create te
PostPosted: Fri Nov 10, 2017 1:32 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Fri Aug 22, 2014 2:11 pm
Posts: 108
Thanks French_Poul! That worked for me too! hehehe :)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group