Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Thu Aug 17, 2017 6:35 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 37 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 04, 2009 3:45 pm 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Fri Jul 10, 2009 1:38 pm
Posts: 279
Location: Toronto, Canada
I downloaded this plugin it works except for the SWF graph...I get a blank Page...anyone!!

Thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject: pb with plugins "Transporter"
PostPosted: Mon Oct 26, 2009 9:46 am 
Offline

Joined: Mon Aug 03, 2009 3:58 am
Posts: 4
hello,

so, I have an ERROR with 'Transporter' ;
10/26/2009 03:40:03 PM - TRANSPORTER: Poller[0] TRANSPORTER: 1 of 1 record(s) processed
10/26/2009 03:40:03 PM - TRANSPORTER: Poller[0] TRANSPORTER: wrong or no data
????


An idea !!!

excuse me for my english.
Thank you for your help.

My config is :

Cacti Version 0.8.7e
Plugin Architecture 2.5
Poller Type CMD.php
Server Info Linux 2.6.26-1-686
Web Server Apache/2.2.9 (Debian) PHP/5.2.6-1+lenny3 with Suhosin-Patch mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8g
PHP Version 5.2.6-1+lenny3
PHP Extensions zip, xmlwriter, libxml, xml, wddx, tokenizer, sysvshm, sysvsem, sysvmsg, session, SimpleXML, sockets, soap, SPL, shmop, standard, Reflection, posix, mime_magic, mbstring, json, iconv, hash, gettext, ftp, filter, exif, dom, dba, date, ctype, calendar, bz2, bcmath, zlib, pcre, openssl, xmlreader, apache2handler, ldap, gd, mcrypt, mysql, mysqli, PDO, pdo_mysql, snmp
MySQL Version 5.0.51a-24
RRDTool Version 1.3.1
SNMP Version 5.4.1
Plugins Global Plugin Settings (settings - v0.5)
Update Checker (update - v0.4)
Login Page Mod (loginmod - v1.0)
Realtime Graph Viewer (realtime - v0.36)
System Title Changer (titlechanger - v0.1)
Router Configs (routerconfigs - v0.1)
PHP Network Managing (PHP Network Managing - v0.6.1)
Device Monitoring (monitor - v0.8.2)
IP subnet Calculator IPv4 IPv6 (ipsubnet - v.4d)
Network Discovery (discovery - v0.8.5)
Cacti Log View (CLog - v1.21)
Documents (docs - v0.2)
SuperLinks (superlinks - v0.8)
Network Tools (tools - v0.3)
Host Info (hostinfo - v0.2)
Thresholds (thold - v0.4.1)
Spike Killer for Cacti Graphs (spikekill - v1.0)
RRD File Cleaner (RRD Cleaner - v0.38)
collects poller output in cacti mysql database (transporter - v0.2)
Poller Performance Report (pollperf - v0.2)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: pb with plugins "Transporter"
PostPosted: Mon Oct 26, 2009 2:28 pm 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Mon Apr 24, 2006 3:33 am
Posts: 216
salinois wrote:
hello,

so, I have an ERROR with 'Transporter' ;
10/26/2009 03:40:03 PM - TRANSPORTER: Poller[0] TRANSPORTER: 1 of 1 record(s) processed
10/26/2009 03:40:03 PM - TRANSPORTER: Poller[0] TRANSPORTER: wrong or no data
????


An idea !!!

excuse me for my english.
Thank you for your help.

My config is :

Cacti Version 0.8.7e
Plugin Architecture 2.5
Poller Type CMD.php
Server Info Linux 2.6.26-1-686
Web Server Apache/2.2.9 (Debian) PHP/5.2.6-1+lenny3 with Suhosin-Patch mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8g
PHP Version 5.2.6-1+lenny3
PHP Extensions zip, xmlwriter, libxml, xml, wddx, tokenizer, sysvshm, sysvsem, sysvmsg, session, SimpleXML, sockets, soap, SPL, shmop, standard, Reflection, posix, mime_magic, mbstring, json, iconv, hash, gettext, ftp, filter, exif, dom, dba, date, ctype, calendar, bz2, bcmath, zlib, pcre, openssl, xmlreader, apache2handler, ldap, gd, mcrypt, mysql, mysqli, PDO, pdo_mysql, snmp
MySQL Version 5.0.51a-24
RRDTool Version 1.3.1
SNMP Version 5.4.1
Plugins Global Plugin Settings (settings - v0.5)
Update Checker (update - v0.4)
Login Page Mod (loginmod - v1.0)
Realtime Graph Viewer (realtime - v0.36)
System Title Changer (titlechanger - v0.1)
Router Configs (routerconfigs - v0.1)
PHP Network Managing (PHP Network Managing - v0.6.1)
Device Monitoring (monitor - v0.8.2)
IP subnet Calculator IPv4 IPv6 (ipsubnet - v.4d)
Network Discovery (discovery - v0.8.5)
Cacti Log View (CLog - v1.21)
Documents (docs - v0.2)
SuperLinks (superlinks - v0.8)
Network Tools (tools - v0.3)
Host Info (hostinfo - v0.2)
Thresholds (thold - v0.4.1)
Spike Killer for Cacti Graphs (spikekill - v1.0)
RRD File Cleaner (RRD Cleaner - v0.38)
collects poller output in cacti mysql database (transporter - v0.2)
Poller Performance Report (pollperf - v0.2)


