Autom8 V0.35

Announcements concerning Plugins for Cacti

Moderators: Moderators, Developers

Author
Message
elpiako
Cacti User
Posts: 85
Joined: Tue Jul 01, 2008 10:02 am
Location: Lille (FRANCE)

n

#16 Post by elpiako » Wed Jun 22, 2011 3:13 am

Yes I do : "Enable Autom8 Graph Creation" is ticked.
And I ran the patch. It worked before having created many graph templates, host templates and graph rules.
Maybe I'll try to backup and delete thoses changes, trying to restore (approximately) this previous state :-?
Server1
Cacti : 0.8.7h | Architecture : 3.0
autom8 : 0.35 | aggregate : 0.75 | settings : 0.71 | thold : 0.4.7 | weathermap : 0.97a

Server2
Cacti : 0.8.7g | Architecture : 2.8
autom8 : 0.35 | aggregate : 0.75 | settings : 0.7 | thold : 0.4.3 | weathermap : 0.97a | flowview : 0.6

elpiako
Cacti User
Posts: 85
Joined: Tue Jul 01, 2008 10:02 am
Location: Lille (FRANCE)

Re: Autom8 V0.35

#17 Post by elpiako » Fri Jun 24, 2011 9:36 am

Problem solved xD I thought I did apply the autom8 patch for 0.87g but in fact the command was failing......... (ok, novice error!!) :-?

I was unable to notice it, until I found how to debug that damn blank page : by adding "error_reporting(E_ALL);" in autom8 php pages. Errors notified redundant functions :)
Server1
Cacti : 0.8.7h | Architecture : 3.0
autom8 : 0.35 | aggregate : 0.75 | settings : 0.71 | thold : 0.4.7 | weathermap : 0.97a

Server2
Cacti : 0.8.7g | Architecture : 2.8
autom8 : 0.35 | aggregate : 0.75 | settings : 0.7 | thold : 0.4.3 | weathermap : 0.97a | flowview : 0.6

Soup
Cacti User
Posts: 66
Joined: Tue Aug 07, 2012 10:02 am

Re: Autom8 V0.35

#18 Post by Soup » Fri Aug 17, 2012 9:23 am

Does autom8 have the ability to re-discover devices at a set interval to determine if new graphs need to be created?

For example, I'm graphing traffic on all "up" interfaces on a device. Today I plug in/turn on a device plugged into a previously down port.

Will autom8 scan that device at some point and create the needed graphs, or will I need to force a re-check on that device?

User avatar
gandalf
Developer
Posts: 22375
Joined: Thu Dec 02, 2004 2:46 am
Location: Muenster, Germany
Contact:

Re: Autom8 V0.35

#19 Post by gandalf » Thu Aug 23, 2012 4:33 pm

In case you chose the correct reindex method, the plugin will autoamtically do what you need: the reindexing will trigger graph generation. Else, you will have to trigger manually ...
R.

Svendx
Posts: 1
Joined: Tue Sep 18, 2012 5:07 am
Location: Frankfurt

Re: Autom8 V0.35

#20 Post by Svendx » Tue Sep 18, 2012 5:27 am

I ran into some problems using Autom8 0.35 and the latest version of Cacti (0.8.8a).

Trying to add a new Rule Item in "Eligible Hosts" or "Create Tree" results in a blank page:
Bildschirmfoto 2012-09-18 um 12.25.15.png
Bildschirmfoto 2012-09-18 um 12.25.15.png (13.68 KiB) Viewed 7767 times
Edit1:

Just found the problem. It's the "Add" link

Code: Select all

http://10.254.8.99/cacti/plugins/autom8/autom8_graph_rules.php?action=item_edit&id=1&rule_type=1
"&" should read "&", seems to be double url encoded/miscoded.

Edit2:

Changed the following line in autom8_utilities.php:1178

Code: Select all

from

html_start_box("<strong>$title</strong>", "100%", $colors["header"], "3", "center", htmlspecialchars($module . "?action=item_edit&id=" . $rule_id . "&rule_type=" . $rule_type));

to

html_start_box("<strong>$title</strong>", "100%", $colors["header"], "3", "center", $module . "?action=item_edit&id=" . urlencode($rule_id) . "&rule_type=" . urlencode($rule_type));



Regards,
Sven

User avatar
gandalf
Developer
Posts: 22375
Joined: Thu Dec 02, 2004 2:46 am
Location: Muenster, Germany
Contact:

Re: Autom8 V0.35

#21 Post by gandalf » Tue Sep 18, 2012 2:06 pm

I just looked at current (development) code. Yes, I removed that issue. Should publish a new version ...
R.

GarrettVW
Posts: 10
Joined: Mon Feb 17, 2014 12:18 pm

Re: Autom8 V0.35

#22 Post by GarrettVW » Thu Feb 27, 2014 6:26 pm

Cant seem to be able to get anything to show up in the plugin management and I followed the installation to a T.

