Transporter, now at v0.2

Announcements concerning Plugins for Cacti

Moderators: Moderators, Developers

Author
Message
User avatar
zoemu
Cacti User
Posts: 282
Joined: Fri Jul 10, 2009 1:38 pm
Location: Toronto, Canada

#16 Post by zoemu » Fri Sep 04, 2009 3:45 pm

I downloaded this plugin it works except for the SWF graph...I get a blank Page...anyone!!

Thanks

salinois
Posts: 4
Joined: Mon Aug 03, 2009 3:58 am

pb with plugins "Transporter"

#17 Post by salinois » Mon Oct 26, 2009 9:46 am

hello,

so, I have an ERROR with 'Transporter' ;
10/26/2009 03:40:03 PM - TRANSPORTER: Poller[0] TRANSPORTER: 1 of 1 record(s) processed
10/26/2009 03:40:03 PM - TRANSPORTER: Poller[0] TRANSPORTER: wrong or no data
????


An idea !!!

excuse me for my english.
Thank you for your help.

My config is :

Cacti Version 0.8.7e
Plugin Architecture 2.5
Poller Type CMD.php
Server Info Linux 2.6.26-1-686
Web Server Apache/2.2.9 (Debian) PHP/5.2.6-1+lenny3 with Suhosin-Patch mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8g
PHP Version 5.2.6-1+lenny3
PHP Extensions zip, xmlwriter, libxml, xml, wddx, tokenizer, sysvshm, sysvsem, sysvmsg, session, SimpleXML, sockets, soap, SPL, shmop, standard, Reflection, posix, mime_magic, mbstring, json, iconv, hash, gettext, ftp, filter, exif, dom, dba, date, ctype, calendar, bz2, bcmath, zlib, pcre, openssl, xmlreader, apache2handler, ldap, gd, mcrypt, mysql, mysqli, PDO, pdo_mysql, snmp
MySQL Version 5.0.51a-24
RRDTool Version 1.3.1
SNMP Version 5.4.1
Plugins Global Plugin Settings (settings - v0.5)
Update Checker (update - v0.4)
Login Page Mod (loginmod - v1.0)
Realtime Graph Viewer (realtime - v0.36)
System Title Changer (titlechanger - v0.1)
Router Configs (routerconfigs - v0.1)
PHP Network Managing (PHP Network Managing - v0.6.1)
Device Monitoring (monitor - v0.8.2)
IP subnet Calculator IPv4 IPv6 (ipsubnet - v.4d)
Network Discovery (discovery - v0.8.5)
Cacti Log View (CLog - v1.21)
Documents (docs - v0.2)
SuperLinks (superlinks - v0.8)
Network Tools (tools - v0.3)
Host Info (hostinfo - v0.2)
Thresholds (thold - v0.4.1)
Spike Killer for Cacti Graphs (spikekill - v1.0)
RRD File Cleaner (RRD Cleaner - v0.38)
collects poller output in cacti mysql database (transporter - v0.2)
Poller Performance Report (pollperf - v0.2)

User avatar
johnrembo
Cacti User
Posts: 216
Joined: Mon Apr 24, 2006 3:33 am

Re: pb with plugins "Transporter"

#18 Post by johnrembo » Mon Oct 26, 2009 2:28 pm

salinois wrote:hello,

so, I have an ERROR with 'Transporter' ;
10/26/2009 03:40:03 PM - TRANSPORTER: Poller[0] TRANSPORTER: 1 of 1 record(s) processed
10/26/2009 03:40:03 PM - TRANSPORTER: Poller[0] TRANSPORTER: wrong or no data
????


An idea !!!

excuse me for my english.
Thank you for your help.

