Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Tue Jul 25, 2017 1:52 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Cacti doesn't collect data anymore after upgrade
PostPosted: Thu May 18, 2017 8:09 am 
Offline

Joined: Thu May 18, 2017 7:51 am
Posts: 1
Hi,
I've recently updated our monitoring server (Centos 6.9), and that included an update from Cacti 0.8.8 to 1.1.6
Ever since then, the graphs don't get any new data, and the log is full of messages about "poller run time of 58 seconds exceeded".
It's a rather tiny setup, with just 7 devices (2 firewalls, 4 switches, 1 load balancer), and server performance is no issue.
I've experimented with poller thread numbers, OIDs per request, switched between spine and cmd.php, with no improvement at all.
As a final stupid move, I've deleted the existing devices and added them from scratch, which now gives me a nice long list of "rrd file not found",
most probably because the rra won't get written if no data can be retrieved from the device.

I've looked into the traffic with tcpdump, which gets me messages like this when the poller starts running:
09:00:08.769583 IP 10.2.1.31.57842 > 10.2.1.254.snmp: [len1468<asnlen2085]
09:00:08.777268 IP 10.2.1.254.snmp > 10.2.1.31.57842: [len1468<asnlen2456]
which I interpret as "bad SNMP data, packet length mismatch", where the poller simply waits for the rest of the packet and then gets killed by the timeout.

However, when I add a new device, and Cacti does this "get basic device information" SNMP query, things look ok:
08:46:53.268665 IP 10.2.1.31.44528 > 10.2.1.254.snmp: C=myrocomm GetRequest(28) .1.3.6.1.2.1.1.1.0
08:46:53.269147 IP 10.2.1.254.snmp > 10.2.1.31.44528: C=myrocomm GetResponse(35) .1.3.6.1.2.1.1.1.0="MY-FW01"

I've tried turning bulkwalk off, I've tried switching the devices to SNMPv1, all to no avail.
When I bulkwalk the IP from the shell manually, everything delivers correct results and the tcpdump looks sane.

Does Cacti use different SNMP code for the web configurator than for the poller?
Can anyone point me in the right direction to track this issue down further?

Kind regards
~woo


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cacti doesn't collect data anymore after upgrade
PostPosted: Thu Jul 06, 2017 6:49 pm 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Mon Jan 05, 2015 10:10 am
Posts: 413
Please update to Cacti 1.1.12. If you have problems after that, open an issue report on GitHub.

_________________
Before history, there was a paradise, now dust.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group