Broken graphs if traffic is over 800Mbps

Post general support questions here that do not specifically fall into the Linux or Windows categories.

Moderators: Moderators, Developers

Post Reply
Author
Message
pinkpanther
Posts: 3
Joined: Sat Oct 28, 2006 3:30 pm

Broken graphs if traffic is over 800Mbps

#1 Post by pinkpanther » Sat Oct 28, 2006 3:42 pm

Hi, I'm having a strange problem. If the traffic is over 800Mbps, the graph is broken. See the attached graph.

I'm using cacti 0.8.6h on FreeBSD, with rrd tool 1.2.12_1.
Any ideas?
Attachments
agregat.jpg
agregat.jpg (39.66 KiB) Viewed 1527 times

issmsatch
Posts: 18
Joined: Sun Oct 01, 2006 2:43 am
Location: TX USA

#2 Post by issmsatch » Sat Oct 28, 2006 5:54 pm

The data template have a maximum value field. Is your reading exceeding that?

pinkpanther
Posts: 3
Joined: Sat Oct 28, 2006 3:30 pm

#3 Post by pinkpanther » Sat Oct 28, 2006 6:02 pm

"Use per-data Source Value" is checked, so I suppose the graph should follow the source value. Anyway, the source value in the field is set to 1,000,000.

issmsatch
Posts: 18
Joined: Sun Oct 01, 2006 2:43 am
Location: TX USA

#4 Post by issmsatch » Sat Oct 28, 2006 7:33 pm

This might help:
http://forums.cacti.net/viewtopic.php?t=15136

You can use rrdtool to check the rra file for readings or missing readings. Maybe run debug & check the logs to see if the readings are missing in the log as well.

Don't forget to turn off debug or the cacti log file will get very large over time.

pinkpanther
Posts: 3
Joined: Sat Oct 28, 2006 3:30 pm

#5 Post by pinkpanther » Sun Oct 29, 2006 4:54 pm

after changing the template to accept data over 1gig and re-creating the graphs the problem gets solved. thank you.

Post Reply