My config is :

Cacti Version 0.8.7e
Plugin Architecture 2.5
Poller Type CMD.php
Server Info Linux 2.6.26-1-686
Web Server Apache/2.2.9 (Debian) PHP/5.2.6-1+lenny3 with Suhosin-Patch mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8g
PHP Version 5.2.6-1+lenny3
PHP Extensions zip, xmlwriter, libxml, xml, wddx, tokenizer, sysvshm, sysvsem, sysvmsg, session, SimpleXML, sockets, soap, SPL, shmop, standard, Reflection, posix, mime_magic, mbstring, json, iconv, hash, gettext, ftp, filter, exif, dom, dba, date, ctype, calendar, bz2, bcmath, zlib, pcre, openssl, xmlreader, apache2handler, ldap, gd, mcrypt, mysql, mysqli, PDO, pdo_mysql, snmp
MySQL Version 5.0.51a-24
RRDTool Version 1.3.1
SNMP Version 5.4.1
Plugins Global Plugin Settings (settings - v0.5)
Update Checker (update - v0.4)
Login Page Mod (loginmod - v1.0)
Realtime Graph Viewer (realtime - v0.36)
System Title Changer (titlechanger - v0.1)
Router Configs (routerconfigs - v0.1)
PHP Network Managing (PHP Network Managing - v0.6.1)
Device Monitoring (monitor - v0.8.2)
IP subnet Calculator IPv4 IPv6 (ipsubnet - v.4d)
Network Discovery (discovery - v0.8.5)
Cacti Log View (CLog - v1.21)
Documents (docs - v0.2)
SuperLinks (superlinks - v0.8)
Network Tools (tools - v0.3)
Host Info (hostinfo - v0.2)
Thresholds (thold - v0.4.1)
Spike Killer for Cacti Graphs (spikekill - v1.0)
RRD File Cleaner (RRD Cleaner - v0.38)
collects poller output in cacti mysql database (transporter - v0.2)
Poller Performance Report (pollperf - v0.2)
ahh you lazy people :evil:

transporter plugin is called and executed in the following manner:

1.

Code: Select all

$plugin_hooks['poller_output']['transporter'] = 'transporter_poller_output';
2.

Code: Select all

function transporter_poller_output ($rrd_update_array){ 
transporter_process($dbtable,$dbhistcycles,&$rrd_update_array);
}
3.

Code: Select all

function transporter_process($dbtable,$hcycles,$data) {
    if (empty($data))
	if ($debug) cacti_log("TRANSPORTER: wrong or no data", TURE, "TRANSPORTER");
}
you have empty input data on 2.
anything in apache error log, something like "call-by-referrence is deprecated"?
[url=http://forums.cacti.net/viewtopic.php?t=24934&highlight=zond]zond plugin[/url]
[url=http://forums.cacti.net/viewtopic.php?t=28384]memorize plugin[/url]
[url=http://forums.cacti.net/viewtopic.php?p=141322#141322]transporter plugin[/url]

User avatar
zoemu
Cacti User
Posts: 282
Joined: Fri Jul 10, 2009 1:38 pm
Location: Toronto, Canada

#19 Post by zoemu » Fri Oct 30, 2009 3:23 pm

I have a similar problem as the first entry in this thread. I get a blank window when I try to run "graph without rrd" in Internet Explorer, it work ok with Firefox.... any special setting on IE.....I need to get this going please.


Thank You

Netcooler
Cacti User
Posts: 127
Joined: Thu Dec 24, 2009 9:08 am

#20 Post by Netcooler » Tue Jul 27, 2010 8:03 am

Has anyone had good success using this plugin an using a tool like Crystal Reports to report on Data?

User avatar
johnrembo
Cacti User
Posts: 216
Joined: Mon Apr 24, 2006 3:33 am

#21 Post by johnrembo » Thu Jul 29, 2010 9:36 am

Netcooler wrote:Has anyone had good success using this plugin an using a tool like Crystal Reports to report on Data?
Havent tried it with Crystal Reports - theoretically it should work.
I've just tried host this plugin works on latest cacti release with PA 2.8 and found that it doesn't display chart correctly (no problems with DB however).

