Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Sun Oct 21, 2018 12:49 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 118 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Author Message
 Post subject: Re: Fix 64bit counters in Interface Traffic graphs
PostPosted: Wed Oct 25, 2017 11:18 am 
Offline
Cacti User

Joined: Mon Apr 09, 2007 1:33 pm
Posts: 96
Location: Nizhnevartovsk, Russia
Yas wrote:
PS. No, we do not use thold plugin, and also cacti admin would rather not touch what is already working, so upgrading to newer version of cacti probably will not going to happen; is there any other way?

Try disabling other plugins except Settings temporarily. Also, after you click "Go", do you go on the confirmation page, or just return to the graph selection page?

_________________
CentOS 64-bit, 20Gb RAM, 8xCPU, some virtual datastore. 600+ hosts, 200k+ datasources, avg polltime 45 sec


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fix 64bit counters in Interface Traffic graphs
PostPosted: Thu Oct 26, 2017 5:57 am 
Offline

Joined: Fri Oct 20, 2017 9:45 am
Posts: 4
shd wrote:
Try disabling other plugins except Settings temporarily. Also, after you click "Go", do you go on the confirmation page, or just return to the graph selection page?


After I click "Go", a confirmation window appears saying "Fix 64bit counters No Yes", then I click Yes, and it returns to graph selection page.
Regarding disabling other plugins, cacti admin says its not a good idea to do on production network because results are hard to predict on a system that is old and everything intertwined, and we really dont want any troubles, we have to find some other way.
Plugins we're using:
Create Aggregate Graphs
Network Discovery
ipsubnet
Realtime Graph Viewer
Syslog Monitoring
update
Large Site Performane Booster
Device Monitoring
Global Plugin Settings
weathermap


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fix 64bit counters in Interface Traffic graphs
PostPosted: Thu Oct 26, 2017 1:52 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Mon Apr 09, 2007 1:33 pm
Posts: 96
Location: Nizhnevartovsk, Russia
Yas wrote:
After I click "Go", a confirmation window appears saying "Fix 64bit counters No Yes", then I click Yes, and it returns to graph selection page.

Do you have a list of graphs on confirmation page? Try comparing going to this page with one graph and several.

Yas wrote:
Create Aggregate Graphs
Network Discovery
ipsubnet
Realtime Graph Viewer
Syslog Monitoring
Global Plugin Settings

I think you can temporarily safely disable this list.

_________________
CentOS 64-bit, 20Gb RAM, 8xCPU, some virtual datastore. 600+ hosts, 200k+ datasources, avg polltime 45 sec


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fix 64bit counters in Interface Traffic graphs
PostPosted: Fri Oct 27, 2017 2:49 am 
Offline

Joined: Fri Oct 20, 2017 9:45 am
Posts: 4
shd wrote:
Do you have a list of graphs on confirmation page? Try comparing going to this page with one graph and several.

No, its empty for both several graphs selected and for only one graph selected, only No/Yes buttons, I tried many times, its always empty.
The button near graph itself works perfectly though.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fix 64bit counters in Interface Traffic graphs
PostPosted: Mon Dec 11, 2017 12:03 pm 
Offline

Joined: Sat Jul 08, 2017 3:32 am
Posts: 2
Hi,

I'm on Cacti 1.1.3 (it was upgraded from an original installation from 0.87).

I read something about PIA, but I understand that is already included in 1.1.3, or do I need to install it for plugins?

Now I need to install Fix64bit plugin, and for some reason is saying is not compatible.

What I'm missing?

Thanks!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fix 64bit counters in Interface Traffic graphs
PostPosted: Wed Mar 21, 2018 9:53 am 
Offline

Joined: Thu Mar 15, 2018 3:17 pm
Posts: 5
i'm having the same issue as the above poster.
In plugin management, it says not compatible, legacy plugin


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fix 64bit counters in Interface Traffic graphs
PostPosted: Wed Mar 21, 2018 2:22 pm 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Sun Aug 27, 2017 12:05 am
Posts: 1518
That would usually mean that the plugin does not have an INFO file which details the requirements etc.

_________________
Official Cacti Developer

Cacti Resources:
Cacti Website (including releases)
Cacti Issues
Cacti Development Releases
Cacti Development Documentation

My resources:
How to submit Pull Requests
Development Wiki and How To's
Updated NetSNMP Memory template for Cacti 1.x
Cisco SFP template for Cacti 0.8.8


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fix 64bit counters in Interface Traffic graphs
PostPosted: Wed Mar 21, 2018 2:29 pm 
Offline

Joined: Thu Mar 15, 2018 3:17 pm
Posts: 5
You are correct.
I do not have an info file.

Anyone know where i can get the one i need?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fix 64bit counters in Interface Traffic graphs
PostPosted: Wed Mar 21, 2018 5:59 pm 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Sun Aug 27, 2017 12:05 am
Posts: 1518
tbh, there isn't much that goes in there. but if the info file is missing, the plugin author may not have made it work properly with 1.x. Either that or there is a later version available on the docs website or in the thread you linked.

_________________
Official Cacti Developer

Cacti Resources:
Cacti Website (including releases)
Cacti Issues
Cacti Development Releases
Cacti Development Documentation

My resources:
How to submit Pull Requests
Development Wiki and How To's
Updated NetSNMP Memory template for Cacti 1.x
Cisco SFP template for Cacti 0.8.8


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fix 64bit counters in Interface Traffic graphs
PostPosted: Thu Mar 22, 2018 9:40 am 
Offline

Joined: Thu Mar 15, 2018 3:17 pm
Posts: 5
the latest version is .4 and no info file is included in the .tar file

so if anyone has one, i'd like to get a copy


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fix 64bit counters in Interface Traffic graphs
PostPosted: Thu Mar 22, 2018 5:30 pm 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Sun Aug 27, 2017 12:05 am
Posts: 1518
Try downloading from https://github.com/simnv/fix64bit

If you use:
Code:
git clone https://github.com/simnv/fix64bit fix64bit


from the <cacti>/plugins directory, that should work. Just make sure to remove any existing folder with the plugin in.

_________________
Official Cacti Developer

Cacti Resources:
Cacti Website (including releases)
Cacti Issues
Cacti Development Releases
Cacti Development Documentation

My resources:
How to submit Pull Requests
Development Wiki and How To's
Updated NetSNMP Memory template for Cacti 1.x
Cisco SFP template for Cacti 0.8.8


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fix 64bit counters in Interface Traffic graphs
PostPosted: Thu Mar 22, 2018 11:10 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Mon Apr 09, 2007 1:33 pm
Posts: 96
Location: Nizhnevartovsk, Russia
I've lost my cacti dokuwiki password, and there is no password reset form. So I can't change the plugin page. :)

_________________
CentOS 64-bit, 20Gb RAM, 8xCPU, some virtual datastore. 600+ hosts, 200k+ datasources, avg polltime 45 sec


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Fix 64bit counters in Interface Traffic graphs
PostPosted: Mon Apr 16, 2018 6:59 am 
Offline
Cacti Pro User
User avatar

Joined: Mon Jan 05, 2015 10:10 am
Posts: 605
Logins at the docowiki are unfortunately not working due to the decommissioning of mantis. The doco wiki should be back soon. But you may have to recreate your accounts.

_________________
Before history, there was a paradise, now dust.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 118 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group