Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Sat Jul 20, 2019 2:30 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: [FIXED] Cacti doesn't work after installing PA
PostPosted: Wed Aug 26, 2009 12:35 pm 
Offline

Joined: Mon Jul 06, 2009 9:21 am
Posts: 25
Hello. I have a problem after installing the lastest version of Plugin Architecture: I have a HTML 500 Error

Explanation: I had an old version of Cact (0.8.7c) so I upgraded it to 0.8.7e which worked fine and everything runs correctly.

However, i lost my plugins (I supposed that I have to re-install a new version of PA). I follow the procedure but after that, I have a HTML Error 500 and I don't know why.

Do you have any clue?

Operating System: Windows Server 2003
Webserver: Apache 2.2.11
Cacti: 0.8.7e
MySQL:
PHP: 5.2.5
Net-SNMP: 5.4.2.1
Plugin Architecture: 2.5


Last edited by Tibo on Tue Sep 01, 2009 11:46 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Aug 26, 2009 12:59 pm 
Offline
Cacti Guru User
User avatar

Joined: Thu Sep 16, 2004 5:53 am
Posts: 5323
Location: United Kingdom
Look in the apache error log. You'll get a more detailed error than "500".

_________________
Weathermap 0.98 is out! & QuickTree 1.0. Superlinks is over there now (and built-in to Cacti 1.x).
Some Other Cacti tweaks, including strip-graphs, icons and snmp/netflow stuff.
(Let me know if you have UK DevOps or Network Ops opportunities, too!)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 27, 2009 4:52 am 
Offline

Joined: Mon Jul 06, 2009 9:21 am
Posts: 25
I have the following error message:

PHP Fatal error: Unknown: Failed opening required 'C:/mrtg/wwwroot/Cacti/cacti/index.php' (include_path='.;C:\\php5\\pear') in Unknown on line 0

FYI, the cacti directory looks good C:/mrtg/wwwroot/Cacti/cacti/index.php

is it a permission issue?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 27, 2009 4:58 am 
Offline
Cacti Guru User
User avatar

Joined: Thu Sep 16, 2004 5:53 am
Posts: 5323
Location: United Kingdom
Sounds like it is a permissions issue, if the file does exist.

_________________
Weathermap 0.98 is out! & QuickTree 1.0. Superlinks is over there now (and built-in to Cacti 1.x).
Some Other Cacti tweaks, including strip-graphs, icons and snmp/netflow stuff.
(Let me know if you have UK DevOps or Network Ops opportunities, too!)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 27, 2009 5:25 am 
Offline

Joined: Mon Jul 06, 2009 9:21 am
Posts: 25
hum I see... and how can I know how to fix that?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 27, 2009 5:36 am 
Offline
Cacti Guru User
User avatar

Joined: Thu Sep 16, 2004 5:53 am
Posts: 5323
Location: United Kingdom
Tibo wrote:
hum I see... and how can I know how to fix that?


Look in the Windows section of the forum for BSOD2600's Windows installation guide. Sorry, I don't use Windows for Cacti.

_________________
Weathermap 0.98 is out! & QuickTree 1.0. Superlinks is over there now (and built-in to Cacti 1.x).
Some Other Cacti tweaks, including strip-graphs, icons and snmp/netflow stuff.
(Let me know if you have UK DevOps or Network Ops opportunities, too!)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 27, 2009 5:49 am 
Offline

Joined: Mon Jul 06, 2009 9:21 am
Posts: 25
ok, it seems that once I installed the PA, permission on a lot of files changed... very strange but once I fixed the permission, it works.

hum weird actually.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group