I've attached a patch to original post - please apply it.
[url=http://forums.cacti.net/viewtopic.php?t=24934&highlight=zond]zond plugin[/url]
[url=http://forums.cacti.net/viewtopic.php?t=28384]memorize plugin[/url]
[url=http://forums.cacti.net/viewtopic.php?p=141322#141322]transporter plugin[/url]

angusma
Posts: 19
Joined: Tue Nov 17, 2009 11:12 pm

#22 Post by angusma » Wed Aug 25, 2010 3:03 am

I'm using Transporter plugin to export data to MYSQL, just wonder how to convert raw data into Mbits. What is the formula? Thanks.
Attachments
untitled.JPG
untitled.JPG (36.89 KiB) Viewed 6778 times

User avatar
johnrembo
Cacti User
Posts: 216
Joined: Mon Apr 24, 2006 3:33 am

#23 Post by johnrembo » Thu Aug 26, 2010 1:47 pm

you should take a look at node_stats.php, line 228 (function node_stats)

in theory it's more than simple, hoever due to resetting counters - some extra logic is necessary.

here's a sample calculation - run it on your server:

Code: Select all

<?php

//node_stats.php, continued from line:286

$alerts=array();
$polling_interval=300;

//static $counters array - in node_stats.php it will be made based on SQL data
$counters=array(
    'traffic_in'=>array(
        10000,
        12349,
        15949,
        28375,
        39854,
        48572,
        61293
    ),
    'traffic_out'=>array(
        845737372,
        948273735,
        1029348758,
        1234959483,
        1583838284,
        1622263633,
        1728028571
    )
);

    foreach ($counters as $id => $curr_counters) {
        $alerts[$id]['hi']='false';
        $alerts[$id]['low']='false';
        foreach ($curr_counters as $ind => $value) {
            if ($ind==0) continue;
            //several lines below are borrowed from thold plugin
            $curr_val =( ($value >= $curr_counters[$ind-1]) ? $value - $curr_counters[$ind-1] :
                                ( ($curr_counters[$ind-1] > 4294967295) ? (18446744073709551615 - $curr_counters[$ind-1]) + $value :
                                    (4294967295 - $curr_counters[$ind-1]) + $value ) )*8/$polling_interval;
            $traffic['data'][$id][] = intval(round($curr_val,2));

            if ($type=='traffic') {
                if ($curr_val > $upper_lim*$high_breach) {
                    $alerts[$id]['hi']='true';
                }
                if ($curr_val <= $lower_lim*$low_breach) {
                    $alerts[$id]['low']='true';
                }
            }

        }
    }
print_r($traffic);
?>
and here's an output (Mbps):

Code: Select all

Array
(
    [data] => Array
        (
            [traffic_in] => Array
                (
                    [0] => 62
                    [1] => 96
                    [2] => 331
                    [3] => 306
                    [4] => 232
                    [5] => 339
                )

            [traffic_out] => Array
                (
                    [0] => 2734303
                    [1] => 2162000
                    [2] => 5482952
                    [3] => 9303434
                    [4] => 1024675
                    [5] => 2820398
                )

        )

)
but please note - above example is for COUNTER data type. Different data templates use different logic, which depends on data source type (GAUGE, COUNTER, DERRIVE).

Full model is implemented in zond plugin - you should look at it's source, unfortunately - it fetches data from *.rrd, not from SQL (transporter).

Alternatively you could analyze thold plugin source
[url=http://forums.cacti.net/viewtopic.php?t=24934&highlight=zond]zond plugin[/url]
[url=http://forums.cacti.net/viewtopic.php?t=28384]memorize plugin[/url]
[url=http://forums.cacti.net/viewtopic.php?p=141322#141322]transporter plugin[/url]

miefrancine
Posts: 3
Joined: Thu Nov 07, 2013 5:59 am

Re: Transporter, now at v0.2

#24 Post by miefrancine » Wed Nov 13, 2013 6:34 am

Good morning,

I´ve installed Transporter plugin to our Cacti. Congratulations, by the way. Very simple solution to something Cacti didn´t have. I´d like to know what´s the limit of cycles Transporter can hold.