What could I be doing wrong?

antras
Posts: 22
Joined: Mon Apr 06, 2015 7:01 am

Re: Autom8 V0.35

#23 Post by antras » Fri Apr 10, 2015 5:49 am

I have query about autom8 logging. My system is cacti 0.8.8b + autom8 0.35

Poller Logging Level for AUTOM8 is set to NONE - Syslog only if selected, but I still see in cacti.log lines like that:
04/10/2015 11:44:48 AM - AUTOM8: Poller[0] create_dq_graphs Host[97] Not Adding Graph - this graph already exists - DS[129566]
04/10/2015 11:44:48 AM - AUTOM8: Poller[0] create_dq_graphs Host[97] Not Adding Graph - this graph already exists - DS[105248]
04/10/2015 11:44:48 AM - AUTOM8: Poller[0] create_dq_graphs Host[97] Not Adding Graph - this graph already exists - DS[129562]
04/10/2015 11:44:47 AM - AUTOM8: Poller[0] create_dq_graphs Host[97] Not Adding Graph - this graph already exists - DS[129561]
04/10/2015 11:44:47 AM - AUTOM8: Poller[0] create_dq_graphs Host[97] Not Adding Graph - this graph already exists - DS[129560]

Is it possible to suppress these log messages?

antras
Posts: 22
Joined: Mon Apr 06, 2015 7:01 am

Re: Autom8 V0.35

#24 Post by antras » Sat May 09, 2015 2:06 am

I did not fine the way how to suppress these log messages from web interface, so I've just comment them in php code.

asteriskhelp
Posts: 1
Joined: Wed Oct 07, 2015 11:30 am

Re: Autom8 V0.35

#25 Post by asteriskhelp » Wed Oct 07, 2015 11:41 am

Dear Sir,

I've no luck to make this plugin showing up in the plugin management page. I've got the cacti 0.8.8f and PA 3.1. May I know if there's any tricks I should apply in my environment?

[[email protected] test]# tar -zxf autom8-v0.35.tgz
[[email protected] test]# mv trunk /var/www/cacti/plugins/autom8
[[email protected] test]# ls -altr /var/www/cacti/plugins | grep autom8
drwxrwxr-x. 5 500 501 4096 Nov 19 2010 autom8
[[email protected] test]# ls -altr /var/www/cacti/plugins/autom8/
total 1272
-rw-rw-r--. 1 500 501 15237 Nov 19 2010 LICENSE
-rw-rw-r--. 1 500 501 996321 Nov 19 2010 automate_manual.pdf
drwxrwxr-x. 2 500 501 4096 Nov 19 2010 patches-087g
drwxrwxr-x. 2 500 501 4096 Nov 19 2010 patches-087e
drwxrwxr-x. 2 500 501 4096 Nov 19 2010 patches-087d
drwxrwxr-x. 5 500 501 4096 Nov 19 2010 .
-rw-rw-r--. 1 500 501 10432 Dec 12 2010 README
-rw-rw-r--. 1 500 501 89295 Dec 12 2010 autom8_utilities.php
-rw-rw-r--. 1 500 501 40206 Dec 12 2010 autom8_tree_rules.php
-rw-rw-r--. 1 500 501 36015 Dec 12 2010 setup.php
-rw-rw-r--. 1 500 501 1018 Dec 12 2010 autom8_sql.php
-rw-rw-r--. 1 500 501 38725 Dec 12 2010 autom8_graph_rules.php
-rw-rw-r--. 1 500 501 27689 Dec 12 2010 autom8_functions.php
-rw-rw-r--. 1 500 501 9137 Dec 12 2010 autom8_actions.php
drwxr-xr-x. 13 apache users 4096 Oct 8 00:40 ..
[[email protected] test]#



Cheers,
David

eviltrooper
Posts: 13
Joined: Fri Mar 11, 2011 7:22 am

Re: Autom8 V0.35

#26 Post by eviltrooper » Tue Jan 26, 2016 5:09 am

can i suse autom8 with cacti 0.8.8f ??

in my apache Log i become this

Code: Select all

PHP Notice:  Use of undefined constant AUTOM8_DEBUG - assumed 'AUTOM8_DEBUG' in /var/www/cacti/plugins/autom8/autom8_utilities.php on line 1953
PHP Notice:  Use of undefined constant AUTOM8_RULE_TYPE_GRAPH_MATCH - assumed 'AUTOM8_RULE_TYPE_GRAPH_MATCH' in /var/www/cacti/plugins/autom8/autom8_functions.php on line 129 
normal?

HWCJoe
Posts: 4
Joined: Wed May 11, 2016 2:03 pm

Re: Autom8 V0.35

#27 Post by HWCJoe » Thu May 26, 2016 8:47 am

Has anyone got autom8 to work on 0.8.8h ? it seems to work manually but automating it to create stuff .. it just never creates anything.

Post Reply