Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Tue Jan 23, 2018 10:12 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
 Post subject: [BUG] Save Failed: Field Input Error - |query_ifSpeed|
PostPosted: Wed Mar 27, 2013 9:19 pm 
Offline

Joined: Wed Mar 27, 2013 8:46 pm
Posts: 1
when i view the items at the data source, and save any item without changing anything. it appear the error code:
Error: Save Failed: Field Input Error (Check Red Fields). <--- see as below

what can i do to fix this bug?

OS:CentOS 6.4 (Final)
Cacti:Version 0.8.8a

cacti.log:

03/28/2013 10:16:33 AM - CMDPHP: Poller[0] Validation Error on field 'rrd_maximum_781', value '|query_ifSpeed|': Save Failed: Field Input Error (Check Red Fields).
03/28/2013 10:16:33 AM - CMDPHP: Poller[0] Validation Error on field 'rrd_maximum_782', value '|query_ifSpeed|': Save Failed: Field Input Error (Check Red Fields).


Attachments:
error.png
error.png [ 32.91 KiB | Viewed 8665 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [BUG] Save Failed: Field Input Error - |query_ifSpeed|
PostPosted: Sat Apr 27, 2013 5:52 am 
Offline
Developer
User avatar

Joined: Thu Dec 02, 2004 2:46 am
Posts: 22461
Location: Muenster, Germany
Please run a verbose query on that device for those interfaces. Please post a screenshot, then, indicating the interface where the error occurs.
I want to see whether a valid ifSpeed is given for that interface
R.

_________________
Official Cacti Documentation
Official Debugging Help
Central Plugin Repository
Central Templates Repository


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [BUG] Save Failed: Field Input Error - |query_ifSpeed|
PostPosted: Sun Jun 23, 2013 6:40 am 
Offline

Joined: Sun Jun 23, 2013 6:34 am
Posts: 1
I'm having the same error. Verbose query: http://pastebin.com/Ujxxk4vn

Interface speed seems correct to me and this happened to all devices I added.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [BUG] Save Failed: Field Input Error - |query_ifSpeed|
PostPosted: Tue Sep 24, 2013 9:07 am 
Offline

Joined: Tue Sep 03, 2013 11:08 am
Posts: 5
I too am experiencing this.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [BUG] Save Failed: Field Input Error - |query_ifSpeed|
PostPosted: Wed Sep 25, 2013 12:16 pm 
Offline
Developer
User avatar

Joined: Thu Dec 02, 2004 2:46 am
Posts: 22461
Location: Muenster, Germany
ext wrote:
I'm having the same error. Verbose query: http://pastebin.com/Ujxxk4vn

Interface speed seems correct to me and this happened to all devices I added.

Then, please see "System Utilities -> View SNMP Cache" and try to find the ifSpeed for exactly that interface
R.

_________________
Official Cacti Documentation
Official Debugging Help
Central Plugin Repository
Central Templates Repository


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [BUG] Save Failed: Field Input Error - |query_ifSpeed|
PostPosted: Thu Oct 03, 2013 12:55 pm 
Offline

Joined: Thu Oct 03, 2013 12:50 pm
Posts: 10
Just FYI, I'm getting the same message on my HP ProCurve 2848's.

In the SNMP Cache I can see the ifSpeed of each port just fine.

I receive this error message on all of the ports on all of my switches.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [BUG] Save Failed: Field Input Error - |query_ifSpeed|
PostPosted: Tue Aug 05, 2014 9:04 am 
Offline

Joined: Mon Feb 08, 2010 7:00 pm
Posts: 11
I don't see any movement on this in a while, but I see the same thing for all of my data sources.

Example:

Poller cache:
WDC1 BRDR02 - Traffic - ge-0/0/0 SNMP Version: 2, Community: ***, OID: .1.3.6.1.2.1.31.1.1.1.6.506
RRD: /var/www/cacti/rra/brdr02-wdc1_traffic_in_178.rrd

SNMP cache:
Host: WDC1 BRDR02 , SNMP Query: SNMP - Interface Statistics
Index: 506 , Field Name: ifSpeed , Field Value: 1000000000
OID: .1.3.6.1.2.1.2.2.1.5.506

Verbose query:
+ Executing SNMP walk for data @ '.1.3.6.1.2.1.2.2.1.5'
+ Found item [ifSpeed='100000000'] index: 1 [from value]
+ Found item [ifSpeed='0'] index: 4 [from value]
+ Found item [ifSpeed='0'] index: 5 [from value]
+ Found item [ifSpeed='0'] index: 6 [from value]
+ Found item [ifSpeed='0'] index: 7 [from value]
+ Found item [ifSpeed='0'] index: 8 [from value]
+ Found item [ifSpeed='0'] index: 9 [from value]
+ Found item [ifSpeed='0'] index: 10 [from value]
+ Found item [ifSpeed='0'] index: 11 [from value]
+ Found item [ifSpeed='0'] index: 12 [from value]
+ Found item [ifSpeed='100000000'] index: 13 [from value]
+ Found item [ifSpeed='0'] index: 16 [from value]
+ Found item [ifSpeed='1000000000'] index: 17 [from value]
+ Found item [ifSpeed='1000000000'] index: 18 [from value]
+ Found item [ifSpeed='0'] index: 21 [from value]
+ Found item [ifSpeed='0'] index: 22 [from value]
+ Found item [ifSpeed='1000000000'] index: 23 [from value]
+ Found item [ifSpeed='1000000000'] index: 24 [from value]
+ Found item [ifSpeed='0'] index: 501 [from value]
+ Found item [ifSpeed='0'] index: 502 [from value]
+ Found item [ifSpeed='0'] index: 503 [from value]
+ Found item [ifSpeed='0'] index: 504 [from value]
+ Found item [ifSpeed='0'] index: 505 [from value]
+ Found item [ifSpeed='1000000000'] index: 506 [from value]
<etc>

I can walk it as well:
# snmpwalk -v2c -c *** 10.*.*.* 1.3.6.1.2.1.2.2.1.5.506
IF-MIB::ifSpeed.506 = Gauge32: 1000000000

All polling, graphing, etc. seem fine.
Thoughts?

Thanks,
Greg


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [BUG] Save Failed: Field Input Error - |query_ifSpeed|
PostPosted: Fri Sep 26, 2014 9:46 am 
Offline

Joined: Fri Sep 26, 2014 9:43 am
Posts: 1
I get the same here ... and it seems nobody's having a look at it... this topic is ageing here for ages now


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [BUG] Save Failed: Field Input Error - |query_ifSpeed|
PostPosted: Thu Sep 24, 2015 9:56 am 
Offline

Joined: Thu Sep 24, 2015 9:54 am
Posts: 1
I get the same error in 0.8.8_f

Anyone find a fix yet?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [BUG] Save Failed: Field Input Error - |query_ifSpeed|
PostPosted: Thu Jun 09, 2016 2:25 am 
Offline

Joined: Wed May 25, 2016 2:41 pm
Posts: 1
Same problem here with 0.8.8h. All graphing works fine but ReportIt shows max value as NA unless the |query_ifSpeed| is replaced with a manually set value for the referenced data sources.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: [BUG] Save Failed: Field Input Error - |query_ifSpeed|
PostPosted: Mon Nov 06, 2017 1:57 pm 
Offline

Joined: Wed Sep 20, 2017 12:59 pm
Posts: 2
I am seeing this issue also running the latest Cacti build, it's been 4 years since this was posted, has there been a fixed released?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group