I´d be very glad if you could help me. Thank you.

desscartes
Cacti User
Posts: 96
Joined: Fri Mar 14, 2014 1:16 am

Re: Transporter, now at v0.2

#25 Post by desscartes » Thu Jan 29, 2015 1:56 am

hi everybody,

I am using cacti 0.8.8a , I copy transporter plugin cactipath/plugin/ but I couldnt see plugin on gui.

How can I install it?
I this plugin comfortable for this cacti version?



Thanks,
Computer Science Eng.

Cenk Durak

desscartes
Cacti User
Posts: 96
Joined: Fri Mar 14, 2014 1:16 am

Re: Transporter, now at v0.2

#26 Post by desscartes » Tue Feb 10, 2015 8:10 am

any idea????
Computer Science Eng.

Cenk Durak

cigamit
Developer
Posts: 2810
Joined: Thu Apr 07, 2005 3:29 pm
Location: B/CS Texas
Contact:

Re: Transporter, now at v0.2

#27 Post by cigamit » Tue Feb 10, 2015 9:26 am

desscartes wrote:hi everybody,

I am using cacti 0.8.8a , I copy transporter plugin cactipath/plugin/ but I couldnt see plugin on gui.

How can I install it?
I this plugin comfortable for this cacti version?

Thanks,

Your going to need to give much more information then that to get any help. You didn't tell us OS. You didn't tell us the name of the folder you used for the tranporter folder (it has to be exact, including case), you didn't tell us if you checked the permissions or not of the folder and all files underneath. You also said you put it in
cactipath/plugin/
but "plugin" isn't right, it should be "plugins"

desscartes
Cacti User
Posts: 96
Joined: Fri Mar 14, 2014 1:16 am

Re: Transporter, now at v0.2

#28 Post by desscartes » Tue Feb 10, 2015 9:50 am

Sorry about my short information ,

My OS Cenotos, I am using cacti 0.8.8a

I copy transporter file under <cactipath>/plugins.I give permission that folder like my other plugins.
My other plugins are working correctly.
And I add command below to global.php which path is <cactipath>/include

Code: Select all

$plugins[] = 'transporter';


But I can not see plugin on "Plugin Management" or Thresold gui on cacti.

Thanks for your help
Computer Science Eng.

Cenk Durak

cigamit
Developer
Posts: 2810
Joined: Thu Apr 07, 2005 3:29 pm
Location: B/CS Texas
Contact:

Re: Transporter, now at v0.2

#29 Post by cigamit » Tue Feb 10, 2015 9:57 am

$plugins[] = 'transporter';
Shouldn't that be in config.php instead of global.php?

Please post a screen shot from your plugins directory. Do an "ls -la"

desscartes
Cacti User
Posts: 96
Joined: Fri Mar 14, 2014 1:16 am

Re: Transporter, now at v0.2

#30 Post by desscartes » Tue Feb 10, 2015 1:12 pm

Thank you for your response cigamit,

Here my lugins pemissions,

Code: Select all

drwxr-xr-x.  5 root       root       4096 Mar 29  2013 syslog
drwxr-xr-x.  5 root       root       4096 Mar 29  2013 thold
drwxr-xr-x.  2 root       root       4096 Jul 31  2009 titlechanger
drwxrwxr-x.  3 cenk     cenk      4096 Feb 10 11:01 transporter
drwxr-xr-x.  5 root       root       4096 Dec  4  2011 ugroup
drwxrwxr-x.  9 cenk      cenk     4096 Dec 10 16:35 weathermap
[[email protected] plugins]#
I added config.php but same error continue..

Thanks
Computer Science Eng.

Cenk Durak

Post Reply