Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Mon Jul 24, 2017 12:04 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Email not working with Threshold
PostPosted: Mon Aug 22, 2016 5:59 am 
Offline

Joined: Wed Dec 24, 2014 6:07 am
Posts: 11
Hi Forum

Some how i managed to install and configure cacti with Threshold plugin, I have given all the mail configuration details and still it's not delivering and bouncing back to local.

here is my configuration:

Image

Image


how can i solve this issue?

Regards,
Ben


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Email not working with Threshold
PostPosted: Mon Aug 22, 2016 8:38 am 
Offline
Developer

Joined: Thu Apr 07, 2005 3:29 pm
Posts: 2587
Location: B/CS Texas
You selected sendmail, so 1/2 those other options at the bottom don't apply to you. Have you properly setup sendmail to be able to send email on your server? You may check its logs to see if it is properly sending emails or having issues. Or if you have any external mail server (you seem to, since you filled in the SMTP Options), you should try selecting SMTP instead.

_________________
CactiEZ CD


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Email not working with Threshold
PostPosted: Tue Aug 23, 2016 12:05 am 
Offline

Joined: Wed Dec 24, 2014 6:07 am
Posts: 11
HI

Thanks for the replay.

i have enabled SMTP and our external mail server is microsoft exchange.

and it's not going through

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Email not working with Threshold
PostPosted: Tue Aug 23, 2016 4:26 am 
Online
Cacti User

Joined: Wed Dec 07, 2011 9:19 am
Posts: 196
So you have the error !
The end server is not supporting the authentication user/password you provide.

Check on your server side, not on cacti.

_________________
CentOS
Cacti 0.8.8h
Spine 0.8.8h
PIA 3.1
Aggregate 0.75
Monitor 1.3
Settings 0.71
Weathermap 0.98
Thold 0.5
rrdclean 0.41

Own plugin: LinkDiscovery 0.3


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Email not working with Threshold
PostPosted: Sun Aug 28, 2016 4:15 am 
Offline

Joined: Wed Dec 24, 2014 6:07 am
Posts: 11
HI,

finally my test email is delivering to my email through external exchange server.

But i have created one threshold with "Alert Emails" to my email and it's delivering to local cati user account's mail.

and the mail content as below:


Code:
From MAILER-DAEMON  Tue Aug 23 10:20:09 2016
Return-Path: <>
X-Original-To: [email protected]
Delivered-To: [email protected]
Date: Tue, 23 Aug 2016 10:20:09 +0300 (AST)
From: [email protected] (Mail Delivery System)
Subject: Undelivered Mail Returned to Sender
To: [email protected]
Auto-Submitted: auto-replied
Content-Type: multipart/report; report-type=delivery-status;
        boundary="9AC128189E6F.1471936809/kw.example.com"
Status: R

Part 1:
Content-Description: Notification
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii

This is the mail system at host kw.example.com.

I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to postmaster.

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.

                   The mail system

<[email protected]>: host 95.66.124.27[95.66.124.27] said: 553 #5.1.8
    Domain of sender address <[email protected]> does not exist (in
    reply to MAIL FROM command)

Part 2:
Content-Description: Delivery report
Content-Type: message/delivery-status


Part 3:
Content-Description: Undelivered Message
Content-Type: message/rfc822

From [email protected] Tue Aug 23 10:20:09 2016
Return-Path: <[email protected]>
From: Cacti <[email protected]>
To: [email protected]
Date: Tue, 23 Aug 2016 07:20:09 +0000
X-Mailer: Cacti-Thold-v0.5
User-Agent: Cacti-Thold-v0.5
Subject: ALERT: sp02.kw.example.com - Used Space - Real Memory [hdd_used] [hdd_used] is still above threshold of 90 with 7688693350
4
Content-Type: multipart/related; boundary="--REL__MAILER_23189_1471936809_6084500"


Part 3.1:
Content-Type: multipart/alternative; boundary="--ALT__MAILER_23189_1471936809_6084500"

Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"

An Alert has been issued that requires your attention.

Host: sp02.kw.example.com (10.99.80.95)
URL: http://unixgate.kw.example.com/cacti//graph.php?local_graph_id=186&rra_id=1
Message: ALERT: sp02.kw.example.com - Used Space - Real Memory [hdd_used] [hdd_used] is still above threshold of 90 with
76886933504





Part 3.2:
Content-ID: <[email protected]>
Content-Type: image/jpg
Content-Disposition: inline; filename="186.jpg"


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Email not working with Threshold
PostPosted: Mon Aug 29, 2016 2:07 am 
Online
Cacti User

Joined: Wed Dec 07, 2011 9:19 am
Posts: 196
your local sendmail (or whatever you MTA is localy) does not recognize localhost.example.com as authorized domain

<[email protected]>: host 95.66.124.27[95.66.124.27] said: 553 #5.1.8
Domain of sender address <[email protected]> does not exist (in
reply to MAIL FROM command)

_________________
CentOS
Cacti 0.8.8h
Spine 0.8.8h
PIA 3.1
Aggregate 0.75
Monitor 1.3
Settings 0.71
Weathermap 0.98
Thold 0.5
rrdclean 0.41

Own plugin: LinkDiscovery 0.3


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Email not working with Threshold
PostPosted: Tue Aug 30, 2016 1:44 am 
Offline

Joined: Wed Dec 24, 2014 6:07 am
Posts: 11
HI

thanks for thehelp,

i fixed the issue and now i am getting mails.

Regards,
Ben


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group