Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Fri Jul 21, 2017 12:01 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: SNMP Get Timeout for Host Error
PostPosted: Mon May 08, 2017 5:14 pm 
Offline

Joined: Wed Apr 26, 2017 1:04 pm
Posts: 3
Attachment:
2017-05-08_15-11-16.png
2017-05-08_15-11-16.png [ 12.86 KiB | Viewed 167 times ]


Hi All,

I've recently noticed that the timezone of my Cacti server was set way off (January of 2033) so I managed to reset the date/time to the current time.
Ever since then, graphs of our firewall device stopped generating and started giving me error messages below.

Code:
05/08/2017 02:55:03 PM - SYSTEM STATS: Time:2.1898 Method:cmd.php Processes:1 Threads:N/A Hosts:6 HostsPerProcess:6 DataSources:41 RRDsProcessed:5
05/08/2017 02:55:03 PM - CMDPHP: Poller[0] WARNING: SNMP Get Timeout for Host:'10.246.252.129', and OID:'.1.3.6.1.2.1.1.3.0'
05/08/2017 02:50:04 PM - SYSTEM STATS: Time:2.1683 Method:cmd.php Processes:1 Threads:N/A Hosts:6 HostsPerProcess:6 DataSources:41 RRDsProcessed:5
05/08/2017 02:50:04 PM - CMDPHP: Poller[0] WARNING: SNMP Get Timeout for Host:'10.246.252.129', and OID:'.1.3.6.1.2.1.1.3.0'


So far, I've tried clearing poller cache and manually ran poller.php.
What else can I try to get this device back online and start generating graphs again?

Thank you


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: SNMP Get Timeout for Host Error
PostPosted: Thu Jul 13, 2017 9:54 pm 
Offline
Developer/Forum Admin
User avatar

Joined: Mon Nov 17, 2003 6:35 pm
Posts: 6029
Location: Michigan, USA
Oh shite...

You will have to either remove all the RRD files or....

Dump the data, fix the time stamps and restore the RRD data.

Basically RRDtool is not allowing data from the "past" to be put into the RRDtool data files because values from the year 2033 exist.

_________________
Tony Roman
Experience is what causes a person to make new mistakes instead of old ones.
There are only 3 way to complete a project: Good, Fast or Cheap, pick two.
With age comes wisdom, what you choose to do with it determines whether or not you are wise.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: SNMP Get Timeout for Host Error
PostPosted: Thu Jul 13, 2017 9:55 pm 
Offline
Developer/Forum Admin
User avatar

Joined: Mon Nov 17, 2003 6:35 pm
Posts: 6029
Location: Michigan, USA
Also, I think the timeout was occurring before?

_________________
Tony Roman
Experience is what causes a person to make new mistakes instead of old ones.
There are only 3 way to complete a project: Good, Fast or Cheap, pick two.
With age comes wisdom, what you choose to do with it determines whether or not you are wise.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group