ahh you lazy people :evil:

transporter plugin is called and executed in the following manner:

1.
Code:
$plugin_hooks['poller_output']['transporter'] = 'transporter_poller_output';

2.
Code:
function transporter_poller_output ($rrd_update_array){
transporter_process($dbtable,$dbhistcycles,&$rrd_update_array);
}

3.
Code:
function transporter_process($dbtable,$hcycles,$data) {
    if (empty($data))
   if ($debug) cacti_log("TRANSPORTER: wrong or no data", TURE, "TRANSPORTER");
}


you have empty input data on 2.
anything in apache error log, something like "call-by-referrence is deprecated"?

_________________
zond plugin
memorize plugin
transporter plugin


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 30, 2009 3:23 pm 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Fri Jul 10, 2009 1:38 pm
Posts: 279
Location: Toronto, Canada
I have a similar problem as the first entry in this thread. I get a blank window when I try to run "graph without rrd" in Internet Explorer, it work ok with Firefox.... any special setting on IE.....I need to get this going please.


Thank You


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jul 27, 2010 8:03 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Dec 24, 2009 9:08 am
Posts: 127
Has anyone had good success using this plugin an using a tool like Crystal Reports to report on Data?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 29, 2010 9:36 am 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Mon Apr 24, 2006 3:33 am
Posts: 216
Netcooler wrote:
Has anyone had good success using this plugin an using a tool like Crystal Reports to report on Data?


Havent tried it with Crystal Reports - theoretically it should work.
I've just tried host this plugin works on latest cacti release with PA 2.8 and found that it doesn't display chart correctly (no problems with DB however).

I've attached a patch to original post - please apply it.

_________________
zond plugin
memorize plugin
transporter plugin


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Aug 25, 2010 3:03 am 
Offline

Joined: Tue Nov 17, 2009 11:12 pm
Posts: 19
I'm using Transporter plugin to export data to MYSQL, just wonder how to convert raw data into Mbits. What is the formula? Thanks.


Attachments:
untitled.JPG
untitled.JPG [ 36.89 KiB | Viewed 6203 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 26, 2010 1:47 pm 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Mon Apr 24, 2006 3:33 am
Posts: 216
you should take a look at node_stats.php, line 228 (function node_stats)

in theory it's more than simple, hoever due to resetting counters - some extra logic is necessary.

here's a sample calculation - run it on your server:

Code:
<?php

//node_stats.php, continued from line:286

$alerts=array();
$polling_interval=300;

//static $counters array - in node_stats.php it will be made based on SQL data
$counters=array(
    'traffic_in'=>array(
        10000,
        12349,
        15949,
        28375,
        39854,
        48572,
        61293
    ),
    'traffic_out'=>array(
        845737372,
        948273735,
        1029348758,
        1234959483,
        1583838284,
        1622263633,
        1728028571
    )
);

    foreach ($counters as $id => $curr_counters) {
        $alerts[$id]['hi']='false';
        $alerts[$id]['low']='false';
        foreach ($curr_counters as $ind => $value) {
            if ($ind==0) continue;
            //several lines below are borrowed from thold plugin
            $curr_val =( ($value >= $curr_counters[$ind-1]) ? $value - $curr_counters[$ind-1] :
                                ( ($curr_counters[$ind-1] > 4294967295) ? (18446744073709551615 - $curr_counters[$ind-1]) + $value :
                                    (4294967295 - $curr_counters[$ind-1]) + $value ) )*8/$polling_interval;
            $traffic['data'][$id][] = intval(round($curr_val,2));

            if ($type=='traffic') {
                if ($curr_val > $upper_lim*$high_breach) {
                    $alerts[$id]['hi']='true';
                }
                if ($curr_val <= $lower_lim*$low_breach) {
                    $alerts[$id]['low']='true';
                }
            }

        }
    }
print_r($traffic);
?>


and here's an output (Mbps):
Code:
Array
(
    [data] => Array
        (
            [traffic_in] => Array
                (
                    [0] => 62
                    [1] => 96
                    [2] => 331
                    [3] => 306
                    [4] => 232
                    [5] => 339
                )

            [traffic_out] => Array
                (
                    [0] => 2734303
                    [1] => 2162000
                    [2] => 5482952
                    [3] => 9303434
                    [4] => 1024675
                    [5] => 2820398
                )

        )

)


but please note - above example is for COUNTER data type. Different data templates use different logic, which depends on data source type (GAUGE, COUNTER, DERRIVE).

Full model is implemented in zond plugin - you should look at it's source, unfortunately - it fetches data from *.rrd, not from SQL (transporter).

Alternatively you could analyze thold plugin source

_________________
zond plugin
memorize plugin
transporter plugin


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Transporter, now at v0.2
PostPosted: Wed Nov 13, 2013 6:34 am 
Offline

Joined: Thu Nov 07, 2013 5:59 am
Posts: 3
Good morning,

I´ve installed Transporter plugin to our Cacti. Congratulations, by the way. Very simple solution to something Cacti didn´t have. I´d like to know what´s the limit of cycles Transporter can hold.

I´d be very glad if you could help me. Thank you.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Transporter, now at v0.2
PostPosted: Thu Jan 29, 2015 1:56 am 
Offline
Cacti User

Joined: Fri Mar 14, 2014 1:16 am
Posts: 96
hi everybody,

I am using cacti 0.8.8a , I copy transporter plugin cactipath/plugin/ but I couldnt see plugin on gui.

How can I install it?
I this plugin comfortable for this cacti version?



Thanks,

_________________
Computer Science Eng.

Cenk Durak


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Transporter, now at v0.2
PostPosted: Tue Feb 10, 2015 8:10 am 
Offline
Cacti User

Joined: Fri Mar 14, 2014 1:16 am
Posts: 96
any idea????

_________________
Computer Science Eng.

Cenk Durak


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Transporter, now at v0.2
PostPosted: Tue Feb 10, 2015 9:26 am 
Offline
Developer

Joined: Thu Apr 07, 2005 3:29 pm
Posts: 2608
Location: B/CS Texas
desscartes wrote:
hi everybody,

I am using cacti 0.8.8a , I copy transporter plugin cactipath/plugin/ but I couldnt see plugin on gui.

How can I install it?
I this plugin comfortable for this cacti version?

Thanks,



Your going to need to give much more information then that to get any help. You didn't tell us OS. You didn't tell us the name of the folder you used for the tranporter folder (it has to be exact, including case), you didn't tell us if you checked the permissions or not of the folder and all files underneath. You also said you put it in
cactipath/plugin/
but "plugin" isn't right, it should be "plugins"

_________________
CactiEZ CD


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Transporter, now at v0.2
PostPosted: Tue Feb 10, 2015 9:50 am 
Offline
Cacti User

Joined: Fri Mar 14, 2014 1:16 am
Posts: 96
Sorry about my short information ,

My OS Cenotos, I am using cacti 0.8.8a

I copy transporter file under <cactipath>/plugins.I give permission that folder like my other plugins.
My other plugins are working correctly.
And I add command below to global.php which path is <cactipath>/include
Code:
$plugins[] = 'transporter';




But I can not see plugin on "Plugin Management" or Thresold gui on cacti.

Thanks for your help

_________________
Computer Science Eng.

Cenk Durak


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Transporter, now at v0.2
PostPosted: Tue Feb 10, 2015 9:57 am 
Offline
Developer

Joined: Thu Apr 07, 2005 3:29 pm
Posts: 2608
Location: B/CS Texas
Quote:
$plugins[] = 'transporter';


Shouldn't that be in config.php instead of global.php?

Please post a screen shot from your plugins directory. Do an "ls -la"

_________________
CactiEZ CD


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Transporter, now at v0.2
PostPosted: Tue Feb 10, 2015 1:12 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Fri Mar 14, 2014 1:16 am
Posts: 96
Thank you for your response cigamit,

Here my lugins pemissions,

Code:
drwxr-xr-x.  5 root       root       4096 Mar 29  2013 syslog
drwxr-xr-x.  5 root       root       4096 Mar 29  2013 thold
drwxr-xr-x.  2 root       root       4096 Jul 31  2009 titlechanger
drwxrwxr-x.  3 cenk     cenk      4096 Feb 10 11:01 transporter
drwxr-xr-x.  5 root       root       4096 Dec  4  2011 ugroup
drwxrwxr-x.  9 cenk      cenk     4096 Dec 10 16:35 weathermap
[[email protected] plugins]#


I added config.php but same error continue..

Thanks

_________________
Computer Science Eng.

Cenk Durak


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 37 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group